Tomi Ylisellä on aikaa saavuttaa tavoite

Tomi 1

 

Yleisen kirjoitustavan mukaan Tomi Ylinen on 22 vuotta vanha. Miesten edustuksen keskikenttäpelaaja sanoo mieluummin, että 22-vuotias on nuori. Tilaa ja aikaa on toteuttaa haaveita, joista yksi on saada elanto pelaamalla jalkapalloa. 

- Haaveen toteuttaminen vaatii työtä, mutta silti pelaan joka hetki joukkueelle. Tämän joukkueen menestyminen on minulle tärkeämpää, kuin oma menestyminen, Ylinen sanoo.

TPV:n miesten edustusjoukkueen pelaajista on tullut jalkapalloilijoita vain hiukan vaahtosammuttajaa isompina. Poikkeusta ei tee keskikentällä pelaava 22-vuotias Tomi Ylinenkään, joka nelivuotiaana lähti Anssi-isänsä vetämään Ikaalisten Urheilijoiden futiskouluun. 13-vuotiaaksi asti nuorukainen pelasi hyökkääjä IkU:ssa, kunnes edessä oli ensimmäinen iso muutos. 
 
- Vuonna 1996 syntyneistä pelaajista perustettiin Länsi-Pirkanmaalle yhdistetty joukkue, joka sai nimekseen Länsi-Pirkanmaan United. Se oli Ikaalisten, Hämeenkyrön Apassien, Nokian Pyryn, Nokian Palloseuran ja Ylöjärven Ilveksen valmentajien ja joukkueenjohtajien pojille perustama taitoryhmä. Osallistuimme yhden kauden ajan 14-vuotiaiden sarjaan, Ylinen sanoo.
 
15-vuotiaasta eli vuodesta 2011 alkaen Ylinen on kantanut TPV:n pelipaitaa. Maalivahti Miika Kalliomäki matkusti aikanaan harjoituksiin Harjavallasta Poriin, mutta Ylisellä matkaa kertyi yhtä harjoitusta kohti vielä enemmän. Neljä vuotta nuori Ylinen matkusti joka päivä Ikaalisista Tampereelle ja illalla takaisin; tämän jälkeen kirjojen siirtäminen Tampereelle helpotti jalkapalloilun ympärillä pyörivää elämää.
 
Joka päivä tehtävä työtä kehittymisen eteen
 
Tuolloin 19-vuotias keskikenttäpelaaja oli kaudella 2015  muutaman viikon mukana edustuksen harjoituksissa ja istui penkillä yhdessä ottelussa. Läpimurto tapahtui seuraavalla kaudella alkuvuoden armeija-ajasta huolimatta. Peliaikaa kertyi kahdeksassa ottelussa. Viime kaudella Ylinen oli kentällä 17 ottelussa ja tällä kaudella toistaiseksi kaikissa otteluissa.
 
Pyydän Ylistä vertaamaan lyhyesti kauden 2016 joukkuetta nykyiseen kokoonpanoon. Vastaus tulee nopeasti.
 
- Tuosta joukkueesta on lähtenyt pois kokeneita pelaajia ja tilalle tullut nuoria, joilla luonnollisesti on vähemmän kokemusta. Tässä joukkueessa on nuoruudesta johtuen paljon potentiaalia, mutta meidän on tehtävä joka päivä työtä kehittymisen eteen, Ylinen sanoo.
 
Miesten edustusta voidaan luonnehtia kaikilla mittareilla arvioituna nuoreksi joukkueeksi, onhan puolet joukkueesta alle 23-vuotiaita. Ylinen pitää mahdollisena, että nuoruus ja tätä kautta kokemattomuus ovat näkyneet niissä otteluissa, joissa joukkue on ollut tappiolla. Ylinen on pohtinut, mistä joukkueen alavireinen soitanta voi johtua ja on päätynyt yhtenä isona tekijänä nimenomaan kokemattomuuteen.
 
- Me emme ehkä osaa käsitellä häviötä. Joukkueiden väliset isoimmat erot tehdään jokaisen pelaajan pään sisällä. Meiltä vaaditaan paineensietokykyä ja itseluottamusta oman tekemisen oikeellisuuteen, Ylinen sanoo.
 
Joukkueen menestys käy kaiken yli
 
Nuoruusvuosien jälkeen Ylinen on löytänyt omaksi pelipaikakseen keskikentän. Keskikentän pelaajalle tärkeitä ominaisuuksia ovat muun muassa hyvän pallonriistotaito, kyky lukea peliä puolustamisen näkökulmasta ja luonnollisesti kestävyys. Hyvästä potkutekniikasta ja kyvystä ampua molemmilla jaloilla ei niistäkään ole haittaa.
 
- Eniten kehittämistä vaativat vastustajan havannointi silloin kun meillä on pallo. Mihin suuntaan ensimmäinen kosketus tapahtuu? 
 
Ylinen haluaa pelata jalkapalloa ja haluaa pelata sitä työkseen. Yksikään ammattilaissopimus ei kuitenkaan toteudu ainoastaan siitä haaveilemalla, vaan haveen toteutumiseen tarvitaan kolme sanaa: työtä, työtä ja työtä. Omista toiveistaan ja ajatuksistaan huolimatta kentällä ei nähdä yksilöurheilija Tomi Ylistä. Kaiken ylittävänä asiana on joukkueen menestyminen.
 
- Alkukausi meni minulla hyvin, mutta viimeiset pelit ovat olleet huonoja, niin kuin ne ovat olleet koko joukkueella. Haluan päästä takaisin alkukauden tasolle, mutta en ajattele pelaavani itselle vaan joukkueelle. Tämän joukkueen menestyminen on minulle tärkeämpää kuin oma menestyminen, Ylinen sanoo.
 
Unelmansa tavoitteluun Ylinen tietää olevan aikaa.
 
- 22-vuotias on jalkapalloilijana nuori ja pelaajauraa on vielä paljon jäljellä, Ylinen sanoo.
 
Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi
 
Tomi 2
 
 
 
 
Tuu mukaan!
21.02.2020

Futisklubin ilmoittautuminen on käynnissä!

in Futisklubi uutiset
16.02.2020

TPV välieriin Kakkosen Cupissa

in Edustus uutiset
PaavoNaykki
10.02.2020

Paavo Näykistä Tammelan Voiman kummipelaaja

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #7 JESSE OKSANEN   
     
     
  TV400x400  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.