Kunpa hallinnasta saisi plusmaalin

TPV OLS 2

 
Morsiamen ryöstö on yleinen ohjelmanumero hääjuhlissa. Tammelan stadionilla tiistaina tästä tarjottiin versio "pisteiden ryöstö". Ryöstäjänä OLS, ryöstön kohteena TPV.  Kuten niin usein maalintekourheilussa, niin tiistainkin ottelu osoitti, ettei pallonhallinnalla ja työnteolla saa pisteitä, vaan ainoastaan maalien määrä on tärkeä.
 
Tulos 2-2 (0-1) kuvaa enemmän oululaisten onnistuneita harvoja hyökkäyksiä, kuin TPV:n kykyä tehdä maalia silloin kun siihen oli tilaisuus. Tilaisuuksia kun oli.
 
Kaksi edellistä peliä ei TPV:ltä ollut mennyt niin sanotusti Strömsön malliin. Ensin SJK/2 voitti 2-0 ja seuraavalla viikolla TPV nousi tasapeliin VIFK:ta vastaan. Odotukset ja näin ollen myös tiedostetut ja tiedostamattomat paineet olivat joukkueen yllä kovat. Alku näyttikin siltä, että TPV on kyennyt selättämään odotukset ja paineet pallon pysyessä minuutti minuutilta oululaisten kenttäpuoliskolla. 
 
Ensimmäinen oikea maalintekotilanne syntyi jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun loukkaantumisesta toipunut Valtteri Salomaa pääsi hyvään paikkaan, mutta tästä kuten ei monesta myöhemmästäkään tilanteesta  jäänyt jälkipolville kerrottavaa. TPV:n ylivoimaista ottelun hallintaa ja jatkuvaa tilanteiden luomista kuvaa parhaiten se, että OLS:n ensimmäinen vaarallinen maalintekoyritys tuli vasta 27 peliminuutin jälkeen.
 
Oululaisten ensimmäisestä vaarallisesta yrityksestä tehdä maali ei kulunut kuin kuusi minuuttia, kun vieraiden johtomaali syntyi. Sitä ennen ja myöhemmin koko ottelun aikana hyökkäys oli harvoja OLS:lta nähtyjä. Maalia edelsi näennäisesti vaaraton keskitys, jossa tamperelaisten puolustuksen torkkuminen edesauttoi Jyri Vääräniemen viimeistelyn onnistumista. Heti perään TPV:n Paavo Näykki juoksi vasemmalla laidalla, mutta miehen ja koko joukkueen epäonneksi oululaisten maalivahti Tommi Lindholm pystyi heittäytymällä torjumaan pallon kulmaksi. Vielä aivan ensimmäisen jakson lopussa Valtteri Salomaa ja Eetu Räisänen loivat tilanteen, joka sekin päättyi Lindholmin torjuntaan.
 
Toinen jakso jatkui siitä, mihin ensimmäinen loppui. Oulun maalin jälkeen hallinta hieman tasapuolistui, eikä peliä käyty enää suhteellisen yksipuoleisesti OLS:n kenttäpuoliskolla. Ote kuitenkin pysyi kotijoukkueella. TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen kuvasikin ottelun jälkeen tilannetta toteamalla TPV:n lamaantuneen oululaisten maalista.
 
Mika Ahoselle ensimmäinen peli
 
TPV:n ensimmäisessä vaihdossa 56. minuutilla Tomi Ylinen tuli pois ja tilalle juoksi Jesse Oksanen. Kotijoukkueen ensimmäisen maalin tekijä, puolustaja Giorgi Ositashvili pääsi jo kolme minuuttia jakson käynnistymisestä maalintekotilanteeseen, mutta kuin taiottuna laukauksen eteen tuli puolustajan jalka. 
 
