Naisille vierastappio

Ykkösen kolmannen kierroksen ottelussa TPV:n pisteiden metsästys jatkui Porissa Nice futiksen vieraana. Nice futis on pitkään liigassa pelannut seura, joka tippui täksi kaudeksi pykälän alaspäin ykköseen. Rutinoituneempi kotijoukkue oli tämän kertaisessa ottelussa vahvempi ja pisteet jäivät hieman huonotasoisessa ottelussa Poriin lukemin 2-1(1-0).

Ottelu alkoi kotijoukkueen lievässä komennossa. Vahvasti Turkulaistunut Porilainen sai syötöt osumaan kohdilleen, kun taas valkoisissa pelannut TPV oli jälleen erittäin hermostunut ja hätäinen. Hyökkäysten loppuun vieminen oli vaikeaa ja sitä kautta Nice pääsi jo alussa kääntämään peliä pistoilla. Pari vaarallista Tilannetta syntyi TPV:n maalille, jotka maalivahti Tinja Haikka sekä kapteeni Veera Huotari onnistuivat kuitenkin selvittämään. TPV sai jakson edetessä hieman jo peliään kulkemaan ja paine alkoi siirtymään kotijoukkueen maalille. Juoksujen ollessa kuitenkin yksittäisiä ja laukausten suuntautuessa keskelle maalia tai sen ohi,  niin oli peli kääntymässä keskialueen väännöksi. Jakson loppupuolella pelin virtauksen ollessa päästä päähän oli kotijoukkueen avausmaalin aika. Hieman levällään puolustettu tilanne, josta pallo pelattiin linjan taakse n. 16.metriin maalista. Haikan aggressiivinen vastaantulo ei auttanut vaan pallo varmasti maaliin, peli 1-0.

Jakson loppuun TPV loi muutaman viritelmän, mutta ne päätyivät repimisiin ja roikkumisiin, joita tänään pelaajat vaarantanut ottelun erotuomari ei viheltänyt. Tauolle siis kotijoukkueen johdossa

Toiselle jaksolle kopista asteli erittäin sisuuntunut vierailija. Asiat alkoivat tapahtumaan joukkueena, vaikka vieläkin viimeisen juoksun tekeminen oli joukkueelle vaikeaa. Maalipaikkoja kuitenkin syntyi hyvää tahtia, mutta viimeistely ontui. Koko ottelun jossain muualla, kun tässä ottelussa ollut tuomari oli laittanut pillin taskuun ja tämä tieysti osaltaan helpotti Nicen hieman repivää pelityyliä. Boksiin asti pääsimme, mutta lieneekö 1v1 ohituksissa onnistuneet  TPV -pelaajat hidastuneet vielä tuuleen, kun useimmiten viimeistelyt päättyivät huonoista asennoista, hieman kevyinä maalivahdin sormiin. Tämän n.20 minuuttia kestäneen vyörytyksen jälkeen olikin TPV:n vuoro onnistua. Jenni Kantasen hieno haasto sisään ja Sanna Koskisen oikea-aikainen liike boksiin. Yhden kosketuksen viimeistely tasoitti pelin lukemiksi 1-1.

Tasoituksen jälkeen ottelu jatkui samankaltaisen. Nicen hyökkäykset katkesivat puoleen kenttään ja TPV:n hyökkäyksistä seurasi lähinnä kulmapotkuja. Jalkapallo näytti tänään monia puoliaan ja aivan jakson lopulla oli Nicen vuoro hyökätä. Syvältä omalta alueelta lähtenyt pitkä syöttö löysi kentälle hieman aiemmin vaihdetun Matilda Vehmaston, joka onnistui päättämään pystyjuoksunsa maaliin. Jakson ainoasta tilanteestaan NiceF siirtyi johtoon 2-1.

Vielä oli aikaa tasoitukselle ja sitä kyllä lähdettiin hakemaan. Lopussa oli jälleen kerran yllättävien vihellysten aika.  Erittäin provosoitunut tuomari kerkesi pelaajille lällättelyn ohessa näkemään kaksi keltaisen arvoista rikettä TPV- kärki Kantasella ja näin ollen punaisen kortin viuhuessa oli loppukiri käsitelty. Vielä yhdet lällättelyt 15-vuotiaalle ulosajetulle korosti tilanteen upeutta ja tämän herrasmiehen onnistumista tänään.

Kotimatkalle ja Vapun viettoon poistui äärettömän pettynyt TPV.  Toisen jakson tason nosto oli huikea, mutta ei tällä kertaa riittävä. Jakson taisteluilme oli suorastaan kaunista katsottavaa.  Ensimmäisen jakson intensiteetti ei ollut lähelläkään vaadittua ja näin ollen oman näköistään peliä pelannut kotijoukkue ansaitsi voittonsa.

IMG 1083

Mikolla on asiaa:

"Tuomaritoiminnasta pitää voida keskustella. Korostan, että missään nimessä en syytä tämän päivän tappiosta tuomaria, mutta kyllä tämän aiheen ympärille keskustelua kaivataan. Pelaajien turvallisuus ei ole taattua, kun tuomari keskittyy huuteluun pelaajille. Tässä ottelussa olisi pitänyt tulla muutama punainen enemmän, sekä 3-4 pilkkua. Ironista kyllä,edes avustava ei nähnyt tilannetta, josta pelin ainoa punainen kortti nostettiin. Tahalliset päähänlyömiset ovat helppoja nähdä,eivätkä kuulu tähän peliin.  Tuomarin on oltava pelissä, luettava ja hengitettävä sitä. Tämänkin ottelun tuomari oli saapunut paikalle " ei rakkaudest lajiin, vaan rahan takii".  Avustavan erotuomarin roolia hämmästelen paljon. " Avustava erotuomari.." Tässäkin ottelussa nähdyt korkeat jalat, jalkapohjat edellä liukumiset, selkään taklaamiset ja repimiset tapahtuivat puolin ja toisin, kaikki aivan selkeästi vähintään kahden tuomarin nähden, mutta pelissä ei liputettu yhtäkään rikettä. Erotuomarin epäonnistuminen pilaa koko kolmikon pelin ja siksi palautetta kannattaisi antaa pillissä olevalle vaihtopenkkien sijaan. Tuomarin täytyy ymmärtää, että sallimalla kova peli, tuomari sallii myös kovat tunteet. Tämän sallimalla tuomarin täytyy osata elää asian kanssa eikä käyttäytyä, kuin pikkupoika. Paitsiot sen sijaan tänään vihellettiin erittäin hyvin, siitä kiitos tuomareille. Yleisemmältä kantilta katsottuna laadukas tuomaritoiminta on pieni,mutta helpoin askel ottaa koko Suomalaisen jalkapallon kehittymisen tiellä" - Valmentaja toteaa

TPV jatkaa tästä. Pelaajat ovat pettyneitä, mutta ei mitään sellaista mitä ei Vappu ja viikon harjoittelu korjaisi. Pallo saa kyytiä jatkossakin ja nyt ruvetaan painamaan sitä vielä verkon perukoille. 

Seuraava ottelu 6.5.2017 Pyynikillä klo.12.30. Vastaan asettuu toissa kaudella liigaa pelannut ja aina kova VIFK Vaasasta

Tilastot palloliiton sivuilta

https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&769508&N1

Erittäin laadukkaat kuvat ottelusta tarjoaa:

http://www.urheilusuomi.com/pori/galleria.asp?galleriaid=3701

Kiitos urheilusuomi.com

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.