Argentiina ja Brasilia ovat suosikkeja

IMG 20180614 223526

Miesten edustuksen perinteinen jalkapalloveikkaus pyörähti MM-kilpailujen avausottelun myötä käyntiin. Jos on uskominen joukkuetta, niin maailmanmestari löytyy kaksikosta Argentiina-Brasilia. Arvokkaan FIFA World Cup -pokaalin saajaksi on veikattu myös Belgiaa, Englantia, Ranskaa ja Saksaa. 
 
Edustuksen MM-kisaveikkaus ei rajoitu vain maailmanmestarin nimen tietämiseen tai jossain tapauksissa arvaamiseen. Kyseessä on itse asiassa melkoisen vaativa veikkaus.
 
- Ensin piti 1 X 2 -systeemillä merkitä jokainen ottelu. Toisessa vaiheessa oli kirjoitettava 16 jatkoon selvinneen joukkueen nimi, kolmannessa osiossa kahdeksan parhaan, neljännessä välieräjoukkueet ja viidennessä finaalijoukkueet, sanoo kapteeni Jari Nikkilä.
 
Ei tällä hyvä. Oma kohtansa löytyy myös luonnollisesti maailmanmestarin nimelle ja maalikuninkaan nimelle. Samanlaista matemaattista tarkkuutta on noudatettu myös potin jakamisessa. Maalikuninkuuden osalta mahdollisuuksista nähdään vain Leo Messi ja Neymar da Silva Santos Júnior eli Neymar. Yhden äänen sai Antoine Griezmann.
  
- Voittaja saa oman prosenttiosuuden, kakkonen pienemmän mutta kolmannellekin jää hiukan, Nikkilä sanoo. 
 
TPV:n kotisivuilla julkaisemme MM-kisaveikkauksen kolmen parhaan nimet. MM-finaali pelataan 15.7.
 
 Voittajapokaali vaihtui vuonna 1970
 
Maailmanmestarille luovutettava World Cup -pokaali on ollut käytössä vuoden 1974 kisoista lähtien, mitä ennen arvokkaan pokaalin nimi Jules Rimet -pokaali. Rimet oli Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan puheenjohtajana vuosina 1921–1954.
 
World Cupin on suunnitellut italialainen taiteilija Silvio Gazzaniga. Siinä on kuvattu kaksi ihmishahmoa kannattelemassa maapalloa harteillaan. Pokaali on 36 senttimetriä korkea, painaa 6,175 kilogrammaa ja se on tehty 18 karaatin kullasta. Jalustassa on kaksi kerrosta malakiittia. Pokaalin pohjaan on kaiverrettu voittajajoukkueiden nimet.
 
Vuoden 1970 MM-kisoissa Meksikossa Brasilian jalkapallomaajoukkue voitti kolmannen maailmanmestaruutensa ja sai pokaalin tämän johdosta itselleen. Vuonna 1983 pokaali varastettiin Rio de Janeirosta ja se on yhä kateissa. Monet uskovat, että pokaali sulatettiin myytäväksi kultana. Brasilian jalkapalloliitto on valmistuttanut pokaalista itselleen kopion.
 
Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi
 
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.