”Ykköseen nousee rohkeampi joukkue”

Ennakko MYPA TPV 1

 

Kaksiosainen ottelusarja MYPA:a vastaan alkaa lauantaina vierasottelulla ja Tammelan stadionille joukkueet tulevat 13.10.

Päävalmentaja Anssi Ylinen sanoo Ykköseen nousevan sen joukkueen, joka pystyy olemaan vastustajaa rohkeampi ja saa oman suoritustasonsa pysymään hyvänä. MYPA lähtee ennakkosuosikkina, koska joukkue on voittanut kaksi vuotta putkeen ja aloittaa otteluparin kotikentällään. Lisäksi joukkueessa on Veikkausliigakokemusta

Pitkässä sarjassa voi tappion kohdatessa aina lohduttaa itseään ja muita sillä, että edessä on vielä monta ottelua. Lauantaina näin ei ole, vaan edessä on ensimmäisen ottelun jälkeen vain yksi ottelu. TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen toivoo pelaajiensa olevan rohkeita mutta samalla tietoisia siitä olennaisesta asiasta, että otteluparin voittaja ei ratkea lauantaina Anjalankoskella.

Vastaavanlaisissa otteluissa on näyttöjä ylivarovaisesta pelaamisesta ja tunnollisesta puolustamisesta. Ylisen näkemyksen mukaan Ykköseen nousee joukkue, joka pystyy olemaan vastustajaa rohkeampi ja saa oman suoritustasonsa pysymään hyvänä.

- Minun ajatteluni lähtökohdassa on näkemys siitä, että MYPA on ennakkosuosikki, koska joukkue on voittanut kaksi vuotta putkeen ja aloittaa otteluparin kotikentällään. Lisäksi joukkueessa on Veikkausliigakokemusta.

Alun perin ensimmäinen ottelu piti pelata TPV:n kotiotteluna Tammelan stadionilla, mutta MYPA:n kenttäongelmista johtuen järjestystä vaihdettiin. Ylinen painottaa ottelujen järjestystä enemmän vierasmaalin merkitystä, joka Ylisen mukaan on ”se juttu”. Tasoerot eivät kahden lohkon voittajan välillä ole suuret, joten nousijajoukkue saattaa jopa ratketa vierasmaalisääntöön.

- MYPA:n etu on siinä, että me pelaamme kotiottelumme ruoholla ja he tekonurmella. Tosin tilanne muuttuu meidän kotiottelussamme, mutta sitä en tässä vaiheessa vielä mieti, vaan pelataan ensin MYPA:n kotiottelu, Ylinen sanoo.

Ylinen: kunnia kuuluu pelaajille

Kaudella 2016 ensimmäisen kerran joukkueen päävalmentaja toiminut Ylinen on tehnyt määrätietoista työtä nousun toteutumiseksi. Hän ei kuitenkaan suostu ottamaan kunniaa siitä, että joukkue nyt kolmannella kaudella ottelee noususta Ykköseen. Mies ei ajattele pääsyä tähän tilanteeseen omana saavutuksena, vaan mieluummin niin, että hän on iloinen ja tyytyväinen pelaajien puolesta.

- Pelaajat ovat tämän saavutuksen toteuttaneet ja minä olen yrittänyt auttaa heitä tässä parhaan tietämykseni mukaan. Toki valmentajallakin on väliä ja vaikutusta, mutta pelaajat ovat nousukarsinnan ja mahdollisen nousun ydinajatus.

- Pelaajien kannalta tämän on juhla-aikaa. Ensin pelataan pitkä kausi ja kun se on mennyt hyvin, niin nyt sitten kruununa ovat nämä kaksi peliä. Tämä on meille kaikille hieno juttu, sanoo Ylinen.

MYPA:n Jussi-Pekka Rämä teki Kakkosessa 23 maalia ja oli tällä määrällä selvä Kakkosen maalikuningas. Toiseksi paras pelaaja Tomi Räikkönen teki kahdeksan maalia ja jakoi A-lohkon maalipörssissä 10:nnen sijan kolmen muun kanssa. MYPA:n voitti 12 ottelua, pelasi tasan neljä kertaa ja hävisi kuudesti. Maaliero on 52-42.

Ottelut pelataan UEFA:n vierasmaalisäännön mukaisesti. Maalieron ollessa tasan kahden ottelun jälkeen, ratkaisee voittajan vierasmaalisääntö eli joukkue, joka on tehnyt enemmän vierasottelussa maaleja. Mikäli tällä ei saada eroa, pelataan 2x15 minuutin jatko-ottelu. Jos ottelu päättyy tasatulokseen, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan eli vierasjoukkue voittaa. Jos jatko-ottelussa ei maaleja tehdä, ratkaistaan voittaja rangaistuspotkukilpailulla.

Anjalankoskelle on lähdössä kannattajia kahdella linja-autolla. Heidän äänekäs ja aktiivinen tukensa omalle joukkueelle on hyvin tärkeä.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Ennakko MYPA TPV 3

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.