TPV vei yllätyspisteet avausottelusta

KuFu TPV 1
 
TPV:n lykääntynyt kauden avaus sujui parhaalla mahdollisella tavalla. Neljän tunnin onnikkamatkaa Kuopioon ei tehty turhan takia, vaan autoon pakattiin Kuopiossa myös sarjapisteet 0-2 -voiton myötä. Puoliaika 0-1.
 
TPV:n sankari ja ottelun hahmo oli Eetu Räisänen, joka kirjasi itsensä ensin tilastoihin peliminuuteilla 32 ja 58. Myöhemmin 0-2 -maali muutettiin omaksi maaliksi sekavan maalinedustustilanteen jälkeen. Voiton myötä tamperelaiset ovat sarjassa kolmantena.
 
Juniorimaajoukkueissakin esiintynyt 22-vuotias keskikenttäpelaaja siirtyi TPV:hen porilaisesta MuSan riveistä kauden pituisella sopimuksella. Viime vuonna Räisänen pelasi 16 ottelua ja teki kaksi maalia, joten tämän kauden ensimmäisessä ottelussa nuorukainen pääsi jo lähes maalimäärään.
 
Ottelun isokuva oli alkuhetkistä alkaen selvä. KuFu vei ja TPV, jos nyt ei täysin vikissyt, niin oli selvästi puolustuskannalla. Lauantain ottelu toi esille jalkapallon perimmäisen luonteen eli kyseessä on maalintekourheilu, jossa työvoittoja ei tunneta eikä palloa hallitsemalla saada pisteitä. Ainoastaan tilastomerkintöjä. On osattava tehdä maalitilanteista maaleja ja tässä kuopiolaiset epäonnistuivat, kiitos TPV:n hyvän koko joukkueen puolustuspelaamisen.
 
Nollapeli kertoo enemmän tamperelaisten taidokkaasta puolustamisesta, kuin kuopiolaisten taitamattomuuudesta. TPV:n maalivahti Tuomas Karjanlahti ei tolppien välissä helpolla päässyt.
 
- Vastustajan pelaajista monella on kokemusta liigasta KuPs:n väreissä. Koko joukkueemme puolusti hienosti ja esti kuopiolaisten maalintekotilanteiden muuttumisen maaleiksi, sanoi päävalmentaja Anssi Ylinen.
 
Ylinen oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen voittoon, jota hän luonnehti yllätysvoitoksi. Parasta osaamista tamperelaiset eivät valmentajansa mukaan esittäneet. Peliä rauhoittamalla otteluiden hallitseminen on mahdollista siirtää TPV:lle ja näin ollen myös maalitilanteiden painopiste muuttaa tamperelaisten eduksi.  
 
Voitosta huolimatta TPV:llä on varaa parantaa, joten lähellekään kympin arvosanaa valmentaja ei pelaajistolleen anna.
 
- Meillä oli laadukkaita tilanteita, mutta ne on pystyttävä viemään tuloksellisesti loppuun asti. Ottelusta näkyi hermostuneisuus ja pitkä tauko pelaamisessa. Jatkossa meidän on pystyttävä rauhoittamaan peliämme, jotta saamme pidettyä pallon enemmän itsellämme ja näin rakennettua hyökkäyksiä, Ylinen sanoi.
 
Niin sanotusti täyden päivätyön puolustuksessa tehnyt Juho Saarinen nousi pelin edetessä TPV:n taistelun ruumiillistumaksi. Mies myönsi olevansa tyytyväinen pelaamiseensa, joskin ensimmäisen pelin hermostuneisuus puski ihon alta kilvan hikipisaroiden kanssa.
 
- Otimme todella arvokkaan voiton, vaikka se ei tyylillä tullutkaan. No, sarjapisteet ovat tyyliä tärkeimmät. Kiitos hyvän puolustamisemme, eivät kuopiolaisten vaarallisimmat tilanteet kuitenkaan niin kovin vaarallisia lopultakaan olleet, Saarinen sanoi.
 
TPV:n seuraava ottelu on jo torstaina 10.5. Ratinaan kello 16 alkavaan ensimmäiseen kotiotteluun tulee vastustajaksi lohkoa johtava PK-37. Iisalmelaisilla on kahdesta ottelusta neljä pistettä.
 
TPV:n kokoonpano KuFu-ottelussa:

2 Saarinen Juho
3 Kovaqi Ardian
9 Bullock Eric--> 75. min Ville Salonen
11 Näykki Paavo--> 78. min. Valtteri Salomaa
13 Ositashvili Giorgi
14 Räisänen Eetu
17 Oksanen Jesse
22 Karjanlahti Tuomas
23 Rantala Joonas --> 62. min Eetu Kolu
25 Mattila Juho
56 Ylinen Tomi
 
Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Taavi Albanese
KuFu TPV 2
 KuFu TPV 3
IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.