"Jäljellä on vain isoja otteluita"

Jari Nikkila 1 13

 

Kolme kierrosta pelaamatta miesten Kakkosta ja TPV löytyy C-lohkossa sijalta kaksi 42 pisteellä. GBK johtaa 45 pisteellään, kolmantena olevalla SJK/2:lla pisteitä on 37. Ykköseen pääsee paikkaa hakemaan lohkojen voittajat ja paras kakkonen, joka nyt on TPV. B-lohkon SalPa:lla pisteitä on 37 ja A-lohkon kolmella ensimmäisellä 33 pistettä.

- Tilanne on seuralle harvinainen. Tämä on kahdeksas kausi Kakkosessa ja ensimmäisen kerran olemme näin lähellä nousua takaisin Ykköseen. Meillä on jäljellä vain isoja otteluita, sanoo kapteeni Jari Nikkilä.

Kun TPV kauden 2010 jälkeen putosi Ykkösestä Kakkoseen, on se siellä sen jälkeen pelannutkin. Kaudella 2011 sijoitus oli yhdeksäs, vuonna 2012 kuudes, vuonna 2013 toinen, vuonna 2014 neljäs, vuonna 2015 myös neljäs, vuonna 2016 toinen ja viime vuonna viides. Sijoituksina kaudet ovat olleet kelvollisia, mutta pelkät kylmät numerot eivät kerro riittävän täydellistä totuutta.

Viime kausi alkoi yhtä hyvin kuin tämäkin kausi eli kuusi ensimmäistä ottelua ilman tappioita, mutta toisin kuin tällä kaudella, ei alkanutta laskukautta saatu käännettyä nousukaudeksi. Tänä kesänä bluessointuisen jakson jälkeen joukkue pystyi kääntämään tekemisensä duurivoittoiseksi, jonka seurauksena jopa C-lohkon voittaminen on vielä mahdollista.

Kapteeni Jari Nikkilä muistuttaa jäljellä olevan vain isoja otteluita. Ensi lauantaina kotona kohdataan Närpes Kraft, sunnuntaina 23.9. Oulussa OLS ja viimeisessä ottelussa la 29.9. lohkoa nyt johtava GBK.

- Kaksi voittoa kahdesta seuraavasta ottelusta, niin viimeiseen ja mahdollisesti jopa lohkon voittajan ratkaisevaan otteluun voisimme lähteä rentoutuneesti ilman panosta. Koska Ykkösen nousukarsintaan pääsevät lohkojen voittajat ja paras kakkonen, niin on ihan sama olla lohkovoittaja kuin se paras kakkonen, Nikkilä sanoo.

Nikkilä muistuttaa nousukarsinnassa vastaan tulevan joka tapauksessa A- tai B-lohkon voittaja, on TPV:n sijoitus sitten ykkönen tai kakkonen.

Pelaajat uskovat itseensä

Nikkilä palasi kaudeksi 2016 kasvattajaseuraansa, joten nyt on menossa kolmas Kakkosen kausi. Joukkueen pohjaa on rakennettu kaksi vuotta ja nyt on aika poimia ensimmäiset hedelmät, Nikkilä sanoo. Tasapeli VIFK:ta vastaan ja 2-1 -voitto TP-47:stä kertovat Nikkilälle siitä, että paineen alla pelaaminen ei ole maailman helpoin asia. Samalla ottelut ovat tarjonneet mahdollisuuden oppimiseen ja kokemuksen hyödyntämiseen jäljellä olevissa kolmessa ottelussa.

- Pakkovoitot valmistavat joukkuetta nousukarsinnan otteluihin ja uskomme hyvin vahvasti itseemme. Otteluissa, joissa on panosta ja syntyy paineita, astuvat pelimiehet esiin. Jos ”sipuli” ei kestä, niin se on huono homma. Mohamed Koroma ja minä olemme joukkueesta ainoita, jotka pelasivat TPV:ssä Ykköstä. Kun olin Ilveksessä, niin kaudella 2012 tiesimme nousevamme Ykköseen, koska joukkue oli hyvä, Nikkilä sanoo.

Nikkilän mukaan jäljellä olevissa otteluissa korostuvat kokeneen Giorgi Ositashvilin ja hänen roolinsa pelaajina, jotka ovat nähneet palloelämää muita enemmän. Onhan kummallakin takana otteluita Veikkausliigassa ja Ykkösessä.

TPV:n terveystilanne on kapteenin mukaan hyvä. Tämä tuo tullessaan tietoisuuden siitä, että kilpailu pelipaikoista on kova.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Jari Nikkila 2 13

EIF TPV 4
14.09.2019

”Me emme ole luovuttaneet”

in Edustus uutiset
Ennakko EIF TPV 3 13
13.09.2019

Heinäkuussa katsottiin vierestä, nyt ei enää

in Edustus uutiset
TPV Oulu 1
07.09.2019

TPV otti ison taisteluvoiton

in Edustus uutiset
TPS TPV 1
31.08.2019

TPV:n kiri ei riittänyt Turussa

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.