Neljä kertaa Mika Ahonen

 

Mika Ahonen ja knalli

 

Fakta numero 1: TPV otti todella tärkeät kolme pistettä voittamalla lauantaina Tammelan stadionilla Herculeksen 4-1 (2-1). Fakta numero 2: Mika Ahonen, Mika Ahonen, Mika Ahonen, Mika Ahonen. Fakta numero 3: voitollaan TPV ilmoittautui taas mukaan nousijaksi Ykköseen.

- Mitä sitä kieltämään, etteikö neljä maalia tunnu hyvältä. Tärkeämpää kuitenkin on, että me voitimme ja saimme kolme hyvin tärkeää sarjapistettä, sanoi knallipäinen Mika Ahonen.

TPV nousi voitollaan sarjassa toiseksi, mutta sillä on edelleen yksi ottelu muita kärkijoukkueita vähemmän pelattuna. TPV:n lauantaisen voiton arvon huomaa vasta sarjan edetessä, mutta tässä vaiheessa kautta kolmen pisteen saaliilla on jo huomattavan suuri arvo. Otteluja kun ei ole enää ”tuhlattavaksi” eli häviön tullen ei pysty lohdauttautumaan sarjan olevan vasta alussa ja matkan maaliin olevan pitkä.

Ottelu ei kotijoukkueen voitosta huolimatta noussut niiden ikimuistoisten otteluiden joukkoon, joista puhutaan korkeatasoisina, vauhdikkaina ja paljon maalitilanteita sisältäneinä otteluina. Tämä ottelu jää sen sijaan jalkapalloilun aikakirjoihin otteluna, jossa hyökkääjä Mika Ahonen teki kaikki TPV:n maalit. Jalkapalloilun pääsarjoissa hattutemppu eli kolme maalia ja vielä peräkkäin on tuiki harvinaista, mutta neljä maalia yhdelle pelaajalle on jopa ennenkuulumatonta.

1-0 ajassa 13 minuuttia: oikealta laidalta Eetu Räisänen keskitti tarkempaakin tarkemmin pilkun kohdalla olleelle Ahoselle, joka jatkoi pallon suoraan ohi hölmistyneen maalivahdin. 2-0 ajassa 25 minuuttia: Joonas Rantalan täydellisyyttä hipova kulmapotku ja jälleen suoraan Ahoselle, joka takatolpalta puski pallon maaliin. 3-1: Herculeksen puolustaja ja maalivahti eivät löytäneet yhteistä säveltä, jolloin Ahonen kiitti, otti pallon itselleen ja ohitti oululaisten maalivahdin.

TPV:n, tamperelaisen jalkapalloilun ja suomalaisen jalkapalloilun aikakirjoihin Ahonen ampui itsensä neljännellä maalillaan. TPV sai hyvältä etäisyydeltä maalista vapaapotkun, jota käveli antamaan kapteeni Jari Nikkilä. Nopea katsekontakti muurin kanssa samalla tasolla seisoneeseen Ahoseen, joka ymmärsi Nikkilän lausumattoman ajatuksen. Tuloksena hiljainen syöttö Ahoselle, jonka kummallakaan puolella ei lähietäisyydellä ollut Herculeksen pelaajaa. Pallon haltuunotto, nopea kääntö maalia kohti, pari askelta ja tarkka sijoitus.

- Maali ei ollut harjoiteltu kuvio, vaan kahden viisaan ja järkevän pelaajan kyky tajuta tilanne, jossa Mika oli, sanoi Nikkilä.

Neljä maalia ja kolme pistettä

Mika Ahonen otettiin vaihtoon 75 minuutilla. Kyse oli taktisesta vaihdosta ja päävalmentaja Anssi Ylisen hoksottimien toiminnasta. Ahosen kävellessä kentällä kohti vaihtopenkkiä, antoi lähes 600 ihmisen katsojajoukko Ahoselle kuuluvat ja pitkät aplodit.

- Mitä sitä kieltämään, etteikö neljä maalia tunnu hyvältä. Tärkeämpää kuitenkin on, että me voitimme ja saimme kolme hyvin tärkeää sarjapistettä, sanoi knallipäinen Mika Ahonen.

