Loppiaisen paikallispeli päättyi tasalukemiin

TPV pelasi vuoden 2018 ensimmäisen harjoitusottelunsa loppiaislauantaina, kun Pirkkahallissa vastaan asettui paikallisvastustaja Ilves.
Viime kaudella Veikkausliigan pronssia juhlinut Ilves tuli otteluun leveällä kokoonpanolla, jossa oli mukana sekä kokeneita liigapelaajia että nuorempia tulevaisuuden lupauksia. Myös TPV sai jalkeille iskukykyisen joukkueen, ja pystyikin vastaamaan hyvin kahta sarjatasoa korkeammalla pelaavan vastustajan pelitempoon.
 
Ottelu eteni alusta asti pitkälti ennakkoasetelmien mukaisesti: Ilves piti ottelussa enemmän palloa ja pyrki löytämään välejä TPV:n tiiviin puolustusmuodon sisältä, kun taas TPV keskittyi enemmän oikea-aikaisiin pallonriistoihin ja teräviin vastahyökkäyksiin. Ottelun edetessä myös TPV onnistui kuitenkin luomaan pidempiäkin pallonhallintajaksoja, jollon myös Ilves joutui juoksemaan pallon perässä.
 
Ensimmäinen puoliaika eteni kokonaisuudessaan pitkälti Ilveksen hallinnassa, mutta lyhyelle tauolle asteltiin siitä huolimatta lukemista 0-0. Puoliajan parhaasta maalintekopaikasta vastasi TPV:n Eric Bullock, joka aivan jakson lopussa haastoi Ilveksen puolustusta, ja pääsi laukomaan hyvältä sektorilta kohti etualakulmaa. Ilveksen maalivahti Mika Hilander torjui kuitenkin vasempaan alakulmaan suuntautuneen laukauksen kulmapotkuksi. Ilveksen jakson parhaat maalipaikat siunaantuivat Niklas Jokelaiselle ja Santeri Haaralalle, joiden yritykset Miika Kalliomäki TPV:n maalilla kuitenkin hienosti torjui.
 
Toisella puoliajalla maalihanat aukeavat
 
TPV ei tehnyt pelaajavaihtoja vielä tauolla. Sen sijaan Ilves vaihtoi koko kentällisensä tauolla, ja jatkoikin kentällä pitkälti siitä mihin ensimmäisellä puoliskolla jäi. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän ottelun painopiste alkoi siirtyä lähemmäs kohti punapaitojen vartioimaa maalia. Tiiviisti puolustanut TPV ei kuitenkaan päästänyt vastustajaansa vaarallisille maalintekosektoreille, vaan pakotti Ilveksen pyörittämään peliä lähinnä keskikentällä ja laidoilla.
 
Ottelun avausmaali nähtiin reilun tunnin kohdalla, kun TPV onnistui pallonriistossa Ilveksen kenttäpuoliskolla, jonka jälkeen pallo pelattiin keskisektorille hyvän ottelun pelanneella Paavo Näykille. Näykki harhautti ensimmäisen puolustajan, jonka jälkeen pelasi pallon näppärällä syötöllä Eetu Räisäselle linjan taakse. Vastikään sopimuksen TPV:n kanssa tehnyt Räisänen otti pallon hyvin haltuun ja laukoi pallon oikealla jalallaan maalin vasempaan alakulmaan siirtäen TPV:n riemukkaaseen 1-0-johtoon.
 
Maalin jälkeen Ilves lisäsi kierroksia ja haki ahnaasti tasoitusmaalia. Ansaittu tasoitus nähtiin kuitenkin vasta ottelun 79. minuutilla, kun Ilveksen Jusuf Ali antoi hyvän keskityksen  vasemmalta laidalta aivan päätyrajan tuntumasta kohti takatolppaa, josta vapaaksi unohtunut Naatan Skyttä ohjasi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan maaliin ja tilanteeksi 1-1. Aivan ottelun viime hetkillä Ilveksellä oli vielä hyvä paikka tehdä voittomaali, mutta Kalliomäki ja Jari Nikkilä onnistuivat yhteistuumin siivoamaan pallon väljemmille vesille lähes maaliviivalta. Näin ottelu myös päättyi 1-1-lukemiin.
 
TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen oli tyytyväinen omiensa esitykseen:
 
”Mielestäni pelasimme hyvin ja organisoidusti todella hyvää vastustajaa vastaan. Olemme harjoitelleet paljon joukkueen puolustamista ja nopeaa tilanteenvaihtoa, ja tänään pääsimme toteuttamaan niitä onnistuneesti myös käytännössä. Lisäksi olen tyytyväinen siihen, että pystyimme myös pitämään palloa pitkiäkin jaksoja omalla joukkueellamme, jolloin naapurikin joutui juoksemaan pallon perässä. Uskon, että ottelu palveli hyvin molempia joukkueita, ja myös runsaslukuinen yleisö nautti. Tästä on hyvä jatkaa.”
 
TPV:n kokoonpano:
1 Miika Kalliomäki
26 Valtteri Salomaa -> 55min 72 Niko Äkräs
6 Jari Nikkilä
28 Iiro Karimäki
23 Joonas Rantala
56 Tomi Ylinen -> 55min 20 Topias Laine
5 Tommi Smeets -> 73min 24 Arttu Mättö
17 Jesse Oksanen -> 63min 70 Aleksi Sainio
14 Eetu Räisänen
9 Eric Bullock
11 Paavo Näykki -> 63min 15 Henri Kulmala
Vaihdossa:
22 Mikael Köngäs
 
TPV:n seuraava harjoitusottelu pelataan ensi viikon lauantaina 13.1. Pullerin tekonurmella kello 13:30, kun joukkue matkustaa Hämeenlinnaan HJS:n vieraaksi.
IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.