TPV otti taisteluvoiton Närpiössä

P8011814

 

Keskiviikon rästipeli Närpiössä Kraftin vieraana päättyi TPV:n toivomalla tavalla eli 1-3 -voittoon. Helpommallakin jatkon kannalta äärimmäisen tärkeät kolme pistettä olisi ollut otettavissa, mutta vaihteeksi työvoiton käsite toteutui tamperelaisten kohdalla.
 
TPV:n 1-3 -voitto (puoliaikatulos 0-1) oli historiallinen tällä vuosituhannella. Nimittäin keskiviikon 27 asteen lämmössä otettu vierasvoitto oli ensimmäinen 2 000-luvulla. Kun maalierokin oli Kraftille ennen peliä peräti 19-2, voidaan hyvin aikakirjoihin kirjata sana "historiallinen".
 
Tällä kaudella TPV on tuloksesta riippumatta pitänyt pelinhallinnan itsellään, eikä keskiviikkona Närpiössä tyyli tästä muuttunut. Viimeisten ottelujen alavireydestä ei tällä kertaa ollut onneksi tietoakaan, vaan pallonhallinta johti myös voittoon, eikä vain työvoittoon. Ottelu lähti liikkeelle tasaisesti, vaikka joukkueiden välinen piste-ero olikin 11 pistettä. Jos ensimmäinen puolisko oli sitä, mitä 0-1 kertoi, jatkettiin toisella puoliskolla yhtä tasaisissa merkeissä.
 
Minuuttia ennen taukoa Eino-Veikko Ek vei vieraat johtoon, jota kesti seuraavat 20 minuuttia. Mika Ahosen maali 78. minuutilla ja Paavo Näykin rangaistuspotkusta tekemä kolmas maali olivat selvästi erottuvia yksityiskohtia ottelun käsikirjoituksessa. TPV loi tuttuun tyyliinsä maalintekopaikkoja, tuhlasi niitä myös ja oli hallitsevampi osapuoli. Tällä yleiskuvalla ottelu mentiin alusta loppuun.
 
Päävalmentaja Anssi Ylinen iloitsi ennen kaikkea jatkon kannalta tärkeistä kolmesta pisteestä. Muutamassa kauden aiemmissa peleissä nähtyä notkahdusta ei Närpiössä tapahtunut. 
 
- Tämä oli taistelupeli alkuvihellyksestä loppuvihellykseen asti. Missään mielessä tämä ei ollut huippuottelu, mutta meidän parempi kyky tehdä maaleja sekä hyvä puolustus olivat ratkaisevassa asemassa, Ylinen sanoi.
 
Kolme vaihtoa tehnyt Ylinen teki jokaisessa vaihdossa tärkeä strategisen ratkaisun ja jokainen kentälle tullut pelaaja (Joonas Rantala, Valtteri Salomaa ja Eric Bulloc) toi  tärkeästi kaivattua uutta energiaa TPV:n peliin. 
 
Niin sanotun voittomaalin eli TPV:n toisen maalin tehnyt Mika Ahonen pelasi vasta kolmannessa ottelussa. Loukkaantumisten kanssa kamppaillut Ahonen oli avauksessa ja se tietysti miestä riemastutti. Maali oli Ahoselle kauden ensimmäinen.
 
- Pääsin näyttämään osaamistani avaukseen ja tämä tietysti tuntuu hienolta. Yllättävän hyvältä pelaaminen tuntui kuukauden tauon jälkeen ja jaksoin hyvin pelata, Ahonen sanoi.
 
Ahosen maalin pohjusti Jari Nikkilä laidasta antamallaan vapaapotkulla. Ahonen ajoitti ponnistuksensa juuri oikeaan aikaan ja puski pallon takakulmaan. Ahosen mukaan Kraft oli juuri niin fyysinen ja "paha" vastustaja, kuin sen oli etukäteen arveltu olevankin. Närpiöläiset saivat kuusi varoitusta, kun TPV:stä keltaista korttia katseli vain Näykki.
 
Voiton myötä TPV nousi neljänneksi. Kolmella kärkijoukkueella on pelattuna 14 ottelua, TPV on rästiottelunkin jälkeen vielä yhden ottelun perässä eli se on pelannut 13 ottelua.
 
 
TPV:n kokoonpano
2 Saarinen Juho
3 Kovaqi Ardian
4 Ek Eino-Veikko--> 23 Joonas Rantala 75 min
6 Nikkilä Jari
11 Näykki Paavo
13 Ositashvili Giorgi
14 Räisänen Eetu
20 Kolu Eetu--> 9 Eric Bulloc 65 min.
22 Karjanlahti Tuomas
41 Ahonen Mika--> 26 Valtteri Salomaa 85 min.
56 Ylinen Tomi
 
Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Duc Nguyen
 
P8011970
 
P8011896
IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.