Sarjataso vaihtuu, mutta me tulemme takaisin

IMG 7113

© Kuva: Ismo Alhoniemi

Tiistaisen EPS-tappion myötä TPV menetti matemaattisetkin mahdollisuutensa säilyä Kakkosessa. Edessä on siis putoaminen Kolmoseen, mutta kauaa joukkue ei aio olla poissa liiton sarjoista: ”Ensi kauden joukkueen rakentaminen on jo alkanut, emmekä aio hyytyä Kolmoseen. Koko seurassa toiminta on menossa vahvasti eteenpäin, ja tämä tulee heijastumaan myös edustusjoukkueeseen”, toteaa TPV:n hallituksen puheenjohtaja Jouni Kaikuranta.

Putoaminen korpeaa kovasti Kaikurantaa, mutta päätä ei aiota työntää pensaaseen. Kausi on ollut täynnä vaikeuksia – varsinkin loukkaantumisten kanssa ollaan oltu paikoitellen todella purjeessa. Kaikurannan mielestä joukkue olisi tähän asti muutenkin ansainnut enemmän pisteitä kuin on saanut. ”Silti nuoren joukkueen kausi on ollut hieno kasvutarina. Pelaajat ovat saaneet miesten pelejä tililleen, ja monessa suhteessa kehitystä on tapahtunut.”

Tiistain EPS-peli noudatti hyvin pitkälti tuttua kaavaa: kovakaan taistelu ei kantanut pisteille asti, vaan espoolaiset hakivat täyden pistepotin 1-2 voitolla. Peli oli vähän kuin koko kausi pienoiskoossa: alussa päästettiin vastustaja halvalla johtoon, mutta Punaiset olivat loppujen lopuksi ensimmäisellä jaksolla parempi joukkue. TPV ei kuitenkaan saanut paikoistaan kuin yhden maalin, ja toisella jaksolla ei pallollinen peli enää kantanut voittoon asti.

Päävalmentaja Mikko Innanen ennusti ennen kautta, että nuoren joukkueen esitykset tulevat ailahtelemaan kauden aikana, ja oikeassa mies olikin. Pelin sisälläkin otteet heittelivät liikaa. ”Monille nämä olivat ensimmäisiä miesten pelejä, ja Kakkonen on kova sarja.”

Runkosarjaa on vielä jäljellä kolmen ottelun verran. Vieraissa kohdataan PIF sekä GrIFK – kotona päätetään kausi VJS:ää vastaan. Innanen ohjeistaa pelaajiaan nauttimaan otteluista. Jokainen ottelu on kuitenkin nuorille pelaajille opin paikka, ja kentällä laitetaan kaikki likoon. Joka peliä lähdetään voittamaan, ja Paraisilla yritetään siirtää vastustajan nousujuhlia yhdellä pelillä eteenpäin.

Ensi kaudeksi voidaan odottaa jonkun verran vaihtuvuutta edustuksen pelaajistoon, mutta varmaa on, että joukkue tulee olemaan TPV:n näköinen ja tavoitteena on palata takaisin Kakkoseen pikaisella vauhdilla. Myös Kolmosessa nuorille pelaajille on odotettavissa laadukkaita ja kehittäviä miesten pelejä.

Kaikuranta kertoo seuran tavoitteen suoraan: ”Oma pelaajatuotanto ja -polku seurassa on hyvällä mallilla. Valmennukseen satsataan koko ajan enemmän, ja se näkyy pelaajamateriaalissa. TPV aikoo jatkossa olla entistä vahvempi kasvattajaseura. Mutta edustusjoukkueella on tärkeä sijansa olla seuran keulakuva, ja pelaamalla täytyy todistaa, että kuulumme liiton sarjoihin.”

Sarjasta putoaminen tuntuu aina ikävältä, mutta tämä kausi on ollut melkoinen seikkailu, ja on ollut ilo tehdä töitä tämän joukkueen kanssa. Kunhan pettymys haalistuu, niin meille kaikille jää kaudesta hyviä muistoja.

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.