Juho Saarinen haluaa takaisin kentälle

Juho Saarinen 2

 
Juho Saarisella on 23-vuotiaaksi harvinaisen paljon kokemusta Ykkösen ja Kakkosen otteluista. Kokemusta olisi mukavasti kertynyt tälläkin kaudella, mutta jo toisessa ottelussa kohtalo puuttui peliin. Ensin kuului ikävä rusahdus ja sen jälkeen iski kipu. Saarinen oli jo GBK:ta vastaan penkillä ja toivoo olevansa lauantaina kuopiolaista KuFu-98:aa vastaan täydellisessä pelikunnossa. 
 
Juho Saarisen (23) tutustuminen jalkapallomaailmaan tapahtui hänen omien sanojen mukaan myöhään. Ensikosketus ohjattuun jalkapallon harjoittelemiseen tapahtui 6-7 -vuotiaana, mutta sitten tuli tauko. Paluu ja nyt lopullinen tapahtui kymppivuotiaana. Sen jälkeen muuta lajia ei mielessä ole ollutkaan.
 
Ikävuosiin nähden Saarisella on paljon kokemusta: otteluita ja minuutteja on kertynyt ennen tätä kautta synnyinkaupungin Hämeenlinnan FC Hämeenlinnasta ja Härmästä, PS Kemistä ja Hakasta. Ykkösessä otteluita on takana 60  ja Kakkosen pelejä 55 FC Hämeenlinnan ja Härmän riveissä. Saarinen pelasi myös neljä Ykkösen peliä sarjaporrasta ylemmäksi nousseessa FC Hämeenlinnassa kaudella 2012. 
 
- Kemiin menin tuttavani kautta. Kävin testeissä ja seura teki kanssani sopimuksen kaudeksi 2015. Peliaika Kemissä ei kuitenkaan ollut toivotunlainen, joten elokuun puolivälin jälkeen tulin Hakaan suurin odotuksin. Ensimmäisessä ottelussa pelasin 25 minuuttia ja lopuissa viidessä ottelussa täydet minuutit, Saarinen sanoo.
 
Hakassa meni myös kaksi seuraavaa kautta, jona aikana Saarinen toimi myös kapteenina. Yllätys olikin suuri ja vähemmän myönteinen, kun seura ei tarjonnutkaan uutta sopimusta. Haka haki muutosta ja tuohon muutokseen ei Juho Saarinen mahtunut. 
 
"Olen viihtynyt TPV:ssä hyvin"
 
Eturisti- ja sivuristisidevammasta toipuva puolustaja Saarinen on pelannut tällä kaudella vain kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Ensimmäisellä kierroksella KuFu-98:aa vastaan täydet minuutit ja seuraavassa ottelussa PK-37:aa vastaan kymmenen minuuttia. Sen jälkeen kuusi viikkoa ilman harjoittelua. Tauko on koetellut miehen hermoja etenkin, koska alussa oli epävarmuutta sen suhteen, onko polven kanssa mentävä leikkaussaliin.
 
Edellisellä kierroksella GBK:ta vastaan Saarinen oli ensimmäistä kertaa kokoonpanossa mutta ilman peliminuutteja. Lauantain kotiottelun KuFU:a vastaan mies toivoo merkitsevän paluuta kentälle. Saarisen ajatus kulkee niin, että hän haluaa auttaa joukkuetta, mutta katsomossa kannustaminen ei ole sama asia kuin pelaaminen joukkueen eteen.
 
- Jos leikkaus olisi ollut edessä, olisi samalla tämä pelikausi ollut paketissa. Talvella pelasin paljon ja lähdin tähän ensimmäiseen TPV-kauteeni luottavaisin mielin. Nyt on taisteltava pelipaikka uudelleen itselle, Saarinen sanoo.
 
TPV:n testattavaksi Saarinen päättyi Haka-vuosien joukkuekaverin Jari Nikkilän vinkistä. 
 
- Olen viihtynyt TPV:ssä hyvin. Minut otettiin hienosti vastaan ja meillä on joukkueessa hyvä ilmapiiri. Sain talven otteluissa paljon peliaikaa ja vastuuta, joten tätäkin taustaa vasten loukkaantuminen jo kauden toisessa ottelussa oli todella surullista. 
 
Ottelun verran kokemusta jokaisesta vastustajasta
 
Haastattelua tehtäessä TPV oli pelannut kymmenen ottelua, kun muilla lohkon joukkueilla on takanaan 11 peliä. Toisen puoliskon alkaessa Saarinen näkee tilanteen erilaisemmaksi, kuin ennen koko kauden alkua. Yhtä joukkuetta (Närpes Kraft) kaikki muut on kohdattu, joten outous on kadonnut. C-lohkohan oli joukkueelle tuntematon ennen kauden alkua.
 
- Nyt tunnemme ja tiedämme joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet. Meillä on kokemusta ja tietoa jokaisesta vastustajasta ottelun verran enemmän, kuin ennen sarjakauden alkamista. Vaikka edelliset pelit ovatkin menneet alakanttiin ja olleet pettymyksiä alkukauden voitollisiin otteluihin verrattuna, emme ole kuitenkaan mitään vielä hävinneet. Nousu Ykköseen on edelleen kaikkien tavoitteena ja uskon tämän mahdollisuuden toteutumiseen, Saarinen sanoo.
 
Ei ole yllätys, että hyvin motivoitunut Saarinen haluaa pelata Kakkosta ylempänä. Sekään ei ole yllätys, että hän haluaa kokea uudelleen Ykkösen tunnelman, mutta tällä kertaa osana TPV:n joukkuetta. 
 
Saarinen toivoo pelaajana olevansa luonteeltaan johtaja ja sellainen, joka taistelee joka hetki ja jokaisessa tilanteessa. Omaan puolustuspelaamiseensa mies on tyytyväinen, mutta jalalla pelaamista on parannettava. Tällä Saarinen tarkoittaa oikeanlaisen syötön valitsemista ja pelin avaamista.
 
Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi
Juho Saarinen 1
 
 
Tuu mukaan!
21.02.2020

Futisklubin ilmoittautuminen on käynnissä!

in Futisklubi uutiset
16.02.2020

TPV välieriin Kakkosen Cupissa

in Edustus uutiset
PaavoNaykki
10.02.2020

Paavo Näykistä Tammelan Voiman kummipelaaja

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #7 JESSE OKSANEN   
     
     
  TV400x400  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.