TPV:n vahva kotitaika piti sunnuntainakin

TPV TP 1

 

Miesten edustuksen vahva kotitaika piti sunnuntainakin torniolaista TP-47:ää vastaan. Joukkue on voittanut seitsemän kotiotteluaan ja pelannut kahdesti tasan, mutta tappiosarakkeessa on edelleen nolla. Tuorein voitto tuli maaliluvuin 2-1 (0-0). Ottelun isokuva muistutti muutamia tamperelaisten aiempia otteluita: kolme pistettä tuli hiukan huonommallakin pelillä.

- Meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu paljon aikaisemmin. Nihkeää oli, se on myönnettävä enkä tiedä, alkaako sarjatilanne painamaan takaraivossa, sanoi maalivahti Tuomas Karjanlahti.

Tammelan stadionilla on nähty tällä kaudella laadukkaampaakin jalkapalloilua esittävä TPV, kuin sunnuntaina nähtiin. Peräti 812 maksanutta katsojaa poistui kuitenkin stadionilta tyytyväisinä kotijoukkueen 2-1 -voitosta. Jos joukkue häviää hyvällä pelillä, ei pelaamisen hienoudella ole käytännössä mitään painoarvoa. Isännät hallitsivat hienokseltaan peliä kaiken aikaa ja vaikka huippuvaarallisten maaliyritysten määrä jäi vähäiseksi, oli ottelun nuotisto silti TPV:n hallussa.

TPV:n voitto todisti jälleen kerran joukkueurheilun ikiaikaisen totuuden, että hyvä joukkue voittaa hiukan huonommallakin pelillä. Maalitilanteita luotiin, mutta syystä tai toisesta ratkaisuja ei koskaan tullut, vaan pallo siirrettiin joukkuetoverille. Näin muutamista tilanteista tuli ”nyhväämistä”.

Ottelun ensimmäisen maalin teki kuitenkin TP-47 ja jos se olisi jäänyt ottelun ainokaiseksi osumaksi, olisi kenttätapahtumiin nähden tapahtunut ”oikeusmurha”. Oikealta laidalta pelin 76. minuutilta ammuttu laukaus yllätti TPV:n maalivahti Tuomas Karjanlahden ja nimenomaan yllätti, sillä monen silmissä maali näytti epäonnistuneelta keskitykseltä.

- Yritin pelata vastustajan hyökkääjää eli en pelannut siinä kohtaa puolustusta. Etukulma oli auki, mutta katsoin vaarallisemman pelaajan olevan keskellä ja pallollisen pelaajan yrittävän syöttää hänelle, sanoi Karjanlahti.

Ottelun ensimmäisen maalin jälkeen alkoikin sitten tapahtua. Kaksi minuuttia torniolaisten maalista puolustaja Juho Saarinen viimeisteli mestarillisesti ja vain minuutti tämän jälkeen eli seuraavasta hyökkäyksestä asialla oli Mika Ahonen, jonka maali jäi voittomaaliksi. Ahonen teki sunnuntaina kauden seitsemännen maalinsa ja jakaa nyt maalitilaston kuudennen sijan TamU:n Grabovci Beratin kanssa.

Vaikeamman kautta voittoon

Päävalmentaja Anssi Ylinen myönsi voiton tulleen vaikeamman kautta. Ensimmäisen vartin jälkeen joukkueen saadessa otteen pelistä, kääntyivät Ylisen ajatukset tielle, jonka viitassa lukee ”Kyllä tämä tästä”. Tamperelaisten peli kuitenkin lässähti ja päävalmentaja saikin puoliajalla sisältöä pukuhuonepuheeseensa.

- Emme saaneet itsellemme toivottua selvää pallonhallintaa ja painopisteen siirtoja olisi pitänyt olla enemmän. Menimme koko ottelun ajan liikaa samaa laitaa, kun vastustaja olisi pitänyt laittaa liikkumaan enemmän, Ylinen sanoo.

Ylinen oli jälleen kerran mielissä joukkueen suuresta yrittämisen halusta ja peräänantamattomuudesta. Selvin todiste halusta voittaa ottelu on nousu 0-1 -tilanteesta 2-1 -voittoon.

- Peli nyt vaan aina ei suju niin hyvin kuin toivoisi. Toisaalta, onhan meidän pelimme sujunut kaiketi hyvin, kun olemme sarjassa toisena, Ylinen huomautti.

Tuomas Karjanlahden mukaan TPV hallitsi ottelua ja aivan loppua lukuun ottamatta torniolaisilla ei ollut aseita kotijoukkuetta vastaan.

- Meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu paljon aikaisemmin. Nihkeää oli, se on myönnettävä, enkä sitten tiedä, alkaako sarjatilanne painamaan takaraivossa. Meidän pitää keskittyä pelkästään omaan peliimme. Urheilussa on pystyttävä käsittelemään paineita ja jos emme siihen nyt kykene, niin emme pysty siihen nousukarsinnassakaan tai ensi kaudella Ykkösessä, Karjanlahti sanoi.

Tilanne Ykkösen karsintoihin pääsyä ajatellen on tiukka ja Karjanlahti miettiikin, kuinka moni joukkueen pelaajista on aiemmin ollut vastaavassa tilanteessa: otteluita ei saisi enää hävitä, vaan voittaa.

Voittonsa myötä TPV pysyy lohkon kakkosena. Lohkon kaksi muuta kärkijoukkuetta eli GBK ja SJK/2 pelasivat 2-2 -tuloksen. TPV:llä on 42 pistettä, kun kolmantena olevalla SJK/2:lla on 37 pistettä. Lohkoa johtaa kokkolalainen GBK 45 pisteellä. Nousukarsintoihin menevät lohkovoittajat ja paras kakkonen. Lohko A:ssa JäPS:llä on 33 pistettä ja B-lohkossa SalPa:lla 37 pistettä. Salolaisten 1-3 -häviö Kaapolle osui huonoon vaiheeseen.

TPV:llä on jäljellä kolme ottelua. Lauantaina 15.9. se kohtaa Tammelassa Närpes Kraftin, sunnuntaina 23.9. Oulussa OLS:n ja sarjan viimeisellä kierroksella lauantaina 29.9. nyt sarjajohtoa pitävän GBK:n. Tuo ottelu pelataan Ratinassa.

C-lohkon sarjatilanne: https://www.palloliitto.fi/kakkonen?group=3

TPV:n kokoonpano

2 Saarinen Juho
3 Kovaqi Ardian
5 Smeets Tommi
6 Nikkilä Jari
11 Näykki Paavo
13 Ositashvili Giorgi
14 Räisänen Eetu
17 Oksanen Jesse
22 Karjanlahti Tuomas
23 Rantala Joonasà 9 Eric Bullock 66. min.
41 Ahonen Mikaà4 Eino-Veikko Ek 90+01 min

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki

Katso tästä Henri Kilpisen kuvaama maalikooste .be">.be

 MG 9956 rajattu

 MG 9923 rajattu

 MG 9973 rajattu

 MG 9886 rajattu

 MG 0075 rajattu

 MG 9872 RAJATTU