Aapo Sipposesta toinen 17-vuotias pelaaja

Sopimusuutinen Aapo 1

 

17-vuotias maalivahti Aapo Sipponen luuli tulleensa normaaliharjoituksiin Pirkkahalliin, mutta hänellepä tarjottiinkin sopimusta miesten edustukseen kolmanneksi maalivahdiksi. Näin nuorukainen liittyi ikä- ja joukkuetoverinsa Hakim Belbachirin joukkoon.

- Sopimuksen tarjoaminen oli yllätys. En todellakaan osannut odottaa tällaista esitystä ja paikkaa Ykkösessä pelaavaan joukkueeseen. Olen hyvin iloinen, Sipponen sanoo.

TPV:n edustuksen uusimman pelaajan juuret ovat vahvasti tamperelaisessa jalkapallokulttuurissa - mutta ei TPV:ssä vaan Ilveksessä. Kuusivuotiaana Ilveksen nappuloihin ja kahdeksan vanhana maalivahdiksi. Aapo Sipposesta tuli maalivahti ikään kuin vahingossa.

- Harjoituksissa ei ollut maalivahtia ja kun valmentaja kysyi halukkaita, niin halusin kokeilla. Tykkäsin heti ensimmäisellä kerralla tosi paljon maalivahtina olemisesta ja niinpä tästä pelipaikasta tuli minun roolini, sanoo Sipponen.

Ilveksessä vierähti aikaa useita vuosia, kunnes edessä oli seuran vaihtaminen.

- Tulin Punakoneen junioreihin kolme vuotta sitten eli C14 -joukkueeseen. Hakim on ollut joukkuekaverini ja jälleen olemme samassa joukkueessa.

Sipponen tietää olevansa vasta maalivahtitien alkupäässä, eikä näin ollen haaveile ”lottovoitosta”.

- Minulla on vielä paljon matkaa kokeneisiin maalivahteihin verrattuna, mutta uskon pystyväni jonain päivänä haastamaan muut maalivahdit. Minulla on kuitenkin aikaa, joten ensi kaudelta odotan kehittyväni entisestään maalivahtina ja pystyväni omaksumaan meidän hyvien maalivahtivalmentajien opetuksen. Haluan oppia myös joukkueen muilta maalivahdeilta, Sipponen toteaa.

Sopimus tuo lisää motivaatiota

TPV:n maalivahtikoulutusta on kehuttu ympäri maan. Edustuksella oli jo Kakkosessa kaksi maalivahtivalmentajaa eli Kalle Heltonen ja Juha Seppälä ja sama kaksikko jatkaa Ykkösessäkin. TPV:n maalivahtien kouluttaminen alkaa luonnollisesti jo juniorijoukkueissa. Sipponen sanoo kolmen vuoden aikana kehittyneensä hyvällä vauhdilla maalivahtina. Pääsy Ykkösessä pelaavaan joukkueeseen tuo lisää itsevarmuutta ja kehittymisen kannalta hyvin tärkeää harjoitusmotivaatiota.

- Maalivahdeille on iso plussa, kun meillä on omat valmentajat, jotka pystyvät harjoituksissa keskittymään vain maalivahteihin. Etenkin viime kaudella menin eteenpäin isoin loikin. Meillä on loistavan ammattitaitoiset maalivahtivalmentajat.

Parhaimpana ominaisuutenaan Sipponen pitää torjuntatekniikkaa ja etenkin lähitorjuntoja. Sen sijaan jalalla pelaamisessa riittää kehitettävää.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Sopimusuutinen Aapo 2