Jalkapallo intohimo, soittaminen tärkeä harrastus

Eino Veikko Ek 1 10

 

Olisiko Eino-Veikko Ek muusikko, jos hän ei pelaisi jalkapalloa? Kysymykseen ei mies osaa vastata täydellä varmuudella. Pianoa, kitaraa ja nokkahuilua soittavalle keskikenttäpelaajalle jalkapallo on intohimo ja soittaminen tärkeä harrastus.

- Soitan paljon korvakuulolta ja kun opin uuden kappaleen, on siitä kumpuava tunne hieno ja palkitseva, Ek sanoo.

Eino-Veikko Ek on nyt 24-vuotias. Jalkapallon pelaamisen Petsun poika aloitti seitsemän vanhana ja ensimmäiselle pianotunnillekin hän meni ollessaan ala-asteen ensimmäisellä luokalla. Jalkapallon ohjattu harjoittelu on jatkunut, mutta pianotunneilla käyminen loppui kahdeksannen luokan lopussa.

Aivan kuten monelle muullekin nuorelle on käynyt, niin pianotunneille meneminen ei aina tuntunut hohdokkaalta ja kiinnostavalta. Ja kuten moni muukin aikuinen, niin Ek sanoo nyt olevansa kiitollinen vanhemmilleen heidän periksiantamattomuudestaan.

- Oli hyvä, että vanhemmat laittoivat soittamaan eivätkä antaneet minun lopettaa. Kun sitten lopetin pianotunnit yhteisellä sopimuksella kahdeksannen luokan lopussa, niin soittamiseeni tuli tauko, mutta myöhemmin innostus soittamiseen onneksi syttyi uudelleen ja on siitä alkaen jatkunut, Ek huomauttaa.

Yhdessä vaiheessa Ek ”löysi” kitaran, jota hän opetteli soittamaan. Omakotitalon alakerrassa edelleen olevalle rumpupatteristolle on ollut myös käyttöä. Uusvanhana soittimena on mukaan taas tullut nokkahuilu.

- Piano on ilman muuta minun oma soittimeni, mutta samalla haluan oppia soittamaan kitaraa entistä paremmin, Ek sanoo.

Ek soittaa paljon korvakuulolta, mutta nuotinlukutaito on tallella. Tunne, joka syntyy uuden kappaleen oppimisesta ilman edessä olevia nuotteja, on Ekin mukaan hieno ja palkitseva.

Soittaminen ei vie mitään pois

Ek on varma siitä, että soittoharrastus on auttanut häntä kehittymään jalkapalloilijana.

- Jalkapallo on minun selkeä intohimoni ja kiinnostuksen kohteeni, soittaminen on tärkeä harrastus. Soittaminen harrastuksena ei kuitenkaan vie mitään pois jalkapallosta, vaan päinvastoin se on tuonut rytmitajua ja koordinaatiokykyä. Soittoharrastus on myös parantanut kehonhallintaani ja keskittymiskykyäni, Ek huomauttaa.

1980-luvun suomalainen pop- ja rockmusiikki ovat Ekin lempimusiikkia. Hiljattain hän oli Miljoonasateen keikalla, mutta vastapainona hän on viime aikoina kuunnellut myös rap-duo JVG:tä. Eikä puolta tavuakaan siitä, etteikö legendaarinen käsite ”Manserock” eppunormaaleineen, popedoineen ja juiceineen olisi myös Ekin mieleen.

Manserockista keskusteleminen johdattaa takaisin omaan soittoharrastukseen ja bänditoimintaan. Ek kun ei koskaan ole soittanut bändeissä eikä ole kaivannut tätä puolta soittamisesta.

- Pianotunneilla käydessäni meillä oli konsertteja, mutta viimeisestä julkisesta esiintymisestäni on aikaa. Kotona soitan ystävilleni ja sukulaisille silloin tällöin.

Olisiko Eino-Veikko Ek muusikko, jos hän ei pelaisi jalkapalloa? Kysymykseen ei mies osaa vastata täydellä varmuudella.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Eino Veikko Ek 2 10

Soittaminen on Eino-Veikko Ekille tärkeä harrastus. Pianoa mies on soittanut ala-asteen ensimmäiseltä luokalta lähtien, kitaran soittamista mies on opetellut itse ja omien sanojensa mukaan jatkaa edelleen opettelua.

EIF TPV 4
14.09.2019

”Me emme ole luovuttaneet”

in Edustus uutiset
Ennakko EIF TPV 3 13
13.09.2019

Heinäkuussa katsottiin vierestä, nyt ei enää

in Edustus uutiset
TPV Oulu 1
07.09.2019

TPV otti ison taisteluvoiton

in Edustus uutiset
TPS TPV 1
31.08.2019

TPV:n kiri ei riittänyt Turussa

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.