TPV:n alavireisyys sai jatkoa Kokkolassa

GBK TPV 1

Jalkapallon luonne maalintekourheiluna sai kasvot sunnuntaina Kokkolassa. Tehottomasti pallonhallintaan nähden pelanneet tamperelaiset olivat aseettomia 3-0 -voiton ottaneelle GBK:lle. Miesten Kakkosen C-lohkon kärkikamppailu GBK:n ja TPV:n välillä ei muodostunut sellaiseksi, jota TPV lähti tavoittelemaan. 
 
- Edellisen ottelun linja jatkui eli pidimme palloa itsellämme, mutta valitettavasti edelleenkään työvoittoja ei tunneta. Ainoastaan maalit merkitsevät, sanoi TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen.
 
Voitollaan kokkolalaiset nousivat lohkon ykköspaikalle ja TPV:n alavireisyyden jatkuminen tiputti joukkueen viidenneksi. On kuitenkin muistettava joukkueen pelanneen yhden ottelun vähemmän. Ottelu alkoi tavalla, joka maalitilastojen perusteella ei voida pitää yllätyksenä. Jo seitsemän minuutin jälkeen maalintekijöiden ykkönen David Carlsson vei isäntäjoukkueen johtoon. Carlsson osoitti heti vaarallisuutensa ja sen, ettei maalintekijätialston ykköspaikka ole tullut sattumalta. 
 
Ruotsalainen vahvisti asemiaan ja mainettaan Kakkosen parhaimpana maalintekijänä tekemällä ottelun lopullisesti ratkaisseen 3-0 -osuman, kun peliä oli pelattu 78 minuuttia. 
 
Ottelua ei voi parhaalla tahdollakaan luonnehti huipputasokkaaksi, vaan parempi sana kuvaamaan peliä on tehottomuus. Kovin monta huippupaikkaa ei avausjaksolla nähty, eikä toinen kolmevarttinen juurikaan muuttanut isoa kuvaa. 90-minuuttinen kiteytettynä yhteen lauseeseen: TPV hallitsi peliä ja piti palloa, vastustaja teki maalit hyvällä onnistumisprosentilla. 
 
Päävalmentaja Anssi Ylinen harmitteli joukkueen tehottomuutta maalintekotilanteissa. Ongelman kanssa joukkue on paininut muutaman edellisen pelin aikana. Läpi koko ottelun TPV:n ongelmaksi nousi kerta kerran jälkeen ratkaisevan hetken hukkaaminen. 
 
Katsomoon tamperelaisten peli näytti sunnuntaina pikkusievältä. Nopeutta pelistä kuitenkin puuttui eli pallo saatiin GBK:n maalialueelle ja puolustuslinjan selän taakse aivan liian hitaasti. Poikittaissyöttöjä oli liikaa, kun tuloksellinen jalkapallon pelaaminen suorastaan huutaa nopeita syöttöjä ja keskityksiä vastustajan 16 metrin alueelle eli maalintekoalueelle.
 
Lopussa päävalmentaja Ylinen toimi aivan oikein vaihtaessaan puolustaja Eino-Veikko Ekin tilalle keskikentällä pelaavan Eetu Kolun. Ennen tätä vaihtoa kentälle tuli puoliajalta Mika Ahonen Mohames Koroman tilalle ja varttituntia myöhemmin Waltteri Riihimäki Eric Bullockin tilalle.
 
Aloitteellisuutta tarvitaan lisää
 
- Tämän pelin ydinsanoma on siinä, että työvoittoja ei edelleenkään tunneta. Meidän olisi pitänyt tehdä maaleja kaiken hallinnan perusteella mutta kävikin niin, että GBK teki maalit tehokkaammin ja suuremmalla onnistusmisprosentilla, sanoi Ylinen.
 
Ylinen jäi kaipaamaan aloitteellisempaa pelaamista ja maalintekotilanteiden synnyttämistä.
 
- Jotta maali syntyisi, on pallo pystyttävä toimittamaan 16 metrin sisälle nopeammin. 3-0 -tappio ei ole murskatappio, mutta totuus on, että ammuimme liian vähän. Jos ei ammu, ei tule myöskään maaleja, Ylinen sanoi.
 
Ensi lauantaina TPV:llä on taas edessään tärkeä ottelu. Tammelan stadionille saapuu kuopiolainen KuFu 98, joka on lohkossa toisena 23 pisteellä GBK:n tapaan. Alkavan viikon harjoituksissa kiinnitetään huomiota pelin yksinkertaistamiseen. Ylinen aikoo käydä keskusteluja pelaajien kanssa viimeisten ottelujen tiimoilta ja harjoituttaa asioita, joista on keskusteltu.
 
Jesse Oksanen ei löytänyt joukkueen pelaamisesta kehuttavaa ja kun näin on, ei hyvää sanottavaa löytynyt omastakaan pelistä. Oksasen analyysi oli viiltävän ytimekäs: TPV hävisi, koska se pelasi huonosti.
 
- Vaikea ja jopa mahdotonta on kuvitella, että ottelussa kohtasivat kärkijoukkueet. Me pidimme palloa eli hallitsimme pelin rakentelua, mutta syystä tai toisesta emme saaneet tehtyä maaleja emmekä kunnon vetoja. Omaakaan peliäni en voi kehua, sellainen peruspeli, Oksanen sanoi.
 
Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Teijo Pirttimäki
 
 
TPV:n kokoonpano
3 Kovaqi Ardian
4 Ek Eino-Veikko--> 20 Kolu Eetu 71. min
6 Nikkilä Jari
8 Koroma Mohamed--> 41 Mika Ahonen  45. min
9 Bullock Eric--> 10 Riihimäki Waltteri 60. min
13 Ositashvili Giorgi
14 Räisänen Eetu
17 Oksanen Jesse
22 Karjanlahti Tuomas
23 Rantala Joonas
56 Ylinen Tomi
GBK TPV 2
 
GBK TPV 3
IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.