tule yhteistykumppaniksi 1200

TPV:n voitoton putki päättyi

1 TPV MYPA

Voittotulos 3-1 (1-0) MYPA:sta tiesi TPV:lle seitsemän voitottoman ottelun putken katkeamista. Voiton myötä ero sarjan viimeisenä olevaan MYPA:an on nyt neljä pistettä. Valmentaja Jukka Listenmaa pitää kuitenkin tiukasti jalat maassa.

- Joidenkin mielestä tämä oli elämän ja kuoleman ottelu. Hölmöä puhua, että tässä kohtaa sarjaa olisi joku maailmanlopun tapahtuma käynnissä, otteluita on vielä kymmenen jäljellä eli jaossa on 30 pistettä, Listenmaa latasi.

TPV:lle perjantainen voitto oli vasta kauden kolmas. Edellinen voitollinen ottelu pelattiin 16.6. KTP:tä vastaan. Vaikka isännät ottivatkin pelinhallinnan itselleen heti ensihyökkäyksestä alkaen, näki selvästi, että kovin montaa voittoa ei TPV:llä ole takana. Samanlainen hermostuneisuus tuli esille myös MYPA:n pelaamisesta, jolle sillekin kolme voittopistettä olisivat olleet tärkeitä.

Monissa kauden aiemmissa otteluissa TPV on jopa hallinnut ottelua, mutta maalinteossa on epäonnistuttu tai hyökkäysten loppusekunnit ovat olleet virheiden vuoksi tuhoon tuomittuja. Perjantaina Tammelan stadionilla näin ei tällä kertaa käynyt, vaan kerta toisensa jälkeen TPV pystyi tekemään laadukkaita hyökkäyksiä myllykoskelaisten maalille.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi 39 peliminuutin jälkeen, kun Arjan Goljahanpoor vei kotijoukkueen ansaittuun johtoon. Heinäkuun alussa kasvattajaseuraansa palannut Mauro Severino helpotti kotiyleisön tuskaa ottelun toisella maalilla 56 minuutilla. Tuska kuitenkin sai pientä otetta, kun kymmenen minuuttia ennen loppua Jussi-Pekka Rämä kavensi erikoistilanteesta lukemiksi 2-1.

Vaihtomiehenä kentälle tullut Tomi Ylinen varmisti kotijoukkueen voiton tekemällä joukkueen kolmannen maalin lisäajan kolmannella minuutilla. Tätä ennen Ylinen oli jo kaksi kertaa päässyt kokeilemaan maalivahdin nopeutta ja torjuntataitoja. Ylinen on todellinen MYPA:n kaataja, sillä lokakuun nousukarsinnoissa mies teki kaksi maalia TPV:n kolmesta.

”Hirvittävää hätäilyä”

TPV:n valmentaja Jukka Listenmaan sanoin ottelu oli ”hirvittävää hätäilyä, eikä kumpikaan joukkue pystynyt rauhoittamaan pelaamistaan. Listenmaan mukaan pallo meni kuin flipperissä konsanaan puolelta toiselle.

- Meillä on vielä kymmenen peliä jäljellä ja ihan oikeasti mikään ei ole vielä ratkennut suuntaan tai toiseen. Jotkut ovat puhuneet tämän olevan elämän ja kuoleman peli, mutta 30 pistettä on vielä jäljellä. Hakaa emme enää kiinni saa, mutta muutenhan sarjassa on kaikki auki.

- Hölmöä puhua, että tässä kohtaa sarjassa olisi muka joku maailmanlopun tapahtuma käynnissä, Listenmaa latasi.

TPV oli perjantaina tehdä saman, mihin se on muutamassa aiemmassa ottelussa syyllistynyt. Johtomaalin jälkeen lopetettiin pelaaminen totaalisesti. Liekö outotilanne eli pelaaminen johtoasemassa pelästyttänyt tamperelaiset?

- Iskikö pelaajiin paniikki? Kai tämä kuuluu siihen samaan kasvutarinaan, jota joukkue elää. Meidän on opittava tappamaan peli, jotta johtoasemamme säilyy loppuun asti, pohti Listenmaa.

Myllykoskelaisten kavennusmaali syntyi erikoistilanteesta eli tilanteesta, josta kauden aikana ovat vastustajat pystyneet tekemään liian monta maalia.

TPV:ssä neljännen ottelun pelannut Mauro Severino teki TPV toisen maalin, mikä merkitsi myös kauden toista maalin nuorukaiselle. Severinon mukaan ottelun vauhti oli kova ja pallo sekä pelaajat liikkuivat kaiken aikaa kentän päästä päähän.

- Omaan pelaamiseeni olen tyytyväinen ja yllätyin, kun pääsin niin paljon juoksemaan MYPA:n puolustuslinjan taakse. Todella hyvä tunne jäi tästä ottelusta, sanoi Severino.

Karjalaisen kasvot ja ääni kertoivat kaiken

MYPA:n valmentaja Jukka Karjalaisen kasvoista näki ja äänestä kuuli, millaisen tunnemyrskyn kourissa mies oli tiedostustilaisuudessa.

- Miltäkö minusta tuntuu? Onhan tämä nyt ihan kamalaa, mitä muuta tuohon kysymykseen voisi vastata. Kaiken lisäksi jouduimme puoliajalla tekemään kaksi vaihtoa ja molemmat olivat puolustuspään pelaajia tilanteessa, jossa olimme 1-0 -häviöllä, Karjalainen sanoi.

MYPA:n ainoan maalin tehnyt Jussi-Pekka Rämä harmitteli alun pallonmenetyksiä, joiden seurauksena TPV pystyi kerta toisensa jälkeen käynnistämään hyökkäyksiään.

- Emme saaneet pelistä kiinni, emmekä menneet palloihin kuten pitää mennä vaan olimme passiivisia, Rämä totesi.

Edessä on viikon tauko, pieni lomanen. TPV palaa Kaupin urheilupuistoon perjantaina 9.8. ja maanantaina 12.3. edessä on vierasottelu FC KTP:tä vastaan. Ottelutahti on tiivis, sillä kauden kolmas Pirkanmaan Derby FC Hakaa vastaan on vuorossa jo torstaina 15.8. Ottelun myötä Ykkösen viimeinen kolmannes lähtee liikkeelle.

TPV:n kokoonpano

2 Saarinen Juho, 3 Kovaqi Ardian, 5 Smeets Tommi, 9 Goljahanpoor Arjan (17 Oksanen Jesse 71'), 10 Näykki Paavo, 12 Kuusinen Antti, 13 Ositashvili Giorgi, 14 Räisänen Eetu (11 Ylinen Tomi 83'), 16 Oras Riku, 24 Huhtala Roope, 26 Severino Mauro (23 Rantala Joonas 90+1').

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki

3 TPV MYPA

Jutun pääkuvassa Tomi Ylinen tekee TPV:n kolmannen maalin. Seuraavassa kuvassa Arjan Goljahanpoor vie TPV:n 1-0-johtoon ja Mauro Severino tekee tilanteeksi 2-0.

2 TPV MYPA

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #7 JESSE OKSANEN   
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.