”Me teimme sen!”

TPV MYPA kansikuva

Tiukoille se otti, mutta kuten sanonta kuuluu: lopussa kiitos seisoo. Miesten edustus nousi Ykköseen voittamalla kotonaan Tammelan stadionilla MYPA:n 2-1. Yli 2 000 katselijan stadionyleisö sai kokea paitsi kotijoukkueen voiton, niin myös loppuun asti kestäneen jännityksen. Ensimmäinen karsintaottelu päättyi 1-1.

- Jokainen tästä joukkueesta saa olla ylpeä itsestään. Ei ole kyse siitä, kuinka paljon kukin on pelannut, vaan me olemme joukkue, jossa jokainen antoi kaikkensa harjoituksissa ja otteluissa, sanoi joukkueen kapteeni Jari Nikkilä.

Tammelan stadionilla ei ollut varmaan ketään, joka olisi yllättynyt kummankin joukkueen tavallista epävarmemmasta ja hermostuneesta pelaamisesta. Vain toinen kentällä olevista joukkueista nousee ensi kaudeksi Ykköseen toisen jatkaessa Kakkosessa. Sitäkin enemmän pelissä oli panosta, tunnetta, latausta ja ottelu olikin juuri niin tasainen, kuin oli odotettavissa.

Vierailijoiden alku oli shokki TPV:lle ja kotiyleisölle. Tomi Räikkönen vei MYPA:n johtoon jo kolmannella minuutilla. Paavo Näykki toi TPV:n tasoihin 20. minuutin kohdalla Mika Ahosen oivallisesta syötöstä ja 74. minuutilla sitten nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu. Jo Myllykoskella maalin tehnyt Tomi Ylinen huudatti yli 2 000-päistä kotiyleisöä viimeistellen ottelun voittomaalin. Ja millainen tuo ratkaisumaali olikaan! Kuin nousun merkitystä kuvaillen Ylinen ampui vapaapotku 35 metristä maalin takanurkkaan. Maali osoittautui ottelun voittomaaliksi. Näin TPV voitti toisen osaottelun 2-1 ja nousi Ykköseen yhteismaalein 3-2.

Ottelussa riitti tilanteita ja sydämen lyöntinopeutta lisääviä tapahtumia. Tällaista tunnelmaa ja vihreälle veralle asetettujen panosten määrää ei Tammelassa liiemmin ole nähty. Alun perin Punaisten piti aloittaa kotona, mutta Myllykosken kenttäongelmien vuoksi järjestystä muutettiin ja tämän seurauksena TPV pystyi tarjoamaan kannattajilleen yleisölle parhaan mahdollisen lahjan.

Kun erotuomari Mikko Leino oli viheltänyt pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi, oli selvää, että Tammelan stadion syttyi lopulliseen tunnelmaan ja iloon. Pelaajat riemuitsivat, valmentajat ja huoltajat riemuitsivat. Kaikki halasivat toisiaan. Osansa sai myös kotiyleisö, jotka pelaajat kävivät kiittämässä kentän molemmilla laidoilla. Uskollinen kannattajaryhmä Tammelan voima sai nauttia sydämensä kyllyydestä joukkueen kiitoksista ja halauksista.

Päävalmentaja Anssi Ylinen sanoi helpotuksen nousseen ensimmäiseksi tunteeksi.

- Ajattelin, että nyt se aika on loppu ja tunsin helpotusta. En kiellä, ettenkö olisi ajatellut ottelun päättymistä sillä johdimme ja tulos veisi meidät Ykköseen. Koko ajan olin tietoinen siitä, että MYPA voi tehdä tasoittavan maalin vaikka aivan lopussa ja sillä tuloksella he olisivat nousseet.

- Tuntuu äärimmäisen hyvältä, varsinkin pelaajien puolesta. Emme pelanneet mitenkään älyttömän hyvin, joskaan emme flopanneetkaan koska voitimme. Ottelun tärkeys näkyi lievänä rentouden puuttumisena, pallon liian hitaana liikkumisena pelaajalta toiselle ja ehkäpä ajatuskin kävi hiukan liian hitaalla tavalliseen sarjaotteluun verrattuna, Ylinen huomautti.

Ylinen näki ja näkee valmentajan tehtäväksi tällaisessa isossa ottelussa saada pelaajat pelaamaan hyvällä omalla tasollaan.

Ottelun taso ei merkityksestä johtuen noussut Tammelan stadionin kautta aikojen parhaimmaksi otteluksi. Ylinen huomauttaa MYPA:n tehneen kahdessa ottelussa kaksi maalia, joka on enemmän, kuin kauden keskiarvo.

TPV:n kokoonpano

2 Juho Saarinen
3 Ardian Kovaqi
4 Eino-Veikko Ek 
5 Tommi Smeets
6 Jari Nikkilä (C)
8 Mohamed Koroma--> 17 Jesse Oksanen 64 min.
11 Paavo Näykki-->7 Topi Järvi 78 min.
13 Giorgi Ositashvili
22 Tuomas Karjanlahti
41 Mika Ahonen--> 9 Eric Bullock 70 min.
56 Tomi Ylinen

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

TPV MYPA 1

TPV MYPA 2

TPV MYPA 3

TPV MYPA 4

TPV MYPA 5

TPV MYPA 6

TPV MYPA 7

TPV MYPA 11

TPV MYPA 13

TPV MYPA 14

TPV MYPA 18

TPV MYPA 15

TPV MYPA 21

TPV MYPA joukkuekuva

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.