Lasten Turva -rahasto tukee

Rahasto

 

TPV ja vakuutusyhtiö Turva ovat perustaneet rahaston tukemaan taloudellisesti heikossa asemassa olevien perheiden lasten jalkapalloharrastusta. Tänä syksynä ensimmäistä kertaa jaettavilla Lasten Turva -rahaston stipendeillä katetaan 30 lapsen harrastetoiminnan kustannukset TPV:n talvifutiskauden aikana.

Rahaston avulla TPV ja Turva haluavat varmistaa sen, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus jatkaa mukavaa harrastustaan myös talvella. Hakuaika stipendeille on 3.–23.9.

- Olisi sääli, jos kesällä syttynyt liekki on pakko jättää kytemään koko pitkän talven ajaksi perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Pahimmassa tapauksessa polte hiipuu lopullisesti, sanoo Turvan markkinointipäällikkö Janica Lamberg.

Stipendiä voi hakea TPV:n harrastejalkapallon eli Futisklubin toimintaan. Futisklubissa pelaavat 5–15 -vuotiaat tytöt ja pojat. Klubin talvikausi alkaa lokakuussa ja jatkuu maaliskuuhun asti. Lapsilla on yleensä viikossa kaksi tapahtumaa, joista toinen on jalkapalloharjoitus Hervannan kuplahallissa. Kerran viikossa liikutaan koulun salissa, jossa esimerkiksi kesytetään hieman pienempää ja pehmeämpää palloa, futsalia.

Harrastetoiminnan maksu on 30–35 euroa kuukaudessa. Futisklubi tarjoaa mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa omien kykyjen ja halujen mukaisesti. Kaikki saavat pelata, eikä kilpailullisia tavoitteita ole. Ensimmäisen kuukauden voi käydä kokeilemassa maksutta. Futisklubi on myös hyvä ponnahduslauta TPV:n ikäkausijoukkueisiin. Kaikki hyvät TPV-pelaajat ovat aloittaneet harrastuksensa Futisklubissa ja osa on päässyt jopa ulkomaille asti.

- Me TPV:ssä kannamme huolta harrastuksen hinnasta tietäen että monella perheellä on vaikeuksia hoitaa harrastusmaksuja. On tosi hienoa, että Turva on tässä mukana ja yhdessä mahdollistamme hyvän harrastuksen myös taloudellista tukea tarvitsevien perheiden pelureille, sanoo TPV:n puheenjohtaja Jouni Kaikuranta.

Monet perheet tarvitsevat apua

Menneen kesän aikana jo kahdeksan TPV-junioria on päässyt harrastamaan jalkapalloa Turvan tuen avulla. Harrastukset ovat tärkeitä lapsille erityisesti kesäisin, kun koulu ei ole rytmittämässä heidän arkeaan. Tekemisen puute voi tehdä tauon koulutyöstä ankean. Harrastusten merkitystä ei sovi kuitenkaan vähätellä myöskään sinä aikana, kun koulut ovat käynnissä.

Tärkeää työtä vähävaraisten perheiden lasten harrastustoiminnan tukemiseksi tehdään Tampereen alueella jatkuvasti. Esimerkiksi Hope ry tukee parhaillaan noin sadan lapsen ja nuoren harrastustoimintaa.

Hope ry ja TPV toteuttavat ensi vuonna heti alkukaudesta liikuntavälinekeräyksen.

Hakuaika stipendeille on 3.–23.9. Hakemuksen voi tehdä tästä.

19.01.2020

Harjoitusottelusta 0-4 voitto

in Edustus uutiset
Joonas Rantala 9.1.20
09.01.2020

Joonas Rantala jatkaa TPV:ssä

in Edustus uutiset
Antti Kuusinen 8.1.20
08.01.2020

Kuusinen ja Mättö tekivät sopimukset

in Edustus uutiset
Verneri Uimonen 21.12.19
21.12.2019

Verneri Uimonen tuo kokemusta ja malttia

in Edustus uutiset
Erkka Helminen 1 20.12.19
20.12.2019

66 Ykkösen ottelun Erkka Helminen TPV:hen

in Edustus uutiset

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.