TPV vei taas derbyn

paakuva

 

Tampereen toinen Kakkosen derby sai ikävän lopun ottelun jo päätyttyä. TPV:n 0-1 -voittoon päättynyt ottelu ei nouse ikimuistoisempien otteluiden joukkoon, mutta tapahtumia kyllä riitti. Valitettavasti myös ottelun jälkeen vierasjoukkue TPV:n pukuhuoneen edessä. Järjestysmiehet eivät tässä kohdin olleet tilanteen tasalla.

Oli helppo päätellä ottelusta tulevan kahden suhteellisen hermostuneen ja jännittämään pyrkivän joukkueen kohtaaminen. Panostahan ottelusta ei puuttunut, sillä isäntäjoukkue TamU halusi jo varmistaa sarjapaikkansa ja TPV puolestaan pitää kiinni mahdollisuudesta edetä Ykkösen nousukarsintoihin.

Alusta lähtien ottelu oli TPV:n hallinnassa ja jos tulos joskus kertoo oikeellisuudesta, niin tällä kertaa kyllä. Kokonaisuutena vierailijat olivat juuri yhden maalin verran parempia, aktiivisempi pallollisessa pelissä ja maalitilanteiden luomisessa. Kummankaan joukkueen maalivahdit eivät joutuneet hikeä pyyhkimään kasvoiltaan jatkuvasti, joten heille ottelu oli suhteellisen helppo ja vähätöinen.

TPV:n maalivahti Tuomas Karjanlahti joutui ensimmäisen kerran torjuntatöihin vasta puolen tunnin kohdalla, eikä tämänkään jälkeen kovin monta palloa joutunut ottamaan kiinni. Tästä piti huolen ennen kaikkea hyvin pelannut puolustuslinja, mutta jälleen kerran koko joukkueen uhrautuva puolustaminen ansaitsee täydet pisteet.

Ensimmäisen jakson näkyvin TPV:n pelaaja oli vasemmalla laidalla pelannut Joonas Rantala, joka liikkui hyvin ja antoi muutaman huippuvaarallisen täsmäkeskityksen. Oikealla pelannut Topi Järvi ei sen sijaan ollut parhaassa mahdollisessa tehossa ja mies vaihdettiinkin kentältä toisen puoliskon 78. minuutilla.

Toinen puoliaika mentiin hyvin pitkälle samoilla nuoteilla ensimmäisen kanssa. TPV oli hivenen TamU:a aktiivisempi ja puolusti tarkemmin sekä paremmin sijoittuneena. Ottelun ainoa maali syntyi 52. minuutilla rangaistuspotkusta, jonka Paavo Näykki sijoitti varmasti maaliin. Tätä edelsi Järven maalintekoyritys, joka kuitenkin päättyi pallon lentämiseen maalin yli. Tästä puolestaan edelsi Ardian Kovaqin kaataminen sääntöjen vastaisesti.

Toinen jakso pelattiin suhteellisen unettavissa tunnelmissa ja rangaistuspotkun jälkeen seuraava maalitilaisuus oli vasta 15 minuuttia myöhemmin. Näykki syötti vasemmalla laidalla juosseelle, vaihdosta kentälle tulleelle Mohamed Koromalle, jolta TamU:n puolustaja onnistui kuitenkin riistämään pallon juuri ennen laukaisua.

Rantalan ohella peliinsä voivat olla tyytyväisiä koko alakerta eli Juho Saarinen, Ardian Kovaqi, Jari Nikkilä ja Giorgi Ositashvili.

”Sekava peli”

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylisen mielestä joukkue pelasi alle normaalin keskitasonsa. Mies ei halunnut ottaa mitään pois TamU:lta, mutta myönsi, ettei joukkue ollut parhaassa lyönnissä.

- Tämä oli meiltä sekava peli, mutta saimme kuitenkin voitosta tulevat kolme pistettä. Me luotimme itseemme koko ajan, mutta ehkä pelaajat jännittivät. Vaihdoilla ajattelimme saada hyökkäävämmän otteen, mutta se ei tällä kertaa onnistunut, Ylinen sanoi.

Ottelun loppuvaiheessa tuomaristo joutui keskustelemaan siitä, keille TamU:n pelaajista oli kirjattu varoituksia. TPV nousi voittonsa myötä lohkon kakkoseksi 35 pisteellä. Joukkueella on 16 pelistä 11, kaksi tasapeliä ja kolme häviötä. Maalit ovat 30-13. Ykköspaikkaa pitää GBK 38 pistellä.

TPV:n kokoonpano

2 Saarinen Juho
3 Ardian Kovaqi
5 Tommi Smeets
6 Jari Nikkilä
7 Topi Järvià 9 Bullock Eric 79 min
11 Paavo Näykki
13 Ositashvili Giorgi
14 Räisänen Eetu
22 Karjanlahti Tuomas
23 Rantala Joonasà 8 Koroma Mohamed 60 min
41 Ahonen Mikaà 4 Ek Eino-Veikko 71 min

C-lohkon sarjatilanne: https://www.palloliitto.fi/kakkonen?group=3

Voiton juhlintaa: .be">.be

Paavo Näykin rangaistuspotku: .be">.be

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki

Paavon rankkari

Kuva 3

Kuva 5

Kuva 6

Kuva 7

Kuva 8

 

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.