Lauantaina TPV ei tehnyt voittamista vaikeaksi

Punainen kortti 1

 

Yksi este on vähemmän TPV:n miesten voitettavana tiellä, jonka toivotaan johtavan Ykkösen karsintaotteluihin. Lauantaina sarjajumbo Närpes Kraft lähti kotimatkalle 3-1 -tappion kokeneena. Ottelua hallinnut kotijoukkue näytti, miksi se on lohkon kakkonen ja Kraft viimeisenä.

Ottelu oli kummallekin joukkueelle ottelu isolla o-kirjaimella ja kumpikin pelasi juuri kuten odotettiinkin.

TPV on kauden muutamissa otteluissa tehnyt voittamisen itselleen vaikeaksi. Lauantaina sateen piiskaamalla ja liukastamalla Tammelan stadionilla näin ei käynyt, vaan tasoerot joukkueina ja yksilöinä kävivät selviksi jo ensiminuuteilla. Ottelun voi kiteyttää jo toisella minuutilla tapahtuneeseen tamperelaisten ensimmäiseen hyökkäykseen, yhteen niistä monista läheltä piti -hyökkäyksistä. Mohamed Koroma pääsi kasvotusten Kraftin maalivahdin kanssa, mutta näppärä kikka sijoittaa pallo oikean tolpan vierestä maaliin epäonnistui: pallo ohitti tolpan väärältä puolelta. 16. minuutilla Koroma oli jälleen asialla, mutta tällä kertaa pallo meni hiuksen hienosti ohi vasemman tolpan.

Tällä kaavalla ottelu eteni loppuvihellykseen asti. TPV rakensi peliä ja hyökkäsi; Kraft puolusti ja yritti vastahyökkäyksiä. TPV:n taktiikka, jossa palloa liikutellaan nopeasti ja jopa pitkinä syöttöinä onnistui kiitettävästi. Kerta toisensa jälkeen Kraftin puolustuslinja puhkottiin syötöillä, mutta niin vain kävi, että ensimmäinen puolisko päättyi maalittomana.

Onnistunutta viimeistelyä yli 400 katselijan yleisö sai odottaa 47. minuutille asti. Asialla kukapas muu kuin Koroma. Kun maalinmakuun päästiin, niin jatkoa seurasi. Viisi minuuttia myöhemmin Mika Ahonen jäi yksin kulman jälkitilanteesta ja kauden kahdeksas maali oli tosiasia. Ahonen nousi tuolla maalillaan kuudennelle tilalle.

  1. minuutilla varmistui kotijoukkueen voitto, kun Topi Järvi teki ensimmäisen TPV-maalinsa. Vasemmalla laidalla paljon töitä tehnyt ja  jatkuvasti puolustuksen harmina ollut Järvi ampui suhteellisen kaukaa pallon oikeaan yläkulmaan yli ja ohi maalivahdin. Järven tuuletuskin mahalla liukuen heijasti kaikkia niitä turhia yrityksiä ja pallonmenetyksiä, joita heinäkuussa TPV:hen liittynyt Järvi on kokenut.

Ottelun voittajasta ei pelinhallinnan perusteella ollut mitään epäselvyyttä toisella jaksolla. Vierailta loppui kunto ja sen myötä turhautuneisuus kasvoi. ”Pannu” oli kuumana usein, mutta keltaisia kortteja närpiöläiset saivat vain kolme. Maalitilanteita tamperelaisilla olisi ollut, kuten usein tällaisissa otteluissa, useampaankin maaliin.

TPV parempi kuin viikko sitten

Päävalmentaja Anssi Ylinen summasi pelin yhteen lauseeseen: TPV oli parempi kuin viikko sitten. Ylisen mukaan pelaajien rentous ottelun isosta merkityksestä huolimatta näkyi jo joukkueen kokoontumisessa seuran toimistolla.

- Olen hyvin tyytyväinen joukkueen peliin ja siihen tasoon, jota pelaajat pitivät. Joskus pelataan huonommin, joskus paremmin ja tänään pelasimme juuri niin, kuin meidän tasoisen joukkueen onkin pelattava. 3-1 on tässä lajissa reilu voitto, eikä tulos edes mairittele meitä. Meillä kun oli riittävästi paikkoja tehdä maaleja jo ensimmäisellä puoliskolla. Olimme tietoisia siitä, että pelaamalla omalla taktiikallamme pystymme väsyttämään vastustajan kuten kävikin, Ylinen sanoi.

Ylisen mielestä TPV oli ottelussa paikoin jopa suvereeni. Ottelu ei noussut niin sanotusti unelmapeliksi, vaan Tammelassakin on nähty laadukkaammin pelaava Punaiset. Ylisen mukaan ottelun kulmakivinä olivat TPV:n paremmat pelaajat, parempi joukkue, parempi kestävyys ja toteutettu taktiikka.

Seitsemännessä ottelussaan ensimmäisen maalinsa tehnyt Topi Järvi ei sanojensa mukaan ole ottanut paineita maalittomuudesta. Tärkeintä kokeneelle pelaajalle on joukkueen menestys.

- Olimme selkeästi parempia ja ansaitsimme voiton. Aiemmissa otteluissa en ole juuri tekopaikoille päässyt, nyt niitä kertyi ja yhden maalin sitten teinkin. Kun sain pallon ja lähdin etenemään, niin näin maalivahdin tulevan vastaa ja ajattelin, että nyt on pakko kokeilla, Järvi sanoi.

Järvi oli tyytyväinen omaan tekemiseensä, joka oli parasta tähän mennessä.

- Harjoitus harjoitukselta ja ottelu ottelulta on paremmin päässyt mukaan pelisysteemin, eikä liikkumiseni enää ole sellaista yksinäistä surffailua, Järvi sanoi.

TPV:n kokoonpano

2 Saarinen Juho
3 Kovaqi Ardian
5 Smeets Tommi
6 Nikkilä Jari
7 Järvi Topi
8 Koroma Mohamed --> 17 Oksanen Jesse 68 min.
11 Näykki Paavo--> 14 Räisänen Eetu 74 min.
13 Ositashvili Giorgià--> Ek Eino-Veikko 82 min.
22 Karjanlahti Tuomas
41 Ahonen Mika
56 Ylinen Tomi

C-lohkon tilanne: https://www.palloliitto.fi/kakkonen?group=3

Teksti : Ismo Alhoniemi

TPV Kraft 2

TPV Kraft 1

Punainen kortti 2Saattaminen

TPV Kraft 3

 

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.