Voittoputki sai jatkoa Haaparannassa

 TP TPV 5 KANSI
 
 Kolme peliä, kolme voittoa. Siis täysi yhdeksän pisteen potti. Pitkän matkan takaa haettu 1-2 -voitto (0-2) TP-47:stä ei tyylillisesti välttämättä hurmannut, mutta toisen jakson otteen lipsumisesta huolimatta hyvä puolustuspelaaminen takasi voiton.
 
Sarjataulukossa TPV on kolmantena samoilla pisteillä GBK:n ja SJK/2:n kanssa, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena kuin muut kärkijoukkueet. 
 
Otteluissa, joissa toisena osapuolena on kaikki ottelusa voittanut ja toisena kaikki ottelunsa hävinnyt, ei lopputulos ole niin sanotusti etukäteen taputeltu. Ruotsin Haaparannassa TPV teki voittamisen ja kolmen pisteen saamisen itselleen liiankin vaikeaksi. Helpommallakin voitto olisi voinut tulla.
 
Alku lähti tamperelaisilta käyntiin toivotulla tavalla. Koko ensimmäinen puoliaika antoi lupauksia isostakin maalierosta, kun ensimmäinen maali kirjattiin isäntien omana maalina ajassa 13 minuuttia ja toinen 27. minuutilla Tomi Ylisen toimesta. TPV hallitsi peliä ja hiukankin paremmalla viimeistelytaidolla tai -onnella enemmänkin maaleja olisi nähty. Pallo kulki pelaajalta toiselle jouhevasti ja pelaajien välit olivat taktisesti oikein, joten pelin rakentaminen omalta kenttäpuoliskolta lähtien oli helppoa. Kun vielä puolustus pelasi kuin unelma, ei tamperelaisilla ollut hätää.
 
Turhaan ei päävalmentaja Anssi Ylinen todennutkaan TPV:n pelanneen kauden toistaiseksi parasta peliä. Ei hädän päivääkään ja paikoin tilanteet muistuttivat harjoituksia Kaupin kentällä. Kerta toisensa jälkeen TP-47:n pelaajat laitettiin juoksemaan jopa sekasortoa muistuttaviin muotoihin.
 
Mutta urheilussa ei olisi sitä omaa jännitystään, tunnelatausta ja suurta draaman kaarta, jos mitään muutoksia ei tapahtui.
 
Näin kävi TPV:lle toisella jaksolla. Tuntui, kuin pukuhuoneesta olisi tullut tauon jälkeen ulos ihan toinen joukkue, kuin sinne varttia aiemmin meni. Ensimmäisen jakson aktiivinen hyökkäyspeli muuttui passivoitumiseksi, joka heijastui myös puolustajiin. Koko joukkueen puolustuspeli valui ylhäältä omaa maalivahtia Tuomas Karjalahtea kohti ja vaikka torniolaiset eivät maalipaikkoja onnistuneetkaan luomaan, merkittiin tilastoihin pallonhallinta selviä numeroin heille.
 
Pelin jälkeen Ylinen pyöritteli päätään toisen jakson tapahtumista.
 
- Todella vaikea on sanoa, miksi meidän pelimme passivoitui. Kahden maalin johtotilanteessa annoimme syystä tai toisesta pallon vastustajalle ja siirryimme varmistelemaan voittoa. Toisen jakson tilanteet kertovat siitä, että tänne tulee moni joukkue häviämään, Ylinen sanoi.
 
Juho Mattilankin ihmetteli passivoitumista
 
Hyvän ottelun pelannut Juho Mattila oli valmis myöntämään torniolaisten hyvyyden.
 
- TP-47 ei ole huono joukkue. Ihan varmasti se nousee kauden aikana monta sijaa sarjataulukossa, Mattila totesi.
 
Puolustajana Mattila näki hyvin selvästi joukkueensa onnistuneen pelinrakentelun ensimmäisellä jaksolla. Kerta toisensa jälkeen TPV teki pallonriistoja voimakkaalla prässäyksellä keskikentältä ja ylhäältä, joiden seurauksena maalitilanteita pystyttiin luomaan. Kumpikin maali syntyi nimenomaan onnistuneen prässäämisen seurauksena. Mattilan mukaan torniolaisten hallinta toisella jaksolla oli kuitenkin ajoittain vain näennäistä ilman vaarallisten maalipaikkojen luomista.
 
- Tämän pelin jälkeen meillä on kolmesta pelistä täysi pistepotti. Tyytyväinen tässä pitää loppujen lopuksi olla, Mattila sanoi.
 
TP-47:n valmentaja Juha Lamsijärvi ennakoi ottelua seuran verkkosivuilla muistuttaen merkittävän määrän pelaajia olevan poissa, mikä tekee otteluun valmistautumisesta haastavaa. Toisella jaksolla tamperelaiset saivat huomata Lamsijärven arvioineen oikein sen, että "käytössä olevat pelaajat ovat kuitenkin tiedostavia ja täynnä motivaatiota päästessään pelaamaan ensimmäistä kertaa kotikentälleen”.
 
Ottelussa nähtiin kuusi keltaista korttia. Erotuomari Tatu Korkalainen varoitti kahta TP-47:n pelaajaan, kun neljä tamperelaista eli Ardian Kovaqi, Eetu Räisänen, Giorgi Ositashvili ja Mohamed Koroma joutuivat katsomaan keltaista korttia.
 
TPV:n kokoonpano
3 Adrian Kovaqi
4 Eino-Veikko Ek--> 20 Eetu Kolu 87. min
8 Mohamed Koroma
9 Eric Bulloc--> 17 Jesse Oksanen 69. min.
11 Paavo Näykki
13 Giorgi Ositashvili
14 Eetu Räisänen
22 Tuomas Karjanlahti
25 Juho Mattila
28 Iiro Karimäki
56 Tomi Ylinen.
 
Tästä lohkon sarjataulukkoon:  www.palloliitto.fi/otteluseuranta/984948
 
Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Maarit Kainulainen
TP TPV 1
 
TP TPV 2
 
TP TPV 4
 
TP TPV 9
TP TPV 8
 
TP TPV 10
IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.