TPV päätti Cup-taipaleensa voittoon

Tampereen Pallo-Veikot pelasivat talven viimeisen Suomen Cup -ottelunsa perjantai-iltana Pirkkahallissa, kun Pallokerho Keski-Uusimaa saapui punapaitojen vieraaksi. Ottelu oli tasainen kahden Kakkosen kauteen valmistautuvan joukkueen yhteenotto, jossa avainasemaan nousi molempien joukkueiden tarkka puolustuspeli. Maaleja saatiinkin odotella aivan ottelun loppuhetkille saakka, kun vasta ottelun viime minuuteilla TPV onnistui kahdesti, ja voitti näin tasaisen ottelun lukemin 2-0 (0-0).

Ensimmäinen puoliaika tasaista vääntöä

TPV aloitti ottelun vahvasti, sillä se loi ensimmäiset maalipaikkansa jo ensimmäisten peliminuuttien aikana: Ensin Tomi Ylinen pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta vain hiukan ohi vierailijoiden maalin. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Valtteri Salomaa pääsi kokeilemaan boksin sisällä onnekkaan kimmokkeen ansiosta, mutta kova laukaus kimposi ylärimasta takaisin kentälle.

TPV PKKU

Alun rynnistyksen jälkeen ottelu kuitenkin tasoittui, eikä kumpikaan joukkue päässyt murtautumaan vaarallisille maalintekopaikoille. Ottelun panoksettomuus näyttäytyikin ajoittain melko varovaisena pelailuna, eikä kovia kaksinkamppailutilanteita päässyt juurikaan syntymään. Tauolle marssittiinkin pelin kuvan mukaisissa 0-0-lukemissa.

Ratkaisua saadaan odottaa ottelun loppuhetkille

Toinen puoliaika ei eronnut merkittävästi ensimmäisestä. Molemmat joukkueet jatkoivat tarkkaa puolustuspelaamistaan, eikä kunnollisia maalipaikkoja syntynyt kumpaankaan päähän. Ottelua käytiinkin pitkiä aikoja keskialueella, eikä kumpikaan joukkue pystynyt esittämään pidempikestoisia pallonhallintajaksoja.

Ottelun edetessä PK-KU alkoi vähitellen väsymään, jolloin ottelun painopiste siirtyi pikku hiljaa lähemmäs kohti vierailijoiden maalia. Kunnolliselle maalintekosektorille murtautuminen oli kuitenkin edelleen vaikeaa Pallokerhon puolustaessa nöyrästi ja kurinalaisesti omaa maalinedustaan. 200-päinen yleisö alkoikin jo vähitellen odotella päätösvihellystä sopuisan tasapelin kunniaksi, kun alkoi vihdoin tapahtua: 89. minuutilla TPV pääsi nopeaan vastahyökkäykseen PK-KU:n kulmapotkun jälkeen. Eino-Veikko Ek syötti Waltteri Riihimäen vasemmalta laidalta läpiajoon, eikä Riihimäki erehtynyt, vaan laukoi pallon vastustamattomasti taka-alanurkkaan: 1-0!

Sama mies oli asialla vain minuuttia myöhemmin: tällä kertaa vasen laitapuolustaja Joonas Rantala laittoi pitkän pallon linjan taakse, jonne Riihimäki kovaa vauhtia juoksi. Monet odottivat tilanteessa keskitystä, mutta Riihimäki nostikin tyylikkäästi pallon yli maalivahti Ville Ulmasen, sinetöiden ottelun päätöslukemiksi riemukkaasti 2-0.

TPV PKKU2

 

Cup-taival saa onnistuneen päätöksen

TPV varmisti voitolla 5. sijan Suomen Cupin B-lohkossa. Päävalmentaja Anssi Ylinen oli tyytyväinen päivän esitykseen:

”Voitto on tietysti aina hieno juttu. Tänään meille meni nolla maalia omiin, eikä vastustaja päässyt montaa kertaa edes vaarallisille tekopaikoille. Lisäksi prässipelimme toimi tänään ajoittain mainiosti, ja saimme monta kertaa pallonriiston pian menetyksemme jälkeen. Toisaalta pallollinen pelimme oli tänään aika vaatimatonta, joten täysin tyytyväinen en esitykseen kuitenkaan ole.”

Ylisen mukaan Cup-taival tarjosi paljon oppia tulevaan:

”Cup on nyt tältä erää meidän osaltamme ohi, ja nyt alamme vähitellen keskittymään sarjan alkuun. Cup-otteluissa pelaajat ovat saaneet nähdä läheltä, millainen taso Veikkausliigassa ja Ykkösessä on. Puolustusta olemme ainakin saaneet harjoitella talven aikana paljon, mikä on ollut totta kai opettavaista. Sen sijaan pallonhallintamme on ollut melko vähäistä, ja sitä täytyy nyt tulevaisuudessa parantaa. Uskon, että olemme valmiita, kun sarja-avaus potkaistaan käyntiin.”

Samoilla linjoilla oli myös keskikenttäpelaaja Tomi Ylinen:

”Cup-peleistä jäi hyvä fiilis, vaikka tuloksellisesti jäimmekin pariin otteeseen pahasti jyrän alle. Usko joukkueen tekemiseen on kuitenkin vahva, ja olen varma, että kovat pelit Ykkösen ja Liigan joukkueita vastaan ovat valmistaneet ja kehittäneet jokaista pelaajaa tulevia sarjapelejä varten.”

TPV PKKUtilastot

 

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.