TPV:lle kelpaa sunnuntaina vain voitto

Ennakko 1 TPV Kajaani 1

 

Torstainen tasapeli rutinoitunutta FF Jaroa vastaan Pietarsaaressa on omiaan siivittämään TPV:n kamppailemaan sunnuntain kolmesta pisteestä. Sarjan viimeisenä oleva vierasjoukkue AC Kajaani tulee Tampereelle uunituoreen uusvanhan päävalmentaja johdolla.

Sunnuntain ottelu AC Kajaania vastaan tuo Tammelan stadionille TPV:n päävalmentaja Anssi Yliselle tutun valmentajan, kun Mika Lumijärvi otti perjantaina AC Kajaanin valmennusvastuun Ari Kosken jälkeen. Ylinen ei lähde edes arvuuttelemaan, muuttuuko Kajaanin pelitapa mutta yhdestä asiasta mies on varma.

- Jokainen Kajaanin pelaaja haluaa näyttää uudelle valmentajalle osaamisensa ja tämä tuo varmasti lisäenergiaa heidän pelaamiseensa, toteaa Ylinen.

Lumijärvi toimi edellisen kerran AC Kajaanin valmentajana viime kaudella, mutta optiota täksi kaudeksi ei käytetty. Lumijärvi on toiminut AC Kajaanin valmentajana vuosina 2007–2008, 2010–2013 ja 2017-2018.

TPV on Ylisen mukaan pelannut omalla tasollaan ja suoriutunut kuudesta ensimmäisestä ottelusta tasaisesti. Joukkue ei ole Ylisen sanoin flopannut, mutta ei toisaalta riittävän hyvin vielä loistanutkaan.

- Kauden ensimmäisen ottelun ensimmäinen puolisko oli huonoa jalkapallon pelaamista meiltä, mutta tämän jälkeen pelimme on parantunut kaiken aikaa. Olen täysin tyytyväinen jokaisen pelaajan tekemiseen otteluissa ja harjoituksissa, Ylinen toteaa.

Kuuden ottelun jälkeen TPV:llä on viisi pistettä yhden voiton ja kahden tasapelin tuomina. Ylinen ei olisi hyvä valmentaja, jos hän ei joukkueineen lähtisi aina hakemaan voittoa ottelu ottelun jälkeen,

- Olemme kehittyneet harjoitus harjoitukselta ja ottelu ottelulta. Pikkuhiljaa tässä mennään eteenpäin ja olemme enemmän ja enemmän pystyneet pitämään palloa itsellämme.

Alkukauden ottelut ja sarjataulukko osoittavat tärkeimpien kehittämiskohteiden olevan maaliteossa ja niissä keinoissa, joilla joukkue pääsee maalintekotilanteisiin. TPV on tehnyt vain kolme maalia (yksi TPS:n oma maali) mutta vastaavasti päästänytkin vain seitsemän maalia.

- Meidän on tehtävä enemmän aloitteellisia juoksuja vastustajan selustaan, jolloin pystymme luomaan mahdollisuuksia maalien tekemiseen. Toisaalta meidän on pyrittävä enemmän hallitsemaan peliä silloinkin, kun meillä ei ole palloa. Toisin sanoen meidän on pystyttävä ohjaamaan vastustajan pelinrakentamista haluamaamme suuntaan, Ylinen sanoo.

Torstaina FF Jaroa vastaan aloitukseen tuli peräti neljä pelaajaa, jotka eivät olleet aloituksessa edellisessä pelissä. Tasainen pelaajajoukko mahdollisti tämän ja näin Ylinen pystyi turvaamaan sen, että jo sunnuntaina pelattavaan seuraavaan peliin on tarvittaessa mahdollisuus saada ”tuoreita jalkoja”.

AC Kajaanin ainoa voitto on tullut MYPA:a vastaan maalein 2-1. Joukkue hävisi MuSa:lle kauden avauksessa 2-1, AC Oululle 2-0, TPS:lle 1-0, KTP:lle 2-1 ja EIF:lle 2-1.

AC Kajaani palasi Kolmoosen kaudelle 2011. Se pelasi Kakkosessa 2012, Ykkösessä 2013 ja taas Kakkosessa kaudet 2014-2017. Viime vuonna joukkue sijoittui Ykkösessä kahdeksanneksi. Joukkueen kokenein pelaaja on keskikenttääpelaaja Matias Juntunen, jolla on ennen tätä kautta takanaan 114 Ykkösen ottelua. Maalivahti Jonathan Jäntti on pelannut 43 Ykkösen ottelua.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakko 3 TPV AC Kajaani 1

Päävalmentaja Anssi Ylinen haluaa joukkueensa tekevän enemmän aloitteellisia juoksuja vastustajan selustaan, jolloin pystytään luomaan mahdollisuuksia maalien tekemiseen. 

EIF TPV 4
14.09.2019

”Me emme ole luovuttaneet”

in Edustus uutiset
Ennakko EIF TPV 3 13
13.09.2019

Heinäkuussa katsottiin vierestä, nyt ei enää

in Edustus uutiset
TPV Oulu 1
07.09.2019

TPV otti ison taisteluvoiton

in Edustus uutiset
TPS TPV 1
31.08.2019

TPV:n kiri ei riittänyt Turussa

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.