TPV:lle tärkeä voitto hyvän pelin myötä

TPV SJK 1

 

Joukkueurheilussa kun voitto voi tulla keskinkertaisella tai jopa huonollakin pelillä. Aina parempi, jos voitosta saatavat pisteet tulevat hyvän ja laadukkaan pelin jälkeen, kuten sunnuntaina Tammelan stadionilla. Enemmän kuin kolmen pisteen voiton TPV otti SJK/2:sta maalein 2-0 (1-0) ja säilytti näin hyvät mahdollisuudet päättää kausi lohkon ykkösenä.

- Me halusimme voittoa vastustajaa enemmän ja pelillinen ilmeemme olikin parempi, sanoi voittomaalin tehnyt Jesse Oksanen.

Voittonsa myötä TPV nousi lohkokakkoseksi 38 pisteellään. Kärkipaikkaa pitää edelleen GBK 41 pisteellä, kolmantena olevalla Herculeksella on pelattuna yksi ottelu kaksikkoa enemmän. Alkukaudesta tamperelaiset pelasivat kuusi tappiotonta ottelua peräkkäin, kunnes tuli neljän ottelun bluessointuinen jakso. Sunnuntainen voitto oli viides peräkkäinen.

Ennakkoasetelmat tietäen ottelusta olisi voinut muodostua kahden hermostuneen ja paineen alla pelaavan joukkueen kohtaaminen. Etenkin SJK:lle paineita oli tiedossa, koska joukkueen viimeaikaiset pelaajahankinnat sekä liigajoukkueen pelaajien käyttämineen kertovat selvästä halusta nousta Ykköseen. Tampereellakin mukana oli nippu liigaa tällä kaudella pelanneita ja 23-vuotiaiden maajoukkuepelaajia.

Peli oli kuitenkin – lähes 600 katselijan suureksi riemuksi – kaikkea muuta kuin hermostunutta. TPV:ltä yksi kauden parhaista otteluista, joka omalta osaltaan korostaan voiton arvoa. Tällä kertaa kolme pistettä saatiin oikeasti hyvän esityksen jälkeen, eikä tyylillä ”hyvä joukkue voittaa huonollakin pelillä”.

- Me halusimme voittoa vastustajaa enemmän ja pelillinen ilmeemme olikin parempi. Tämä voitto oli meille hyvin tärkeä, sanoi voittomaalin tehnyt Jesse Oksanen.

Ensimmäinen maali syntyi jo yhdeksän minuutin pelin jälkeen, mutta SJK:n maali hylättiin paitsiosta tehtynä. TPV puolestaan sai muutamaa minuuttia ensimmäisen hyvän maalintekotilaisuuden, mutta Mika Ahonen ajautui liian lähellä vasenta tolppaa, eikä saanut laukausta aikaiseksi. Vastahyökkäyksestä SJK:lle avautui nopea tilaisuus johtomaalin tekemiseen, mutta laukaus meni hiuksen hienosti yli Tuomas Karjanlahden vartioiman maalin.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Eino-Veikko Ek oli vapaasti maalivahdin edessä, mutta ohjaus oli liian hidas ja puolustaja sai jalkansa väliin. Kuitenkin laittomasti eli kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuspotku, jonka Paavo Näykki sijoitti hyvällä tuloksella vasempaan nurkkaan.

Vauhtia riitti, isännät määräsivät tahtilajin

Vauhdikkaat otteet jatkuivat läpi ottelun, eikä niin sanottua suvantovaihetta nähty tällä kertaa. Puoliajalla toteutettu vaihto, jossa Topi Järvi jäi penkille ja Jesse Oksanen tuli kentälle oli oivallinen veto päävalmentaja Anssi Yliseltä. Oksanen toi oikealla laidalla kaivattua nopeutta, energisyyttä ja päättäväisyyttä, jotka kaikki yhdessä edesauttoivat ottelun voittomaalin syntymiseen. Ajassa 69 minuuttia Oksanen sai täsmäsyötön Ahoselta.

Kuten niin usein joukkueurheilussa käy, niin sunnuntainakin maalin jälkeen johdossa ollut joukkue sai entistä enemmän otetta itselleen. Ei ylivoimaisen selvästi, mutta kuitenkin niin selvästi, ettei TPV:llä ollut ongelmia SJK:n hyökkäysten blokkaamisessa. Jälleen kerran TPV:n puolustustaktiikkaa, jonka kovana ytimenä on koko joukkueen puolustaminen oli myrkkyä vastustajalle.

- Taas nähtiin, miksi meille on tehty vain 13 maalia, huomautti Oksanen pelin jälkeisessä haastattelussa.

Jari Nikkilä palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana, mutta kukaan puolustuspään pelaajista Juho Saarinen, Ardian Kovaqi, Tommi Smeets ja Giorgi Ositashvili ei pettänyt. Ahosen energisyys ja rohkeus haastaa vastustajat oli tutulla tasolla.

Voittomaalin tehnyt Jesse Oksanen oli iloinen paitsi maalistaan, niin myös pääsystä kentälle.

- Halusin näyttää, että kuulun avaukseen. Mielestäni pelasin hyvän pelin ja koko joukkue pelasi loistavasti. Emme hävinneet yhdessäkään pelin osa-alueella ja selvästi me halusimme enemmän voittoa kuin kaveri. Tämä oli meille tärkeä voitto ja jatkossakin lähdemme pelaamaan täysillä jokaista ottelua, Oksanen sanoi.

Oksanen antoi maalistaan tunnustuksen hyvän syötön antaneelle Ahoselle. Oksasen sanoin ”Mikan kanssa on aina hyvä pelata”.

Päävalmentaja Anssi Ylinen jakoi kiitosta koko joukkueelle, mutta halusi nostaa esille koko joukkueena puolustamisen onnistumisen.

- Koko kauden ajan olemme ennen ja jälkeen otteluiden puhuneet siitä, kuinka tärkeää on, että jokainen pelaaja osallistuu puolustamiseen. Tässäkin ottelussa näki, että pelaajat olivat sitoutuneita puolustamiseen ja lopputulos kertoo tämän sitoutumisen suuresta merkityksestä, Ylinen sanoi.

Vaikka SJK:n joukkueessa oli nytkin mukana liigapelureita ja 23-vuotiaiden maajoukkueen pelaajia, näki Ylinen oman joukkueensa olleen parempi nimenomaan joukkueena. Ensimmäisessäkin kohtaamisessa, joka päättyi tappioon 1-0, TPV oli parempi, mutta sunnuntaina tuo paremmuus konkretisoitui myös maaleina.

TPV:n kokoonpano

2 Saarinen Juho
3 Kovaqi Ardian
4 Ek Eino-Veikko -> 8 Koroma Mohamed 82 min.
5 Smeets Tommi
6 Nikkilä Jari
7 Järvi Topi -> 17 Oksanen Jesse 46 min.
11 Näykki Paavo -> 9 Bullock Eric 78 min.
13 Ositashvili Giorgi
22 Karjanlahti Tuomas
41 Ahonen Mika
56 Ylinen Tomi

C-lohkon sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/kakkonen?group=3

Kooste pelistä Henri Kilpisen kuvaamana: .be">.be

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki

TPV SJK 2

TPV SJK 3

 

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.