TPV:n vahva kotitaika piti sunnuntainakin

TPV TP 1

 

Miesten edustuksen vahva kotitaika piti sunnuntainakin torniolaista TP-47:ää vastaan. Joukkue on voittanut seitsemän kotiotteluaan ja pelannut kahdesti tasan, mutta tappiosarakkeessa on edelleen nolla. Tuorein voitto tuli maaliluvuin 2-1 (0-0). Ottelun isokuva muistutti muutamia tamperelaisten aiempia otteluita: kolme pistettä tuli hiukan huonommallakin pelillä.

- Meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu paljon aikaisemmin. Nihkeää oli, se on myönnettävä enkä tiedä, alkaako sarjatilanne painamaan takaraivossa, sanoi maalivahti Tuomas Karjanlahti.

Tammelan stadionilla on nähty tällä kaudella laadukkaampaakin jalkapalloilua esittävä TPV, kuin sunnuntaina nähtiin. Peräti 812 maksanutta katsojaa poistui kuitenkin stadionilta tyytyväisinä kotijoukkueen 2-1 -voitosta. Jos joukkue häviää hyvällä pelillä, ei pelaamisen hienoudella ole käytännössä mitään painoarvoa. Isännät hallitsivat hienokseltaan peliä kaiken aikaa ja vaikka huippuvaarallisten maaliyritysten määrä jäi vähäiseksi, oli ottelun nuotisto silti TPV:n hallussa.

TPV:n voitto todisti jälleen kerran joukkueurheilun ikiaikaisen totuuden, että hyvä joukkue voittaa hiukan huonommallakin pelillä. Maalitilanteita luotiin, mutta syystä tai toisesta ratkaisuja ei koskaan tullut, vaan pallo siirrettiin joukkuetoverille. Näin muutamista tilanteista tuli ”nyhväämistä”.

Ottelun ensimmäisen maalin teki kuitenkin TP-47 ja jos se olisi jäänyt ottelun ainokaiseksi osumaksi, olisi kenttätapahtumiin nähden tapahtunut ”oikeusmurha”. Oikealta laidalta pelin 76. minuutilta ammuttu laukaus yllätti TPV:n maalivahti Tuomas Karjanlahden ja nimenomaan yllätti, sillä monen silmissä maali näytti epäonnistuneelta keskitykseltä.

- Yritin pelata vastustajan hyökkääjää eli en pelannut siinä kohtaa puolustusta. Etukulma oli auki, mutta katsoin vaarallisemman pelaajan olevan keskellä ja pallollisen pelaajan yrittävän syöttää hänelle, sanoi Karjanlahti.

Ottelun ensimmäisen maalin jälkeen alkoikin sitten tapahtua. Kaksi minuuttia torniolaisten maalista puolustaja Juho Saarinen viimeisteli mestarillisesti ja vain minuutti tämän jälkeen eli seuraavasta hyökkäyksestä asialla oli Mika Ahonen, jonka maali jäi voittomaaliksi. Ahonen teki sunnuntaina kauden seitsemännen maalinsa ja jakaa nyt maalitilaston kuudennen sijan TamU:n Grabovci Beratin kanssa.

Vaikeamman kautta voittoon

Päävalmentaja Anssi Ylinen myönsi voiton tulleen vaikeamman kautta. Ensimmäisen vartin jälkeen joukkueen saadessa otteen pelistä, kääntyivät Ylisen ajatukset tielle, jonka viitassa lukee ”Kyllä tämä tästä”. Tamperelaisten peli kuitenkin lässähti ja päävalmentaja saikin puoliajalla sisältöä pukuhuonepuheeseensa.

- Emme saaneet itsellemme toivottua selvää pallonhallintaa ja painopisteen siirtoja olisi pitänyt olla enemmän. Menimme koko ottelun ajan liikaa samaa laitaa, kun vastustaja olisi pitänyt laittaa liikkumaan enemmän, Ylinen sanoo.

Ylinen oli jälleen kerran mielissä joukkueen suuresta yrittämisen halusta ja peräänantamattomuudesta. Selvin todiste halusta voittaa ottelu on nousu 0-1 -tilanteesta 2-1 -voittoon.

- Peli nyt vaan aina ei suju niin hyvin kuin toivoisi. Toisaalta, onhan meidän pelimme sujunut kaiketi hyvin, kun olemme sarjassa toisena, Ylinen huomautti.

Tuomas Karjanlahden mukaan TPV hallitsi ottelua ja aivan loppua lukuun ottamatta torniolaisilla ei ollut aseita kotijoukkuetta vastaan.

- Meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu paljon aikaisemmin. Nihkeää oli, se on myönnettävä, enkä sitten tiedä, alkaako sarjatilanne painamaan takaraivossa. Meidän pitää keskittyä pelkästään omaan peliimme. Urheilussa on pystyttävä käsittelemään paineita ja jos emme siihen nyt kykene, niin emme pysty siihen nousukarsinnassakaan tai ensi kaudella Ykkösessä, Karjanlahti sanoi.

Tilanne Ykkösen karsintoihin pääsyä ajatellen on tiukka ja Karjanlahti miettiikin, kuinka moni joukkueen pelaajista on aiemmin ollut vastaavassa tilanteessa: otteluita ei saisi enää hävitä, vaan voittaa.

Voittonsa myötä TPV pysyy lohkon kakkosena. Lohkon kaksi muuta kärkijoukkuetta eli GBK ja SJK/2 pelasivat 2-2 -tuloksen. TPV:llä on 42 pistettä, kun kolmantena olevalla SJK/2:lla on 37 pistettä. Lohkoa johtaa kokkolalainen GBK 45 pisteellä. Nousukarsintoihin menevät lohkovoittajat ja paras kakkonen. Lohko A:ssa JäPS:llä on 33 pistettä ja B-lohkossa SalPa:lla 37 pistettä. Salolaisten 1-3 -häviö Kaapolle osui huonoon vaiheeseen.

TPV:llä on jäljellä kolme ottelua. Lauantaina 15.9. se kohtaa Tammelassa Närpes Kraftin, sunnuntaina 23.9. Oulussa OLS:n ja sarjan viimeisellä kierroksella lauantaina 29.9. nyt sarjajohtoa pitävän GBK:n. Tuo ottelu pelataan Ratinassa.

C-lohkon sarjatilanne: https://www.palloliitto.fi/kakkonen?group=3

TPV:n kokoonpano

2 Saarinen Juho
3 Kovaqi Ardian
5 Smeets Tommi
6 Nikkilä Jari
11 Näykki Paavo
13 Ositashvili Giorgi
14 Räisänen Eetu
17 Oksanen Jesse
22 Karjanlahti Tuomas
23 Rantala Joonasà 9 Eric Bullock 66. min.
41 Ahonen Mikaà4 Eino-Veikko Ek 90+01 min

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki

Katso tästä Henri Kilpisen kuvaama maalikooste .be">.be

 MG 9956 rajattu

 MG 9923 rajattu

 MG 9973 rajattu

 MG 9886 rajattu

 MG 0075 rajattu

 MG 9872 RAJATTU

IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
IMG 7113
08.10.2021

Sarjataso vaihtuu, mutta me tulemme takaisin

in Edustus uutiset
IMG 6507
04.10.2021

Haastattelussa Granit Shala ja Mikko Innanen

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.