Pisteet valuivat hukkaan Hämeenlinnassa

IMG 6289

© Kuva: Ismo Alhoniemi

TPV:lle oli tarjolla kauden avausvoitto eilisessä ottelussa HJS:ää vastaan, mutta joukkueen hieno alku lässähti kahdenkymmenen minuutin dominanssin jälkeen. HJS voitti lopulta ottelun 4-2 (2-2), ja ottelusta jäi Punaisten suuhun todella karvas jälkimaku.

TPV lähti otteluun ennakkoluulottomasti: Kaurialan lehtereillä ja terassilla ollut yleisö ihmetteli Punaisten alkurynnistystä. Ensin Granit Shala avasi TPV:n kauden maalitilin hienon yhdistelmän jälkeen, ja vartin kohdalla TPV johti jo kahdella maalilla Oiva Laaksosen komean osuman jälkeen.

Kahdenkymmenen minuutin kohdalla tapahtui jotain: hienosti aloittaneiden vieraiden otteista hävisi varmuus, ja pallo alkoi polttaa jalassa. Kaksinkamppailuja alettiin hävitä, ja joukkue alkoi syyllistyä samanlaisiin perusvirheisiin kuin maanantaina Espoossa.

Tämän seurauksena kotijoukkue kavensi ensimmäisen jakson puolivälissä. TPV:n otteet jatkuivat pelokkaina, ja juuri ennen puoliaikaa TPV:n puolustukselle paljon harmeja aiheuttanut Santeri Stenius pyssytti tasoituksen.

Tauon jälkeen tilanne jatkui hyvin pitkälti samanlaisena, ja reilun viiden minuutin jälkeen kotijoukkue siirtyi johtoon. TPV:n peli alkoi piristyä toisen jakson kuluessa, ja Punaiset saivat lisättyä painetta pönttöön. Paikkoja tasoitukseenkin oli.

Aivan ottelun lopussa juututtiin TPV:n puolustusalueelle ja lisäajalla isännille tuomittiin pilkku, josta viimeisteltiin ottelun loppulukemat. Joukkueen ja valmennuksen tunnelmat päätösvihellyksen jälkeen olivat hämmentyneet: pisteitä oli tarjolla, mutta lukuisten virheiden seurauksena niitä lähti matkaan tasan nolla.

Pääkäskijä Mikko Innanen oli ottelun jälkeen pahana: ”Jos joskus on kolme pistettä tarjolla, niin tänään oli. Mennään vieraskentällä 0-2 johtoon ja sen jälkeen päästetään kaveri mukaan ihan hyvää hyvyyttään. Sitten tulee totaalikipsi, mutta jostain syystä uskalletaan jälleen pelata, kun ollaan jo tappiolla. Tällä tasolla ei voi päästää vastustajaa näin hövelisti mukaan ja tarjota perusvirheillä maaleja. Oppirahoja tässä tosiaan maksetaan, mutta tällä kertaa ne maksoivat myös pisteitä.”

”Meillä on kovuuden kanssa vielä paljon tehtävää. Kun kaveri tekee maalin, tuntuu että maailma loppuu siihen ja koko joukkueeseen iskee totaalinen kauhu. Kaikki varmasti yrittävät parhaansa, mutta nämä helpot virheet turhauttavat kaikkia. Nyt on todella paha maku suussa.”

Seuraavaan peliin on lähes kaksi viikkoa aikaa. Innasen mukaan nyt on aika palata perusasioiden äärelle. ”Ensin lasketaan terveet miehet kasaan. Kolme ensimmäistä peliä ottivat kaikkinensa koville. Erityisesti erikoistilanteiden hallintaa ja pelikovuutta on kehitettävä. Me osataan joka tapauksessa pelata, joten ei tässä ihan suossa olla.”

 

Tilannekooste: Henri Kilpinen