Hyvä joukkue voittaa keskinkertaisellakin pelillä

 MG 6534 5

Hyvä joukkue pystyy voittamaan keskinkertaisellakin pelillä. Tämän vanhan totuuden todisti oikeaksi TPV voittamalla Tampereen derbyssä TamU:n 2-0 (1-0).  2 000 ihmisen edessä TPV teki selväksi, että lohkon kärkipaikka ilman häviöitä ei ole sattuman kauppaa.
 
Voitollaan TPV myös todisti, että joukkueiden välinen ero on juuri se, mikä sen pitää sarjataulukon perusteella ollakin.
 
Yli 2 000 ihmistä oli tullut katsomaan oman suosikkijoukkueensa peliä suurin voitto-odotuksin. Ihan varmaa oli, että jokainen heistä myös katsoi peliä uteliaana siitä, pystyykö TPV ottamaan kuudennen voittonsa kuudennessa pelissä. Pystyihän se, joskin ei niin helposti kuin pelaajat ja valmentajat varmaan toivoivat.
 
Vaikka TamU ei missään vaiheessa ottelua ollut niskan päällä tai kuskin paikalla, eivät isännät tehneet voittamisesta helppoa. Etenkin ensimmäinen jakso oli tuskaa heille, jotka olivat nähneet kaksi ensimmäistä kotipeliä Kaupin tekonurmella. Ottelua mentiin pitkälle tasaisen väännön merkeissä ilman, että kumpikaan liiemmin maalintekotilanteita loi. TPV oli kuitenkin sen verran aktiivisempi kummassakin päässä sekä taitavampi ja fyysisesti parempikuntoinen, että enimmän aikaa maalivahti Tuomas Karjanlahti sai rauhassa ohjata pelaajia. 
 
Ryhmittymällä 4-4-2 peliin lähteneen TPV:n vaarallisimmat tilanteet todistivat tolppien olevan maalivahdin parhaat kaverit. Ensin Eino-Veikko Ek kokeili pilarien kestävyyttä lujalla vedollaan vasemmalta ja puoliskon viimeisillä minuuteilla Eetu Räisänen puski pallon poikkihirteen. Tässä välillä Mohamed Koroma puski pelivälineen hiukan yli maalin.
 
Siinä ne tilanteet sitten olivatkin ennen 1-0 -maalin syntymistä. Ottelun ykköspelaaja, ensimmäisen Tampereen derbynsä pelannut vasen puolustaja Giorgi Ositashvili syötti loistavan tarkasti lähes "vitosen viivalle" sijoittuneelle Räisäselle, jonka venytys lopulta ohjasi pallon TamU:n maaliin.
 
Pukuhuoneessa puhuttiin ongelmista
 
Puoliajalla päävalmentaja Anssi Ylinen kävi pukuhuoneessa läpi ensimmäisen puoliajan ongelmakohtia. Pohdinnat ja keskustelut tehosivat, sillä toisen jakson alkuhetkiä lukuunottamatta pelin hallinta ja kontrolli kääntyivät entistä selvemmin TPV:lle. Nyt nähtiin se joukkue, joka johtaa Kakkosen C-lohkoa.
 
- Toisella jaksolla pystyimme paremmin avaamaan peliä ja saamaan palloa vastustajan puolustuslinjan taakse. Ensimmäinen puolisko oli ihan toisenlaista peliä. Kolme pistettä kuitenkin tuli tällaisellakin pelillä, Ylinen sanoi.
 
Eino-Veikko Ek pelasi laitalinkkinä alusta lähtien hyvin ja Mohamed Koroma paransi peliään ottelun vanhetessa. Alkuminuuteilla Koroma vaelsi varjojen mailla, mutta nousi lopulta ratkaisijan rooliin. 80. minuutilla keskitysyritys Koromalle osui TamU:n puolustajan jalkaan, otti kimmokkeen ja putosi vauhdissa olleen Koroman eteen. Muutama juoksuaskel ja taidokas nosto maalivahdin ohi tyhjään verkkoon: 2-0.
Ottelu oli saanut kulminaatiopisteensä jo 20 minuuttia ennen. Tähän loppui TamU:n kestävyys ja kyky juosta pallon kanssa ja pallojen perään. 
 
Jari Nikkilä oli aloituskokoonpanossa ensimmäistä kertaa ja pelasi tutun varmasti. 60. minuutilla hän luovutti kapteenin nauhan Paavo Näykille ja tilalle tuli Tomi Ylinen keskikentälle. Viisi minuuttia tämän jälkeen Eric Bullock hyökkäyksessä teki tilaa Waltteri Riihimäelle. Kolmas vaihto ottelun jo ratkettua toi kentälle keskikenttäpelaaja Jesse Oksasen Ositashvilin tilalle.
 
Joukkueena puolustaminen toimii peli peliltä
 
Kauden hyvin aloittanut ja Tammelassakin varmasti pelannut puolustaja Juho Mattila antoi tunnustuksen koko joukkueen puolustuspelaamiselle. Ensimmäisissä kuudessa ottelussa puolustaminen ollut silminpistävän tehokasta ja juuri sellaista, millaiseksi päävalmentaja pelaamisen onkin halunnut.
 
- Koko joukkue puolustaa, ei vain puolustuslinja. Tällaisella pelitavalla mennään pitkälle sarjassa, Mattila sanoi.
 
Ottelun paras pelaaja Giorgi Ositashvili oli totta kai tyytyväinen joukkueen voittoon. Toiselle jaksolle pukukopista tuli eri joukkue, kuin sinne oli varttia aiemmin mennyt. Omaan pelaamiseensa mies ei täysin tyytyväinen ollut, mitä tosin ei katsomoon voinut havaita. Kuudennen voiton jälkeen Ositashvili uskaltaa jo olla varma, että kaikki ottelut ovat voitettavissa.
 
- Harjoituskaudella en näin uskonut, mutta nyt uskon. Meillä ei ehkä ole sarjan parhaat pelaajat, mutta joukkueena me olemme paras. Jalkapallo on joukkueurheilua ja minä luotan täydellisesti tähän joukkueeseen, Ositashvili sanoi.
 
Jo harjoitusotteluissa Kaupissa näki TPV:n onnistuneen hankinnassa. Vasemman puolustajan paikalla pelaava 33-vuotias georgialainen on 186-senttiseksi ketterä, pallon kanssa taitava ja kokemuksensa turvin hän osaa sijoittua oikein estääkseen vastustajan nousut.
 
Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki
 MG 6527 rajattu 4
 
 MG 6509 rajattu 3
 
 MG 6492 rajattu 1
 
 MG 6638 rajattu 8
 
 
 
 
IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.