Lohkoykkösenä MyPaa vastaan

TPV GBK 1

Asioita, joiden toteutumisen puolesta kaikki eivät olisi valmiita lyömään vetoaa, tapahtuu aina. Kuten lauantaina Kaupissa, kun TPV voitti Kakkosen C-lohkon päätöskierroksella GBK 5-2 (2-1) ja nousi voittonsa myötä lohkon voittajaksi. TPV tarvitsi lohko voittoon kolmen maalin voiton ja sen se myös teki. Ykkösen nousukarsinnassa vastaan tulee MyPa Kouvolasta.

- Karsintaottelut ovat erilaisia sarjaotteluihin verrattuna ja jokainen maali on tärkeä oli tilanne mikä tahansa. Hienoa päästä pelaamaan nuo kaksi karsintaottelua, sanoi Joonas Rantala pelin jälkeen.

Kaupissa poikkeuksellisesti pelattu Kakkosen viimeisen sarjakierroksen ottelu oli Ykkösen nousukarsintoja ajatellen niin sanotusti merkityksetön, sillä kumpikin oli jo varmistanut paikkansa karsintaotteluihin. TPV halusi kuitenkin voittoa selvästi enemmän kuin kokkolalaiset ja pelasikin sen mukaisesti ensiminuuteilta alkaen. Ottelun voitti paitsi taitavampi, niin myös motivoidumpi, voittoa enemmän halunnut ja kolmea pistettä arvostanut joukkue.

Vaikka ottelu ei yhtä maalia ollutkaan, olivat isännät kuitenkin selvästi tapahtumia hallitseva osapuoli. Koko joukkueena puolustaminen oli tutun tehokasta ja kokkolalaistan maalille palloa toimitettiin kiitettävällä tahdilla. TPV:n tavoite sarjakierroksen viimeiseen otteluun lähdettäessä oli voittaa ottelua kolmella maalilla ja päättää Kakkosen kausi C-lohkon piikkipaikalla. Näin myös tapahtui. TPV jaksoi vyöryttää peliä, juoksuttaa vastustajaa ja laukoa tavallistakin hanakammin.

- En tiedä, milloin TPV on voittanut jonkun sarjan; hyvän aikaa siitä joka tapauksessa on. Lisäksi meidän suuri pistemäärämme on harvinaista Kakkosessa. 22 ottelusta 16 voittoa ja vain kolme häviötä on todella hyvää saldo, sanoi valmentaja Mikko Innanen.

Innasen mukaan ei ole merkityksetöntä sillä, lähteekö TPV karsintaotteluihin lohkovoittajana vain kakkosena.

- Osoitimme pystyvämme voittamaan ison pelin kauden lopussa ja saavuttamaan kaudelle asetetun ensimmäisen tavoitteen. Lohkovoitolla saattaa olla sekin merkitys, että jos emme pääse karsinnoista Ykköseen, mutta myöhemmin joku joukkue luopuu tai ei täytä lisenssiehtoja, niin me olemme ensimmäisiä täydennysmenettelyssä, Innanen muistutti.

Hyvän alkukauden jälkeen kesäkuu osoittautui sysimustaksi kuukaudeksi, jonka aikana Punaiset ei voittanut ainuttakaan ottelua. Mollivoittoinen ja bluesin sävyttämä kausi päättyi neljään otteluun, jonka jälkeen joukkue pelasi 11 ottelua ilman tappiota.

- Nyt voitimme sarjan kärkijoukkueen, joten kolmen pisteen ohella tämä voitto on myös henkinen voitto pelaajille. Me lähdimme kuromaan sarjakärkeä kiinni kolmen maalin takamatkalla, teimme sen ja tätä ennen varmistimme edelliskierroksella Oulussa vaikeassa paikassa paikan nousukarsintaan. Me olemme henkisesti kovia ja tämä voitto näytti sen, että tiukassa paikassa pystymme pelaamaan omaa peliämme.

- Kahden tärkeä henkisen voiton jälkeen MyPa ei pysäytä meitä. Nyt on ladattu sellaiset voimat, että hyvältä näyttää. Voiton arvoa nostaa se, että GBK:n mentyä johtoon, olimmekin yhtäkkiä neljän maalin takaa-ajoasemassa. Joukkue kuitenkin nousi tästä, Innanen sanoi.

”Lähdimme voittamaan tätäkin ottelua”

Laitapuolustajana pelannut Joonas Rantala, miltä voitto maistuu?

- Hyvältä maistuu. Vaikka olimme selvittäneet itsemme nousukarsintaan, lähdimme voittamaan tätäkin ottelua ja näin saamaan hyvää fiilista karsintaotteluihin. Lopputulos kertoo meidän halustamme voittaa lohko ja sen me teimmekin, Rantala sanoo.

Ensimmäinen karsintaottelu on 6.10. Myllykoskella. Sunnuntaina on palauttava harjoitus ja maanantaista alkaen harjoitukset tähtäävät MyPan kaatamiseen.

- Harjoittelemme hyvin ja jatkamme samaan malliin kuin tähänkin asti. Karsintaottelut ovat kuitenkin erilaisia sarjaotteluihin verrattuna ja jokainen maali on tärkeä oli tilanne mikä tahansa. Hienoa päästä pelaamaan nuo kaksi karsintaottelua, Rantala sanoi.

TPV:n maalintekijät

Koroma Mohamed 1-1 40 min.

Koroma Mohamed 2-1 42   min.            

6 Nikkilä Jari 3-1 (rp) 52 min.

9 Bullock Eric 4-1 66 min.

4 Ek Eino-Veikko 5-2 89 min.

C-lohkon sarjataulukko: https://www.palloliitto.fi/kakkonen?group=3

TPV:n kokoonpano

3 Kovaqi Ardian

4 Ek Eino-Veikko

5 Smeets Tommi

6 Nikkilä Jari

7 Järvi Topi-->17 Oksanen Jesse 61 min.

8 Koroma Mohamed

9 Bullock Eric--> Kolu Eetu 69 min.

14 Räisänen Eetu

22 Karjanlahti Tuomas

23 Rantala Joonas

56 Ylinen Tomi--> 26 Salomaa Valtteri 87 min.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

TPV GBK 2

TPV GBK 3

TPV GBK 4

TPV GBK 5

TPV GBK 6

TPV GBK 7.JPG

TPV GBK 8

TPV GBK 9

TPV GBK 10

TPV GBK 11

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.