TPV:n voitto ei jätä selittelylle tilaa

TPV Kajaani 1

 

Mikään ei antanut viitteitä sitä, että TPV:n ensimmäinen Suomen Cupin kotiottelu päättyisi niin kuin se päättyi. TPV-AC Kajaani -ottelun päätösvihellyksen jälkeen tulostaululla komeilivat lukemat 6-0 (2-0). Kulunutta ilmaisua käyttäen kentällä nähtiin vain yksi joukkue, joka hallitsi ottelua alkuhetkistä alkaen.

- Kun ottelu päättyy numeroilla 6-0, niin ei siinä kovin paljon ole kommentoitavaa, sanoi päävalmentaja Anssi Ylinen ottelun jälkeen.

TPV lähti otteluun 0-2 -häviöllä TPS:lle, kun puolestaan AC Kajaani oli ensimmäisellä kierroksella hävinnyt 4-1 KTP:lle. Joukkueet siis lähtivät samanlaisista taustoista ja jatkoa ajatellen voitto Pirkkahallissa olisi elintärkeä. Alusta alkaen kentällä näytti kuitenkin olevan vain yksi joukkue. 

Ottelun ensimmäistä maali jouduttiin odottamaan vain seitsemän minuuttia, jolloin Juho Saarinen syötti oikealta Arjan Goljahanpoorille, jonka komea nosto vei pallon maaliin. Toinen maali puolen tunnin pelin jälkeen antoi vakuuttavia merkkejä edessä häämöttävästä kotivoitosta. Maalin teki Eetu Kolu, jolle pallon syötti hienon murtautumisen tehnyt Paavo Näykki.

Tauolta tultiin isäntien johtaessa 2-0, mutta heti ensimmäisestä hyökkäyksestä taululle tulivat numerot 3-0. Todella ihmeellinen Kajaanin oma maali, koska pallo kulki useita metrejä kohti kajaanilaisten maalivahtia. Loppu olikin sitten pelaamista, koska sääntöjen mukaan jalkapallo-ottelu kestää 90 minuuttia. Goljahanpoorin toinen maali muutti lukemiksi 4-0, Topi Järvi ”tehtaili” 5-0 ja 6-0 syntyi rangaistuspotkusta lisäajan kolmannella minuutilla. Cupkasteen Turussa saanut 17-vuotias Hakim Belbachir vastasi tästä maalista.

Ottelu oli juuri sellainen, mitä maalimäärä kertoo. TPV oli isäntä kentän jokaisella alueella, eivätkä kajaanilaiset saaneet ensimmäistäkään vaarallista maalintekotilanne Antti Kuusisen maalin edessä. Fyysisesti selvästi AC Kajaania edellä oleva TPV teki selväksi, kuka ottelussa määräsi tanssin tahtilajin. Kentällä mentiin enemminkin polkkaa kuin hidasta wieninvalssia.

- Kun ottelu päättyy numeroilla 6-0, niin ei siinä kovin paljon ole kommentoitavaa. Me olimme aivan selvästi parempia, josta kertoo sekin, ettei vastustajalla ollut yhtään kunnon tekopaikkaa, sanoi TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen.

TPV on nyt pelannut kaksi cupin ottelua Ykkösen joukkueita vastaan ja Ylisen mukaan osoittanut, että joukkue on ihan oikeassa sarjassa. Ylinen peluutti 16 pelaajaa, joista jokainen voi olla tekemisiinsä tyytyväisiä.

- Pelaajien jalat eivät ole ihan raikkaimmillaan, koska olemme viettäneet aikaa punttisalilla, mutta näin me toimimme jatkossakin. Nyt on aika kehittää jalkapalloilijan perusominaisuuksia, huomautti Ylinen.

Ylinen on hyvin tyytyväinen siihen kilpailutilanteeseen, joka TPV:ssä nyt on. TPS-otteluun verrattuna nyt aloituksessa oli paljon uusia pelaajia, eikä kukaan epäonnistunut.

Kaksi hienoa maalia tehnyt Arjan Goljahanpoor iloitsi onnistumistaan. Tehot näkyivät numerotaululla, mutta läpi ottelun nuorukainen esitti vahvoja otteita.

- Tämä ottelu antoi paljon itsevarmuutta seuraaviin otteluihin. Lähdemme voittamaan seuraaviakin otteluita, Goljahanpoor.

Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki

Tästä Henri Kilpisen tekemään maalikoosteeseen: .be">.be

TPV Kajaani 2

EIF TPV 4
14.09.2019

”Me emme ole luovuttaneet”

in Edustus uutiset
Ennakko EIF TPV 3 13
13.09.2019

Heinäkuussa katsottiin vierestä, nyt ei enää

in Edustus uutiset
TPV Oulu 1
07.09.2019

TPV otti ison taisteluvoiton

in Edustus uutiset
TPS TPV 1
31.08.2019

TPV:n kiri ei riittänyt Turussa

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.