Tampere United - TPV   1 - 2

Tampere, Tammelan stadion TN

Punakone vei kolmannenkin derbyn!

Kuvat: Jarkko Isto, Jyri Haapanen

Vappuaattona Tammelan Stadionilla vietettiin jalkapallon juhlaa. Tampere Unitedin ja TPV:n välinen ottelu oli viihdyttävä ja tunnelmaltaan tiivis. Noin 1700-päinen yleisö eli ottelussa mukana hienosti. Ja mikä parasta: Tampere United joutui nöyrtymään upeasti taistelleen ja omat paikkansa hyödyntäneen Punakoneen edessä. TPV rohmusi täyden pistepotin lukemin 1-2 (1-1).

Ottelun alku ei luvannut hyvää, sillä United meni erikoistilanteesta 1-0 johtoon 10. minuutilla. Jani Alaperä pääsi mellastamaan puolustuksen keskellä, ja puski vapaapotkusta tulleen keskityksen maalin perukoille. Ensimmäinen vartti sujui muutenkin Tamu-painotteisesti.

Punakone iski kuitenkin takaisin 18. minuutilla. Asialla oli Akseli Paavola, joka sai jymypaikan Tuomas Lehden ja Roope Kostiaisen loistavasta esityöstä. Tästä alkoi ottelun tasainen vaihe. Unitedin pari paikkaa ensimmäisen puoliajan loppupuolella eivät muuttaneet tilannetta.

TPV joutui toisen puoliajan alussa pieneen linkoukseen, ja United sai useammankin kulmapotkun täysin peräkkäin. Kalle Kohonen oli läpi ottelun maalilla todella hyvällä pelipäällä, ja hoiti eleettömästi ne paikat, jotka puolustukselta jäivät siivoamatta.

Tunnin kohdalla TPV:n kannattajat saivat aihetta riemuun. Punakoneen vaparin jälkeen Kostiainen pääsi mellastamaan maalintekosektorilla. Jykevästi läpi ottelun esiintynyt voimahyökkääjä vei Punakoneen johtoon, joka piti loppuun asti.

Yleisön verenpainetta nostatettiin 80. minuutin jälkeen. Ensin Unitedin Toni Toijala sai kovista otteistaan toisen keltaisen kortin, jonka seurauksena joutui ennenaikaiseen suihkuun. Tästä kahden minuutin päästä lehtereiltä nousi jälleen kohina, kun Antti Kujala lähti suoralla punaisella ulos. Punaisten aurinkolasien läpi tuomio vaikutti kevyeltä paikolta äskeisestä tuomiosta, vaikka varoituksen arvoinen rike toki oli.

Lopussa United yritti tasoitusta, mutta vimma ei enää riittänyt pomputtelua pidemmälle. Ilmeistä näki, että voitto maistui TPV:n miehistölle todella makealta. Myös päävalmentaja Markus Halme oli niin fiiliksissä, että analyysi jäi Vapunpäivän puolelle.

- Tiesimme, että Tamu on vaarallinen ja voimme joutua luottamaan vastahyökkäyksiin. Vaikean alun jälkeen pelin kuva muuttui, eikä meille onneksi tullut takaiskun jälkeen notkahdusta.

Halmeen mukaan valmistautuminen peliin onnistui mainiosti.

- Kävimme joukkueen kanssa erilaisia skenaarioita läpi, ja melko lailla kaikki ne toteutuivat ottelussa. Joukkue teki todella hienosti sovitut asiat. Ottelun edetessä saimme prässipelimme toimimaan, ja vastustaja joutui jo avausvaiheessa ahtaammalle. Saimme myös hyviä riistoja.

Joukkueen huippumotivaatio derbypelissä näkyi myös kentän laidalle. Halme antaa koko joukkueelle kiitokset sataprosenttisesta asenteesta.

- Pelaamisesta huomasi, että armoa ei annettu. Varsinkin tiettyjen Tamu-taustaisten pelaajien lataus ottelussa tarttui kaikkiin muihinkin. Toisella jaksolla saimme tehtyä myös taktisia vaihtoja. Tunnelma oli hieno, kuten aina näissä otteluissa. Näistä peleistä on selkeästi mukavampi lähteä voittajana kuin häviäjänä.

Kauaa ei joukkue lepää laakereillaan. Valmistautuminen sunnuntain VJS-otteluun alkaa heti Vapun jälkeen.

- Saamme pari hyvää treeniä tähän väliin. Onneksi sunnuntaina pelataan kotona, ettei tarvitse reissata minnekään, Halme päättää.

Lisää tunnelmaa on siis tarjolla sunnuntaina 5.5. klo 18:30, jolloin Tammelassa kohtaavat TPV ja VJS. Liput ennakkoon https://www.lippu.fi/artist/tpv/ tai stadionilta 13€/9€. Ennen peliä klo 18 jälkeen haastateltavana TPV:n takavuosien kivikovan Ykkösen joukkueen pelaaja Jarno Eränen.

TPV:n kokoonpano: