Uusin pelaaja teki 12 maalia Kakkosessa

Sopimus Arjan Goljahanpoor 1

 

Miesten edustukseen torstaina liittynyt Arjan Goljahanpoor tuo tullessaan melkoisen tulivoiman: viime kaudella TPV:n lohkossa pelanneen GBK:n riveissä nuorukainen teki peräti 12 maalia. Pelaajat valitsivatkin Goljahanpoorin C-lohkon parhaimmaksi keskikenttäpelaajaksi.

- Olen onnellinen saatuani sopimuksen nimenomaan TPV:hen. Minulle tuli kyselyitä useista seuroista, mutta halusin tulla TPV:hen, jossa on paljon minua miellyttäviä asioita. Haluan saada vastuuta ja uskon saavani sitä tässä seurassa, Goljahanpoor sanoo.

23-vuotias ja 182-senttinen Arjan Goljahanpoor tuli vuonna 1999 eli nelivuotiaana perheensä kanssa Muurameen. Sotaa pakoon. Nuorukainen on jo pitkään ollut Suomen kansalainen, mutta ei ole unohtanut eikä missään tapauksessa halua unohtaakaan juuriaan.

Goljahanpoor on syntynyt Irakissa, mutta muistuttaa olevansa kurdistanilainen. Irakin Kurdistan eli Kurdistanin autonominen alue on Irakin pohjoisosassa sijaitseva autonominen hallintoalue. Irakin Kurdistanin hallinnollinen elin on Kurdistanin aluehallitus ja Irakin perustuslaki on tunnustanut käytännössä 1990-luvulta lähtien olemassa olleen autonomisen alueen vuodesta 2005. Kurdien määräksi arvioidaan 30-35 miljoonaa.

Ohjatun jalkapalloharrastuksensa 9-vuotiaana aloittanut Goljahanpoor pelasi juniorivuosina jyväskyläläisissä JJK:ssa ja Blackbirdissä. Juniorisarjojen (mm. A-juniorien SM-sarja) jälkeen pelikokemusta on tullut mukaan matkaan Ykkösestä, Kakkosesta ja Kolmosesta. Läpimurron keskikentällä viihtyvä Goljahanpoor teki viime kaudella TPV:n kanssa samassa lohkossa pelanneessa GBK:ssa. 12 maalia ja joukkueen toiseksi paras maalintekijä toivat lohkon pelaajien valinnan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi. TPV varmisti lohkon voiton viimeisessä ottelussa ja kuinka ollakaan juuri GBK:ta vastaan. Tuossa ottelussa kokkolalaiset tekivät kaksi maalia, joista tulevan Punaisten pelaaja teki toisen.

”Haluan saada paljon vastuuta”

- Odotan innolla otteluita ja uskon minulla olevan paljon annettavaa koko joukkueen hyväksi. Minulle on tärkeää saada vastuuta ja uskon saavani sitä tässä seurassa. Viime kauden kohtaamiset jättivät vahvan muistikuvan hyvin organisoidusta joukkueesta, jossa on hyvä henki ja loistava, toisiaan täydentävä valmentajakaksikko, Goljahanpoor sanoo. 

TPV:n uusin pelaaja uskoo ja toivoo tuovansa laatua hyökkäyspelaamiseen ja energiaa. Toivottavasti myös maaleja, hän päättää lauseen. Luonnollisesti nuorukainen halusi ottaa selvää, millainen joukkue TPV tarkkaan katsottuna on ja millaisia ovat päävalmentaja Anssi Ylinen ja valmentaja Mikko Innanen. Ensimmäinen keskustelukumppani oli hyvän kauden TPV:ssä pelannut Ardian Kovaqi, läheinen ystävä ja joukkuetoveri jo lapsuusvuosilta. JJK:n juniorijoukkueista on tuttu myös Iiro Karimäki, samaa ikäluokkaa lukiosta.

- En kuullut ainuttakaan kielteistä asiaa tästä joukkueesta ja valmentajista. Se, etten ystäviltä kuullut mitään kielteistä oli iso plussa.

Ensimmäisistä try out -jakson harjoituksista alkaen Goljahanpoor on pystynyt ajattelemaan ”harjoitusten olevan todella viksuja”. Viisaus piilee siinä, että valmentajat ovat vieneet pelaajia hitaasti eteenpäin. Jossain muualla on aloitettu heti täysillä, jopa vailla järkeä.

- Anssi ja Mikko vakuuttivat minut jo hyvin nopeasti. Valmentajat luovat keskenään hyvän tasapainon ja Mikon rooli minun kehittymisessäni on varmasti iso. Hän tietää, miten tuolla pelipaikalla on pelattava, Goljahanpoor sanoo.

Kovaqin ja Karimäen ohella ensimmäisissä harjoituksissa hän tapasi kolmannenkin tutun. Yhden kauden JJK:ssa pelanneen Innasen pelaamista Gojahanpoor seurasi katsomosta; tänään miehet työskentelevät samassa joukkueessa.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Sopimus Arjan Goljahanpoor 2