Terveisiä Futiskoulusta!

Kuva 1

 

TPV:n Futiskoulun 37 ”oppilasta” ja neljä "opettajaa" nauttivat tiistaina täysin siemauksin jalkapallon tarjoamasta riemusta Kaupin Urheilupuistossa. Käynnissä oli Futiskoulun toinen päivä. Päivään mahtui alkulämmittelyä, leikkejä ja päätteeksi ”Tikkarikisa”. Tietysti pelaamistakaan ei unohdettu.

- Kaikesta monipuolisesta tekemisestä huolimatta Futiskoulun tärkein asia on, että jokaisella lapsella on hauskaa, sanoo toisena vastuuvalmentaja toimiva Paavo Näykki.

Vuosina 2006-2012 syntyneille tarkoitettu Futiskoulu kestää tänäkin kesänä kolme päivää eli maanantaista keskiviikkoon. Aiemmin apuvalmentajana ollut Paavo Näykki on vastuuvalmentaja yhdessä edustuksen joukkuekaverin Tomi Ylisen kanssa. Mukana ovat myös niin ikään edustuksessa pelaava Hakim Belbachir sekä Shala Granit. Neljällä opettajalla pystytään pienryhmien harjoittelu järjestämään tehokkaasti ja jokainen lapsi saa huomiota.

- Paljon tässä on ollut järjestelytyötä ja vanhempien kanssa yhteydenpitoa. Kun kysymys on lapsista, niin on hyvin tärkeää, että vanhemmilla on turvallinen olo niistä tunneista, jotka lapset viettävät täällä Futiskoulussa, Näykki sanoo.

Päivittäin futiskoululaiset käyvät lounaalla Linkosuon kahviossa viereisellä Kauppi Sportcenter Areenalla. Lounas on maistunut, eikä kukaan todellakaan ole poistunut nälkäisenä. Eivät edes valmentajat.

Futiskoulun ohjelma alkaa alkulämmittelyllä, leikeillä ja Kuka pelkää pallorosvoa -leikillä. Tämän jälkeen lapset on jaettu kolmeen ryhmään ikäluokittain.

- Olemme harjoitelleet maalintekoa, pallon kuljettamista, syöttämistä ja laukaisseet palloja maalitutkaan. Lisäksi olemme harjoitelleet 1v1- ja 2v2 -hyökkäyksiä. Kaikesta tekemisestä huolimatta Futiskoulun tärkein asia on, että jokaisella lapsella on hauskaa, sanoo Näykki.

Futiskoulun päivä päättyy pelaamiseen sopivine juomataukoineen. Päivän päätteeksi on järjestetty Tikkarikisa, jossa tiistaina pyrittiin pallolla osumaan maalin hirteen. Toisin sanoen tolppalaukauksia ei hyväksytty.

Keskiviikkona on palkintojen jako. Näykki uskoo vahvasti, että jokainen futiskoululainen saa palkinnon, mutta jaettavana on myös pokaaleja sekä ekstrapalkinto.

-Luovutan vanhan pelipaitani, sanoo todellinen TPV-ikoni ja legenda Paavo Näykki.

23-vuotias Näykki oli vasta nelivuotias, kun hän puki ensimmäisen kerran TPV:n pelipaidan päälleen. 16-vuotiaana hän osallistui ensimmäisiin miesten edustuksen harjoituksiin ja sillä tiellä nuorukainen on edelleen. Viime kesänä tpv.fi -sivuston haastattelussa Näykki sanoi omaavansa punaisen sydämen.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Kuva 5

Kuva 2

Kuvaa 6

Kuva 3

Kuva 4

 

 

TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
Ennakko TPV KTP 19.10. 1
19.10.2019

Tammelassa ei nähdä höntsypeliä

in Edustus uutiset
MYPA TPV 1
04.10.2019

Häviö jätti tyhjän olon

in Edustus uutiset
Ennakko MYPA TPV 1 3
03.10.2019

Anssi Ylinen: pelkäämällä ei tulosta synny

in Edustus uutiset
Tommi Smeets 1.10.209
01.10.2019

Tommi Smeets: tiukka tilanne on voimavara

in Edustus uutiset

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.