TPV lisäsi taas yhden lenkin voittoputkeen

 MG 6209 ii
 
Käsi ylös, jos olit sitä mieltä ennen Kakkosen alkua, että neljän kierroksen jälkeen TPV on ainoa tappioton joukkue. Joukkueen startti on ollut mainio: neljä ottelua, neljä voittoa.
 
Sunnuntaina Kaupin harjoituskentällä tamperelaisten menon joutui todistamaan JBK Pietarsaaresta. TPV:n voitto maalein 3-0 (1-0) oli niin sanotusti ansaittu, mutta laadukkaampaakin työskentelyä tamperelaisilta on nähty.
 
Joukkueurheilussa törmää usein kysymykseen, oliko voitto tai tappio "ansaittu" ja pelin tapahtumia vastaava. TPV:n voitto JBK:sta oli "oikeutettu" ja "ansaittu", mutta vaikeaksi joukkue itselleen voittamisen teki. Missään vaiheessa kummankaan joukkueen peli ei noussut laatuasteikon yläpäähän, eikä 3-0 -voitostaan huolimatta TPV hallinnut suvereenisti peliä ja tapahtumia kentällä. 
 
Koko joukkueen puolustuspelaamisen onnistuminen on noussut TPV:n merkkituotteeksi, eikä tässä epäonnistuttu sunnuntainakaan. Päävalmentaja Anssi Ylinen kiteytti 90-minuuttisen yhteen lauseeseen.
 
- 3-0 on murskavoitto jalkapallossa, mutta meidän on kyettävä parantamaan peliämme, Ylinen sanoi.
 
Läpi ottelun tamperelaiset olivat lievästi kuskin paikalla ja loivat vaarallisimmat tilanteet. Alku kuvasi lopulta koko ottelua, sillä TPV:n maalivahti Tuomas Karjanlahti torjui ensimmäisen kerran vasta 10 peliminuutin jälkeen. Tässä ajassa TPV:llä oli yksi poikkihirteen osunut laukaus.
 
Pelin isossa kuvassa TPV karvasi voimakkaasti ja aktiivisesti ylhäältä pyrkien näin viemään vapaan tilan pietarsaarelaisilta. Koko joukkueen puolustuspelaaminen oli taas hyvällä tasolla, kuten se on ollut kaikissa alkukauden otteluissa. Jo harjoituspeleissä oli nähtävissä pelaajien sisäistäneen valmentajan ajatukset.
 
TPV:n ensimmäisen isänä oli Eino-Veikko Ek 40. minuutilla. Vasen laitalinkki sai pallon itselleen, piti sen mestarillisesti hallussaan ja oikean ajoituksen turvin nosti pallon vastaantulleen JBK:n maalivahdin yli. 2-0 -maalin teki Eric Bullock 64. minuutilla ja neljäs peräkkäinen voitto näytti jo hiukan varmemmalta. Ottelun voitto varmistui lopullisesti 88. minuutilla, kun Jesse Oksanen laittoi kaiken voimansa ja taitonsa hurjaan potkuun, jonka torjumisessa maalivahti Jonas Edström oli täysin vailla mahdollisuuksia.
 
Puolustuspelaaminen nousi taas rooliin
 
TPV:n tuotemerkiksi alkukaudesta tullut puolustuspelaaminen oli hyvää sunnuntainakin. Kun vastustaja ei tee maaleja, on selvää että voittajajoukkueen maalivahti ja puolustajat ovat olleet tehtäviensä tasalla.  Puolustuslinja Ardia Kovaqi, Giorgi Ositashvili, Juho Mattila ja Iiro Karimäki sekä maalivahti Tuomas Karjanlahti hoitivat tehokkaasti pietarsaarelaisten harvat vaaralliset maalintekoyritykset.
 
Puolustajasta vasemmaksi laitalinkiksi siirretty Ek ei ole laittanut pahakseen uutta rooliaan. Sunnuntainakin mies teki sen mitä häneltä odotettiinkin ja plussana vielä kirjautti itselleen maalin. 
 
- Olen pelannut laitalinkkinä ennenkin, joten ei muutos puolustajasta keskikentälle kovin iso ole ollut. Vasemman puolustajan Giorgi Ositashvilin kanssa yhteistyö sujuu hyvin ja kun Giorgi on innokas nousemaan hyökkäyksiin, on minun tehtävänä varmistaa kenttätasapainotus, Ek sanoi.
 
Mohamed Koroma juoksi laidalla taas tutun vauhdikkaasti ja pääsi muutaman kerran tilanteeseen, jossa oli mahdollisuus tehdä maali. 
Päävalmentaja Anssi Ylinen oli tyytyväinen 3-0 -voittoon ja koko joukkueen puolutuspelaamiseen, mutta...
 
- Läpi koko ottelun mentiin ajokoirafiiliksellä. Tilanteet vaihtuivat, mutta me emme saaneet peliä haltuumme, Ylinen sanoi.
 
TPV:n oivalliseksi hankinnaksi osoittautunut Ositashvili loukkasi nivusensa ja joutui tulemaan vaihtii. Vamman vakavuudesta ei heti ottelun jälkeen ollut tarkkaa tietoa, mutta nivusvamman voidaan aina sanoa olevan vakava.
 
Liikuntapalveluille ei kiitosta
 
Äänentoistolaitteiston puuttuminen kruunasi TPV:n kahden kotiottelun pelaamisen Kaupin harjoituskentällä. Jos ei Tampereen kaupungin liikuntapalvelut ole kolmen viikon aikana plussia kerännyt, oli äänentoistolaitteiden puuttuminen maan kolmanneksi korkeimman sarjatason ottelusta kaiken huippu. 
 
Äänentoistolaitteiston eli yhden kaiuttimen ja mikrofonin puuttumisen ohella sähköjohtoja ja mellakka-aitoja ei ollut tarpeeksi. Tulostaulukin oli väärässä paikassa. 
 
Liikuntapalvelut on ilmoittanut, tosin ilman perusteita ettei TPV:n kotiottelua VIFK:ta vastaan perjantaina 15.6. pelata Ratinan stadionilla.  TPV ei tiedusteluista huolimatta ole saanut selitystä sille, miksi Ratinassa ei peliä voida pelata. Helsingin olympiastadionin peruskorjauksen vuoksi Palloliitto kilpailutti Tampereen ja Turun kaupungit. Tampere voitti ja tästä kärsivät Kakkosen joukkueet TPV ja TamU, koska Tammelan stadionia on rauhoitettu Ilveksen liigajoukkueiden käyttöön.
 
 
TPV:n kokoonpano
 
3 Kovaqi Ardian
4 Ek Eino-Veikko--> 20 Kolu Eetu 90+2 min
8 Koroma Mohamed
9 Bullock Eric--> 17 Oksanen Jesse 65. min 
11 Näykki Paavo
13 Ositashvili Giorgi--> 23 Rantala Joonas 49. min
14 Räisänen Eetu
22 Karjanlahti Tuomas
25 Mattila Juho
28 Karimäki Iiro
56 Ylinen Tomi
 
Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki
 
 MG 6227 ii
 
 MG 6200 ii
 
 MG 6274 iI
IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.