"Jos haluat puolustaa, on myös hyökättävä"

Giorgi Ositashvili 1
 
Tulin, näin, voitin, sanoi Rooman keisari Julius Ceasar.
 
Tulin, näin, vakuutin seurajohdon. Näin voi sanoa Giorgi Ositashvili. Yhden harjoituksen ja muutaman puhelinsoiton jälkeen päävalmentaja Anssi Ylinen vakuuttui georgialaisen puolustajan taidoista. Kumpikaan ei ole pettynyt.
 
Sattuma on inhimillisen elämän suola ja monikäyttöinen mauste. Jos näyttelijä ja televisiosta tuttu Ville Haapasalo ei olisi avannut marraskuussa Tampereella georgialaista ravintolaa ja palkannut georgialaista Giorgi Ositashvilia keittiöön, tätä haastattelua ei olisi koskaan tehty - eikä tehtäisi jatkossakaan.
 
Lappeenrantalaisen Kultsu FC:n pudottua viime vuonna Kolmoseen, olivat jalkapallokengät lähellä siirtyä varastoon. Pysyvästi. Nimittäin Ositashvili on paitsi georgialaisen keittiön asiantuntija, niin myös TPV:n miesten edustuksen vasen puolustaja. 
 
- Kotkassa pelasin ensin liigaa, sitten Ykköstä ja lopuksi Kakkosta. Kun Kultsu viime kauden päätyttyä putosi Kolmoseen, ajattelin että "se on nyt tässä". Olin varma, että jatkan valmentajana, en enää pelaajana.
 
- Marraskuussa sain kuitenkin uuden mahdollisuuden muutettuani työn perässä Tampereelle ja aloitettuani työt Ville Haapasalon ravintolassa. Olin TPV:n harjoituksissa ja kun Anssi Ylinen oli soittanut puheluita entisille valmentajilleni, niin minulle tarjottiin sopimusta vain yhden harjoituksen jälkeen, Ositashvili sanoo.
 
Ositashvili pelasi kaudella 2006–2007 Georgian pääsarjassa Umaghlesi 18 ottelua edustaen Merani Tbilisiä. Hän on pelannut lisäksi maan toisella sarjatasolla 44 ja kolmannella sarjatasolla 29 ottelua. Ositashvili siirtyi georgialaisesta Kiziki Sighnaghista Kakkosessa pelanneeseen FC Kuusankoskeen kaudeksi 2008 ja pelasi kauden aikana 23 ottelua.
 
Vuosina 2009–2014 Ositašvili pelasi 133 Ykkösen ottelua KooTeePeessä ja sen seuraajassa KTP:ssä. Ensiesiintymisensä Suomen pääsarjassa Veikkausliigassa hän teki 12. huhtikuuta 2015. KTP:n Veikkausliiga-kausi 2015 päättyi sarjasta putoamiseen sen hävittyä lliigakarsinnassa PK-35:lle yhteismaalein 2–3. Kauden 2016 päätteeksi KTP putosi Kakkoseen. Ennen tätä sarjakautta Ositashvili on pelannut 282 ottelua. Näissä otteluissa hän on tehnyt kymmenen maalia.
 
Puolustaja, joka jaksaa myös hyökätä
 
TPV:n puolustaja on ilahduttanut yleisöä, joukkuekavereita ja valmennusjohtoa varmalla pelillään, hyvällä pelinluvullaan, pallollisella pelillään ja totta kai varmuudella oman tonttinsa hoitamisessa. Fyysisen kunnonkaan osalta ei miestä käy moittiminen.
 
- Minun filosofiani mukaan jos haluat puolustaa, on myös hyökättävä. Kun osallistun hyökkäyksiin, joutuu vastustaja sitomaan yhden pelaajan minua vastaan. Tiedän pystyväni juoksemaan omalla laidallani vastustajan maalille asti ja pystyn vielä palaamaan puolustamaan omaa maalia. Tämä kaikki sitoo vastustajan kimppuni, Ositashvili sanoo.
 
Nauraen mies sanoo lopettavansa jalkapalloilun sillä hetkellä, kun hän joutuu lopettamaan juoksemisen.
 
Ositashvili on useaan kertaa osoittanut olevansa TPV:ltä hyvä hankinta. Vasempana puolustajana mies on tälläkin kaudella ollut tuttu näky vähintään hyökkäyspään kulmalipulla, josta on lähtenyt tarkkoja vasemman jalan keskityksiä joukkuekavereille maalin eteen.
 
KTP:n sihteeri ja paljon Ositashvilin kanssa aikoinaan tekemisissä ollut Jukka Vilkki kuvaa miestä lauseella "omalta puolelta päätyyn asti".
 
- Gio on aina ollut kova juoksija, jonka yksi vahvuus on nimenomaan juoksuvoima. Mies ei ole koskaan harjoituksissa eikä otteluissa mukana vain puolivaloilla, vaan antaa joka hetki kaikkensa oman joukkueen eteen.
 
-  Jos paikat kestävät, niin uskon Giolla olevan edessään vielä useita pelivuosia, Vilkki sanoo.
 
Mahdollinen häviö ei ole katastrofi
 
Ositashvili ei arkaile tunnustaessaan olevansa yllättynyt siitä, että kaikki kuusi ottelua ovat päättyneet joukkueen voittoon. Hän ei odottanut TPV:n johtavan lohkoa.
 
- Meillä on todella hyvä joukkue, jossa kaikki ovat motivoituneita ja jokainen tukee toista. Tulin Tampereelle sillä ajatuksella, että jalkapalloilu on ohi, mutta nyt kuuden kierroksen jälkeen olen valmis uusimaan sopimuksen ensi kaudeksi. Kuusi ottelua, kuusi voittoa. Tällainen on uutta minulle, enkä halua muuttaa tätä, Ositashvili sanoo.
 
Mies ei ota paineita siitä, että voittoputkea ei ehkä rakenneta ikuisesti. Joka ottelua kuitenkin lähdetään voittamaan ja joka päivä pelaajat tekevät työtä sen eteen, että TPV on kauden jälkeen lohkon paras joukkue. Ositashvilin mukaan mahdollinen ensimmäinen häviö ei ole katastrofi.
 
- Totta kai yritämme jatkaa voittamista ottelu ottelun jälkeen. Tiedämme kuitenkin, että jokaiselle joukkueelle tulee tappiollinen ottelu joskus.
 
Ositashvili luonnehtii joukkueen henkeä sanoilla loistava ja todella hyvä. Kaikki kymmenen kenttäpelaajaa puolustavat ja keskittyvät puolustamiseen silloin kun sen aika ja tarve on. Tämä helpottaa georgialaisen ja muiden puolustajien työtä ottelun aikana.
 
Ositashvilin mukaan TPV on nimenomaan joukkue, ei ryhmä irrallisia pelaajia.
 
- Me huolehdimme pelikaverista joka hetki, Ositashvili sanoo. 
Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi
 
 
 
 
 
 
 
Tuu mukaan!
21.02.2020

Futisklubin ilmoittautuminen on käynnissä!

in Futisklubi uutiset
16.02.2020

TPV välieriin Kakkosen Cupissa

in Edustus uutiset
PaavoNaykki
10.02.2020

Paavo Näykistä Tammelan Voiman kummipelaaja

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #7 JESSE OKSANEN   
     
     
  TV400x400  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.