TPV kohtaa MYPA:n tällä kertaa Ykkösessä

Ennakko MYPA TPV 1 8

 

Lokakuussa ensin Myllykoskella ja viikon kuluttua Tampereella pelattiin karsintaottelut noususta Ykköseen. TPV hyvästeli Kakkosen ja myöhemmin saman teki otteluparin hävinnyt MYPA. Sunnuntaina joukkueet kohtaavat jälleen, nyt ensimmäistä kertaa Ykkösen ottelussa.

- Lähden hyvillä mielin Myllykoskelle. Viime vuoden ottelusta on hyvät muistot, mutta ennen kaikkea olemme saaneet pisteitä kolmesta viimeisestä ottelustamme. Kaikilla pelaajilla on minun laillani hyvä itseluottamus, sanoo Tomi Ylinen.

Keskikenttäpelaaja Tomi Ylisen päälle haluttiin pukea sankarin viitta, kun nousukarsinnan kaksiosaisessa ottelussa syntyi kaksi maalia. TPV nousi Ykköseen yhteistuloksella 3-2. Jo Myllykoskella ensimmäisessä ottelussa maalin tehnyt Ylinen huudatti yli 2 000-päistä kotiyleisöä viimeistellen toisen ottelun voittomaalin. Kuin nousun merkitystä kuvaillen Ylinen ampui vapaapotkun 35 metristä maalin takanurkkaan.

- Sankarin viittaa en ole koskaan halunnut. Kauden aikana meillä oli kentällä aina 11 pelaajaa ja jokainen teki yhtä arvokasta työtä sarjanousun eteen, Ylinen sanoo.

Sunnuntaina asetelma otteluun on tyystin erilainen kuin 6.10. viime vuonna. Silloin Mikko Alatalon sanoin ottelu oli ”kerrastosta poikki”, sunnuntaina pelataan pitkän sarjan kahdeksas kierros. Jokaiseen otteluun pelaajat kuitenkin Ylisen mukaan keskittyvät yhtä huolellisesti, eikä ohjelmassa ole ensimmäistäkään löysää ottelua.

- Toki pitkä sarja muuttaa hiukan tilannetta, koska yhden ottelun merkitys ei ole niin iso kuin kaksiosaisissa karsintaotteluissa. Käy sunnuntaina miten tahansa, niin kautta on vielä yli neljä kuukautta jäljellä. Kummankaan joukkueen tulevaisuus ei kaadu tähän yhteen peliin, toteaa Ylinen.

TPV:n ja Ylisen alkukauden otteluista osa on ollut hyviä, osa ei. Ylinen sanoo pisteitä tulleen odotetusti, etenkin kun muistaa joukkueen jo kohdanneen Ykkösen vahvimmat nousijasuosikit. Ylinen kutsuu TPV:n alkuohjelmaa kovaksi.

- Saimme EIF:stä hyvän voiton ja Pietarsaaressa Jaroa vastaan saimme vieraspisteen. Tasapelissä kotona AC Kajaania vastaan emme olleet parhaimmillamme ja jaloissa varmasti painoi vain pari päivää aikaisemmin pelattu ottelu Pietarsaaressa, sanoo Ylinen.

Myllykosken kenttää Ylinen luonnehtii kauniisti ei-samettiseksi. Pallo pomppii, joten TPV on yksinkertaistettava pelaamistaan. Ylinen naurahtaa Kauppi kakkosen nurmen olevan aika lähellä Myllykosken kenttää, joten tamperelaisetkin ovat saaneet tuntumaa ”ei niin samettiseen nurmeen”.

TPV:n loukkaantumislista on yhä pitkä. Kokoonpanosta ovat edelleen pois Topi Järvi, Tuomas Lähdesmäki, Juho Mattila, Jari Nikkilä ja Mauno Siren.

MYPA:n Karjalainen: sellaisia työläisjoukkueita molemmat

MYPA:n kotisivuilla haastateltu joukkueen päävalmentaja Jukka Karjalainen näkee joukkueissa tiettyä yhtäläisyyttä.

- Viime vuonna pelattiin jo karsinnoissa ja he olivat silloin meitä parempia. Tuolla Ykkösen kärkipäässä heiluvissa joukkueissa on tiettyjä profiilipelaajia, mutta TPV on meidän tapaamme vähän enemmän sellainen työläisjoukkue. Tasaisen varmaa laatua ja jokainen pystyy täyttämään oman paikkansa. Kukaan yksilöistä ei nouse erityisesti esiin, sanoo Karjalainen seuran kotisivuilla.

Sarjataulukossa yhdeksäntenä oleva MYPA on pisteen jäljessä TPV:tä. Joukkue voitti MuSa:n 2-1 ja pelasi 1-1 -tuloksen KTP:tä vastaan ja 0-0 AC Oulua vastaan. Häviöt ovat tulleet EIF:lle 2-7, AC Kajaanille 1-2, FF Jarolle 0-3 ja TPS:lle 0-1.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakko MYPA TPV 2 8

TPV:n keskikenttäpelaaja Tomi Ylinen lähtee suurella itseluottamuksella sunnuntaina Myllykoskelle. Edellisellä Myllykoski-vierailulla lokakuussa Ylinen teki maalin. 

EIF TPV 4
14.09.2019

”Me emme ole luovuttaneet”

in Edustus uutiset
Ennakko EIF TPV 3 13
13.09.2019

Heinäkuussa katsottiin vierestä, nyt ei enää

in Edustus uutiset
TPV Oulu 1
07.09.2019

TPV otti ison taisteluvoiton

in Edustus uutiset
TPS TPV 1
31.08.2019

TPV:n kiri ei riittänyt Turussa

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.