Mistä ja koska tietää mitä joukkueita eri kaupunginosiin tulee?

Joukkueita ei ole "valmiina". Ne muodostetaan joka kevät ilmoittautumisten perusteella. Mitä aikaisemmin saamme ilmoittautumiset, sitä nopeammin voimme tiedottaa mihin kaupunginosiin ja mitä joukkueita tulee. Tiedot tulevat TPV Futisklubin nettisivuille.

Milloin harjoitukset alkavat ja miten niistä tiedotetaan?

Harjoitukset alkavat huhti-toukokuun vaihteessa. Kaupunginosien yhteyshenkilöt ja/tai joukkueiden ohjaajat tiedottavat harjoitusten alkamisesta ja kentistä vanhemmille. Tiedot tulevat myös seuran nettiin. Joukkueiden kokoaminen ja ohjaajien löytäminen vie yleensä paljon aikaa, joten edellä mainitut tiedot saadaan vasta vähän ennen kauden alkua.

Paljonko Futisklubin kausi maksaa?

TPV haluaa pitää toimintamaksut mahdollisimman alhaisina, jotta kaikilla on mahdollisuus tulla mukaan. Vuonna 2020 toimintamaksu (lisenssi) on 140 euroa. Maksu sisältää harjoitukset ja sarjaottelut sekä turnaukset. Maksuun sisältyvät myös tapaturmavakuutus LähiTapiolassa ja Palloliiton pelipassi sekä oman peliasun (pelipaidan, shortsit ja sukat). Prinsessa- ja Prinssifutiksen toimintamaksu on 70 euroa. Prinsessat ja Prinssit saavat pelipaidan, tuubihuivin ja 200 ensimmäistä ilmoittautunutta vielä juomapullon.

Miten Futisklubiin ilmoittaudutaan?

Paras tapa on ilmoittautua TPV:n verkkosivujen kautta. Silloin tiedot menevät suoraan pelaajarekisteriin ja sieltä yhteyshenkilöille ja ohjaajille. Säästyy työtä, aikaa ja kustannuksia.

Miksi toimintamaksusta tulee lasku heti ilmoittautumisen jälkeen?

Ilmoittautumisjärjestelmämme tuottaa laskun ja lähettää sen sähköpostissa pian ilmoittautumisen jälkeen. Näin säästetään paljon työtä, kun pelaajien tietoja ei tarvitse käsitellä moneen kertaan. Säästyneet kustannukset koituvat pelaajien hyväksi edullisempina toimintamaksuina. Lasku kannattaa maksaa eräpäivänä, koska näin seura saa varmuuden siitä, paljonko pelaajia on tulossa eri kaupunginosiin. Jos pelaaja jostain syystä päättää perua mukaantulonsa, seuralta voi pyytää laskun palauttamista. Sähköpostikyselyihin pitää merkitä myös pelaajan nimi.

Mitä varten pelaajien vanhempia pyydetään ohjaajiksi?

Joukkueiden ohjaajat (valmentajat) valitaan tosiaankin pelaajien vanhemmista. Näin voidaan pitää toimintamaksu niin pienenä, että pelaaminen on kaikille mahdollista. Ilman vanhempien aktiivista tukea toimintaa ei saada pyörimään. Ohjaajille ei makseta palkkiota, mutta ohjaajan lapsen toimintamaksun hoitaa seura. Lisäksi ohjaajat saavat seura-asun ilmaiseksi.

Pitääkö Futisklubin ohjaajien tietää paljon jalkapallosta?

Futisklubin valmennus ei ole rakettitiedettä eikä vaadi syvällistä jalkapallotuntemusta. Riittää että tulee toimeen lasten kanssa sekä osaa motivoida ja kannustaa.

Kouluttaako TPV ohjaajia?

Seura järjestää vuosittain valmentajakurssit, jotka on tarkoitettu erityisesti Futisklubin ohjaajille. Suosittelemme kaikille. Futisklubin netissäkin on paljon ohjeita, oppaita ja malliharjoituksia. Myös seuran tutor opastaa tarvittaessa alkuun.

Onko Futisklubissa tytöille omia joukkueita?

On. Tyttöjoukkueet kootaan eri kaupunginosien pelaajista. Tytöt pelaavat sarjaotteluita toisiaan ja nuorempia poika-/sekajoukkueita vastaan. Aivan joka kaupunginosaan ei välttämättä synny tyttöjoukkuetta, mutta kaikille löytyy pelipaikka. Jos haluat tyttöjoukkueeseen, niin mainitse siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

Minkä ikäisenä voi tulla Futisklubiin?

Nuorimmat futisklubilaiset ovat 3-vuotiaita (Prinsessat ja Prinssit). Viisivuotiaana voi aloittaa "oikeassa" kaupunginosajoukkueessa. Aloittaa voi toki vanhempanakin. Mukaan on aina helppo päästä, koska toiminta ei ole kovin kilpailullista.

Keneltä voi kysyä?

Pelaamiseen, varusteisiin, harjoituksiin, kenttiin jne liittyviä asioita voit kysyä joukkueesi ohjaajilta tai kaupunginosasi yhteyshenkilöltä. Laskuja ja maksuja koskeviin kysymyksiin saat vastaukset TPV:n toimistolta. Jos käytät sähköpostia, merkitse näkyviin myös pelaajan nimi. Se helpottaa tietojen löytämistä.

Voiko Futisklubista jatkaa kilpajoukkueisiin?

Kyllä voi, ja niin monet nykyisistä huippupelaajista ovat tehneetkin. Ikäkausijoukkueiden (kilpa-) edustajat käyvät seuraamassa Futisklubin treenejä, turnauksia ja pelejä. Käy puhumassa heidän kanssaan. Voit myös mennä suoraan haluamasi joukkueen treeneihin ja ottaa siellä yhteyttä joukkueen valmentajaan.

Mihin Futisklubin toimintamaksut käytetään?

TPV on jalkapallon erikoisseura (jo vuodesta 1930). Se tarkoittaa että kaikki kertyneet varat käytetään vain jalkapalloon eikä mihinkään muuhun toimintaan. Futisklubin toimintamaksuilla katetaan mm. pelipaidat, maalivahdin varusteet, harjoituksissa käytettävät varusteet, kenttävuoromaksut, vakuutukset, Palloliiton pelipassit sekä ohjaajien seura-asut ja heidän lastensa toimintamaksut. Futisklubilla ei ole palkattua henkilöstöä.

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.