TPV:ssä on paljon puhuttu siitä, että jalkapallossakaan ei tunneta sanaa työvoitto. Muutamissa tappioissa tai voiton muuttuessa tasapeliin olisivat tamperelaiset ansainneet pisteen työvoittona. Lauantaina näin kävi Herculekselle, joka muutamin ajoin hallitsi peliä ja rakensi hyökkäyksiään.

- Tänään työvoitto kääntyi meidän puolellemme ja täysin ansaitusti, Ahonen sanoi.

Peli vaikutti suhteellisen tasaiselta, mutta ei sitä kuitenkaan loppujen lopuksi ollut. 2-0 -tilanne jo 25 minuutin pelin jälkeen rauhoitti TPV:n pelaajien ajatuksia ja poisti mahdollisesti sen jännityksen, jota pakkovoiton hakeminen väistämättä synnvastyttää. Uuden jännityksen peliin toi Herculeksen vapaapotkusta tehty maali aivan ensimmäisen puoliskon lopulla. TPV:n pelaajan hölmöiltyä vastustajalle vapaapotkun ja TPV:n muurin ollessa väärässä paikassa, oli lopputuloksena maali suoraan vapaapotkusta.

3-1 -tilanteessa peli kääntyi jälleen ja nyt lopullisesti kotijoukkueelle. Loppuaika olikin sitten pelailua tilanteessa, joka muistutti Kummelin kiekkojoukkueen valmentajan Aimo Nivaskan lausetta ”me ollaan hävitty tää peli”.

Koko joukkueen puolustaminen taas jengoillaan

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylisen kommentti pelin jälkeen oli ytimekäs. TPV pelasi parempaa peliä kuin vastustaja.

- Etenkin ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää peliä. Alkuminuutit olivat hankalia, samoin kuin toisen jakson alku. Kolmas maali ratkaisi tämän ottelun. Hiukan kadoksissa ollut koko joukkueen puolustaminen oli tänään taas hyvää ja nyt saimme pelaamistamme suoraviivaisemmaksi, eikä kenttätasapaino hajonnut, Ylinen sanoi.

Ylinen oli mielissään siitä, että vastustajaa ei päästetty niin sanotun muodon sisään, jolloin vaarallisten maalintekotilanteiden syntyminen oli lähes mahdotonta.

Kun joukkue voittaa niin sanotun kuuden pisteen ottelun, ei kenenkään voida sanoa epäonnistuneen. Kun vastustaja tekee viain yhden maalin ei, voivat puolustajat ja maalivahti olla tyytyväisiä. Ahosen ohella voidaan esille nostaa puolustaja Juho Saarinen, vasen laituri Joonas Rantala ja siirtoikkunan aikana TPV:hen siirtynyt hyökkääjä Topi Järvi. Järvi näytti uudelle kotiyleisölleen, miksi hänet muutama vuosi sitten valittiin Kakkosen itälohkon parhaimmaksi pelaajaksi. Järvi pelasi vasta toisen ottelunsa ja tuli lauantainakin puoliajalta peliin.

TPV:n seuraava ottelu on jo torstaina, kun se kohtaa Tampereen loppukesän derbyssä TamU:n. Ensimmäisessä ottelussa TPV oli parempi maalein 2-0.

TPV:n kokoonpano

2 Saarinen Juhoà 20 Eetu Kolu 80 min.
3 Kovaqi Ardian
5 Smeets Tommi
6 Nikkilä Jari
8 Koroma Mohamedà 7 Järvi Topi 46 min.
11 Näykki Paavo
13 Ositashvili Giorgi
14 Räisänen Eetu
22 Karjanlahti Tuomas
23 Rantala Joonas
41 Ahonen MikaàEk Eino-Veikko 75 min.

C-lohkon sarjatilanne: https://www.palloliitto.fi/kakkonen?group=3

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki

Ahonen 1

Ahonen 4 1 kuva 2

Ahonen 4 1 kuva 3

Ahonen 4 1 kuva 4

Ahonen 4 1 kuva 5

 Ahonen 3 0

Ahonen 2 0

Ahonen 1 0

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.