TPV mittaa tasonsa Pietarsaaressa

Ennakko Jaro TPV 29

 

Torstaina Pietarsaaressa TPV:tä odottaa joukkue, joka on täynnä kokemusta ja isoja tilastolukuja Veikkausliigasta ja Ykkösestä. FF Jaro on pelannut Ykkösessä kaudesta 2016 alkaen, mutta sitä ennen peräti 14 peräkkäistä kautta Veikkausliigassa.

- Jarolla on paljon yksilötaitoa ja pääsemme mittaamaan tasomme Pietarsaaressa vieraskentällä. Viime kaudesta meillä viereiseltä kentältä hyvät muistot, kun teimme voittomaalin lisäajalla JBK:ta vastaan. Samanlaista taistelua sekä venymistä tarvitsemme torstainakin, sanoo päävalmentaja Anssi Ylinen.

Aamuyhdeksältä Pietarsaareen lähtevä TPV on valmistautunut otteluun hyvistä asetelmista. Alkukauden kovien vastustajien sarja jatkuu ottelulla FF Jaro vastaan ja tämän ottelun jälkeen TPV on kohdannut kuudessa ensimmäisessä ottelussa Ykkösen neljä ennakkosuosikkia.

- Joukkue on terve. Edellisen pelin jälkeen olemme harjoitelleet hyvin ja olemme valmiita kohtaamaan Jaro. Kokoonpanoon voi tulla jotain muutoksia viime pelin voitosta huolimatta. Tämä kertoo siitä, kuinka tasainen pelaajaryhmämme on, päävalmentaja Anssi Ylinen toteaa.

FF Jaron valmentaja Niklas Käcko ei silittele oman joukkueensa päätä viimeisten otteluiden osalta.

- Pelimme ovat pelillisesti sujuneet ihan kiitettävästi, mutta viimeisissä kolmessa ottelussa meille on tehty liian helppoja maaleja ja kun emme itse tee maaleja, niin vastustaja on iskenyt. Meidän keskittymisemme on kestettävä koko ottelun ajan. Niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin, Käcko sanoo.

TPV:tä vastaan FF Jaro pelaa kolmannen kotiottelunsa. Käcko toivoo paljon katselijoita, jotta tunnelma ottelussa nousee korkealle. Ottelusta valmentaja toivoo vauhdikasta.

- Toivottavasti tilanteita on paljon, jotta syntyy jännittäviä hetkiä. Odotan omalta joukkueelta aktiivista pelaamista ja tietysti myös jokusen maalinkin. Ottelusta ei tule helppoa, sillä TPV puolustaa hyvin ja meidän on oltava hereillä koko ajan, toteaa Käcko.

FF Jarolla riittää kokemusta

FF Jaron kokenein Ykkösen pelaaja on Toni Takamäki 75 ottelullaan. Walter Moore 73 ottelulla, Emil Öhlberg 71 ja Pavle Milosavlevic 65 ottelulla seuraavat perässä. Öhlberg on maalivahti ja muut puolustajia.

Viiden kierroksen jälkeen neljäntenä oleva Jaro on voittanut kaksi, pelannut tasan kaksi ottelua ja hävinnyt kerran. Maalisuhde on 9-7. Jaro on voittanut vieraissa 1-2 EIF:n ja kotonaan 3-0 MYPA:n. MuSaa vastaan 1-1 ja KTP:tä vastaan 2-2- Edelliskierroksen ottelunsa Jaro hävisi 1-3 kotonaan FC Hakalle.

TPV puolestaan hävisi ensimmäisellä kierroksella FC Hakalle vieraissa 1-0, pelasi kotonaan 0-0 -pelin MuSaa vastaan ja hävisi TPS:lle Turussa 2-1 sekä kotonaan AC Oululla 0-3. Viime kierrokselta joukkue saalisti ensimmäisen voittonsa, kun se kukisti EIF:n 1-0.

Syyskesällä 1965, kun IF Drott oli lakkauttanut jalkapallotoimintansa Pietarsaaressa, ryhtyivät Oy Jakobstads Rostfria Ab:llä töissä olevat jalkapallon kannattajat keskustelemaan uuden seuran perustamisesta. Oy JA-RO Ab, joka oli usean perustajajäsenen työnantaja, lupautui pääsponsoriksi. FF Jaro oli Suomen ensimmäinen seura, joka kantoi pääsponsorinsa nimeä.

Kaksikielisen Pietarsaaren asukasmäärä on lähes 20 000. 56 prosenttia asukkaista puhuu ruotsia ja 38 prosenttia suomea, loppujen äidinkieli on joku muu. Lain mukaan kunta on kaksikielinen, mikäli vähemmistökieliseen ryhmään kuuluu vähintään kahdeksan prosenttia asukkaista. Suomessa on 15 kuntaa, joissa ruotsinkieliset ovat enemmistönä.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
Ennakko TPV KTP 19.10. 1
19.10.2019

Tammelassa ei nähdä höntsypeliä

in Edustus uutiset
MYPA TPV 1
04.10.2019

Häviö jätti tyhjän olon

in Edustus uutiset
Ennakko MYPA TPV 1 3
03.10.2019

Anssi Ylinen: pelkäämällä ei tulosta synny

in Edustus uutiset
Tommi Smeets 1.10.209
01.10.2019

Tommi Smeets: tiukka tilanne on voimavara

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.