Kahden maalin Kolua nauratti

EIF TPV 1

 

Johan oli ottelu! Suomen Cupin ottelu EIF-TPV näytti kymmenen minuutin jälkeen olevan tammisaarelaisten riemujuhlaa, mutta tälläkin kertaa ottelu päättyi vasta erotuomarin vihellykseen. Kun se kuultiin, oli TPV voittanut ottelun 3-5 (2-1).

- Hyvä fiilis. Se, että tulimme kahden maalin takaa voittoon, kertoo tämän joukkueen vahvuudesta eli jokaisen halusta tehdä työtä joukkueen eteen, sanoi kahden maalin mies Eetu Kolu.

1-0 kuuden minuutin jälkeen, 2-0 kymmenen minuutin jälkeen. TPV:n joukkueen ja kannattajaryhmän ohella Kauniaisten Volkswagen Areenalla tuskin muita olikaan, jotka jaksoivat uskoa voittoon. Näin kuitenkin tapahtui: Tomi Ylinen 2-1 (24. min.), Eetu Kolu 3-2 (59. min.), Giorgi Ositashvili 3-3 (65. min.), 3-4 Kolu (86. min), Arjan Goljanhanpoor 3-5 (89.min.).

Ottelun alkuminuutit eivät luvanneet hyvää tamperelaisille. Oikeastaan koko ensimmäisen 45 minuutin aikana EIF:n maalivahti Felix Ferahyan ei joutunut totisiin torjuntatöihin. Muutama irtohyökkäys TPV:ltä vastapainona tammisaarelaisten pallohallinnalle ja maalitilanteiden luomiselle. Ottelun vanhetessa TPV sai entistä paremmin ”juonesta” kiinni ja kun Ositashvili oli tuonut joukkueen tasoihin, olikin pelin luonne kääntynyt päälaelle.

- Lähdimme hyvällä itseluottamuksella otteluun ja aloitimmekin mielestäni hyvin. Kuitenkin naapuri teki erikoistilanteesta ensimmäisen maalin, kun vartiointimme petti 100-0. Toisessakin maalissa hölmöilimme ja se vaikutti meidän peliimme niin, ettemme saaneetkaan otetta, sanoi päävalmentaja Anssi Ylinen.

Kavennus tilanteeksi 2-1 toi uutta uskoa mahdollisuuteen voittaa ottelu, mutta…

- Ajattelin pelin nyt lähtevän oikeille uomille, mutta EIF teki kuitenkin kolmannen eli luonteenkasvatusmaalin. Kolmesta maalista kaksi tehtiin erikoistilanteista, joten tiedän, mistä puhumme maanantain palaverissa. Kulmapotkut ovat staattisia tilanteita ja meidän pitää pystyä paremmin hoitamaan nämä tilanteet, sanoi Ylinen.

-Toisella jaksolla Punakone mylläsi ihan täysin. EIF:llä oli yksi tilanne, mutta muuten he olivat TPV-jyrän alla ottelun loppuun asti. Meiltä vietiin jopa pilkku ja sen sijaan meidän pelaajamme sai varoituksen.

Ylisen mukaan pelaajat eivät kentällä menettäneet uskoaan pakata linja-autoon arvokkaat voittopisteet. Flunssa kouriin joutunut TPV oli liikkeellä pienellä miehityksellä. Ylinen peluutti ottelussa jokaista 14 kenttäpelaajaa.

Suomen Cupissa TPV on nyt pelannut kolme peliä, joista kaksi on päättynyt voittoon. Edessä on vielä ottelu FC KTP:tä vastaan ja tuossa ottelussa todennäköisesti ratkaistaan, kumpi joukkueista jatkaa pelaamista. Ylisen mielestä TPV:n ei ole syytä kumartaa ketään, vaan omaan voittomahdollisuudet jokaista vastaan Ykkösessä.

- Ne eivät voita meitä missään muussa kuin pelaajabudjetin suuruudessa, totesi Ylinen.

Kahden maalin Kolulta paita pois

Kaksi maali tehnyt Eetu Kolu hankki itselleen myös varoituksen. Ei sääntöjen vastaisesta pelaamisesta tai suunsoitosta vaan paidan riisumisesta toisen maalin jälkeen.

- Päätin, että jos teen voittomaalin, niin otan paidan pois. Tunteet pääsivät purkautumaan ja teki mieli tuulettaa oikein kunnolla.

Arvokkaan voiton jälkeen Kolun tunteet olivat luonnollisesti pinnassa. Alun kangertelu kääntyi lopulta voitoksi ja yhtenä arkkitehtina oli Kolu.

- Se, että tulimme kahden maalin takaa voittoon, kertoo tämän joukkueen vahvuudesta eli jokaisen halusta tehdä työtä joukkueen eteen. Olen tyytyväinen omaan peliini, kun tein kaksi maalin saman jakson aikana, totesi Kolu.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Henri Kilpisen tekemä maalikooste: 

 

EIF TPV 3

EIF TPV 5

EIF TPV 6

EIF TPV 2

TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
Ennakko TPV KTP 19.10. 1
19.10.2019

Tammelassa ei nähdä höntsypeliä

in Edustus uutiset
MYPA TPV 1
04.10.2019

Häviö jätti tyhjän olon

in Edustus uutiset
Ennakko MYPA TPV 1 3
03.10.2019

Anssi Ylinen: pelkäämällä ei tulosta synny

in Edustus uutiset
Tommi Smeets 1.10.209
01.10.2019

Tommi Smeets: tiukka tilanne on voimavara

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.