Sen sijaan 60. peliminuutilla georgialainen vauhtikone ja kestävyysihme ei epäonnistunut. Tilanne alkoi Jari Nikkilän noususta keskikentältä ja oikealta laidalta lähteneestä keskityksestä, jonka Ositashvili viimeisteli takanurkkaan suuntautuneella laukauksellaan. Vasen puolustaja ja tiistainakin useasti hyökkääjän roolisssa ollut Ositashvili teki edellisen maalinsa edellisessä ottelussa. Pian maalin jälkeen Ylinen teki loistavan vaihdon, kun Valtteri Salomaa tuli pois ja kentälle tuli vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella Mika Ahonen. Mies toikin piristystä tamperelaisten hyökkäyksiin.
 
- Intoa toki oli, kun vihdoin olen päässyt ottelukuntoon. Maali olisi kuitenkin niistä tilanteista pitänyt tehdä, ruoski Ahonen itseään.
 
Kun katsojat (jälleen yli 400 ihmistä) olivat jo tyytymässä tasapeliin eli kahden pisteen menetykseen, tapahtui jokaisen palloilulajin edustajan pahin painajainen: oma maali vain 12 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. OPS:n kulmapotkun jälkitilanteessa pallo kimposi TPV:n pelaajasta maalivahti Henri Savolaisen selän taakse. Savolaisellekin ottelu oli kauden ensimmäinen. Tämä maali sai Ylisen tekemään tilanteessa ainoan oikean ratkaisun. Puolustaja Iiro Karimäki pois ja tilalle hyökkäykseen Eric Bullock.
 
Toisen kerran tasoihin
 
Moni ehti huokaista, että kauden toinen häviö on tulossa eli kolmen viimeisimmän peli miinussaldoksi tulisi kahdeksan pistettä. TPV:n pelaajat olivat kuitenkin toista mieltä ja oululaisten johtomaalin jälkeen jatkoivat lievää hallintaa. Niinpä työ palkittiin viiden minuutin lisäajan loppuhetkillä, kun jälkeen kerran loistavan nousun tehnyt Nikkilä syötti "vitosen viivalla" olleelle ja kautta ottelun yritteliäisesti pelanneelle Eetu Räisäselle.
 
- Minulla oli niin avopaikka kuin voi olla, joten eihän sellaisesta tilanteesta kehtaa epäonnistua. Maali tai maaleja olisi voinut tulla useammastakin paikasta. Tasapelissä on hyvää paitsi yksi piste, niin nousu kahdesti tappiosta tasatilanteeseen, Räisänen sanoi.
 
Ahosen, Räisäsen ja Ositashvilin ohella tutun energisesti pelasi Mohamed Koroma. Puolustaja Ardin Kovac palkittiin TPV:n parhaimpana pelaajana.
 
Päävalmentaja Ylisen mukaan puolustuspelaaminen ei ollut tasapainossa samalla tavalla kuin aikaisemmissa otteluissa. Pidemmän miettimisen paikka Ylisellä ja koko joukkueella on siinä, miksi TPV lamaantui OLS:n ensimmäisen maalin jälkeen. Ylisen mielestä ilman syytä.
 
- Ensimmäinen puolituntinen oli totaalisesti meidän näytöstä. Ottelun vanhetessa OLS teki nopeita vastahyökkäyksiä samalla, kun me annoimme ihan liikaa tilaa heidän rakentaa omia hyökkäyksiään. Kovin vaarallisia hyökkäyksiä oululaiset eivät kuitenkaan tehneet, Ylinen sanoi.
 
Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki
 
 
TPV:n kokoonpano
3 Ardian Kovaqi
6 Jari Nikkilä
8 Mohamed Koroma
11 Paavo Näykki
13 Giorgi Ositashvili
14 Eetu Räisänen
28 Iiro Karimäki-->82. min Eric Bullock 9
25 Juho Mattila
26 Valtteri Salomaa-->64. min Mika Ahonen 41
29 Henri Savolainen
56 Tomi Ylinen-->57. min Jesse Oksanen 17
TPV OLS 1
 
TPV OLS 3
 
TPV OLS 4
 
 MG 7154 iii
IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.