Naisille isot pisteet

Tämän kertainen vieraspeli vei meidät Pietarsaareen. Kotijoukkue tuli tutuksi viime kaudella, kun joukkueet kohtasivat nousukarsintaottelussa.

Varmaa oli, että nälkää ja näyttöhaluja ei TPV:ltä tänään tulisi puuttumaan, dramaattinen ottelu oli vielä hyvässä muistissa. Aiemmin tällä kaudella joukkueet tasasivat pisteet Tampereella, kun varmalta näyttänyt TPV-voitto kääntyi viimeisillä minuuteilla lukemiksi 3-3.

Ottelun alla oli suuria kysymysmerkkejä päivän kunnosta. Kaupungissa kovaa vyöryvä flunssa-aalto oli ottanut osansa myös meiltä. Kasaan saatiin kuitenkin parsittua varsin pätevä joukkue ja vaikka moni pelaaja joutui pelaamaan vieraalla pelipaikalla, oli motivaatio silmiin pistävän kovaa. Pelipaikkalotto tuntui tuoneen jopa lisävirtaa pelaajiin, sillä jokainen tänään uudessa roolissa esiintynyt pelaaja toi joukkueelle todella paljon ja suoriutui erinomaisesti vaativasta pelistä.

Ottelu alkoi lupaavan oloisesti, kun TPV otti homman haltuun. Pelissä oli tyylikästä rauhallisuutta ja hyökkäykset pääsivät etenemään koko joukkueen voimin. Tämän kauden esityksiin verrattuna parasta pelissä oli joukkueen tiiviys puolustaessa. Vastustajan hyökkäykset katkesivat poikkeuksetta keskikenttään, jossa terrierin lailla tänään työtä teki Amma Tuovinen. Vahvaa topparipeliä tänään pelanneet Sanna Koskinen sekä Niina Huotari katkoi varmasti vastustajan yritykset pitkillä palloilla.

TPV:n hyökkäykset siirtyivät syvemmälle ja syvemmälle Unitedin alueelle. Upeaa oli nähdä tuulahdus kansainvälistä meininkiä, kun seinäsyötöt vielä vastustajan boksin rajoilla rupesivat napsumaan kohdilleen. Tämän aallon onnistui vielä kotijoukkueen hyvä maalivahti hoitamaan. Vierasjoukkueen rytmittäessä peliä fiksusti oli hyökkäyksissä jatkuvasti hyvä draivi päällä. Uusi vaihde peliin löytyi vielä, kun laitapuolustajina esiintyneet Iida-Sofia Marttia sekä Sini Ruponen alkoivat dominoimaan laitojaan. Myös ottelun kummatkin maalit ( ensimmäinen ja viimeinen) maalit nähtiin tälläisen vyöryn päätteeksi. Pelin painopisteen vaihto hyökkäysalueella ja palloon Jenni Kantanen. Jennin hieno haasto keskelle, jonka jälkeen United-puolustaja oli pakotettu rikkomaan. Kaatuessaan Jennin onnistui siirtämään pallo pystyyn liikkuneelle Emilia Jousimaalle, joka laittoi pallon pomminvarmasti yläpesään. Hymyt olivat tämän jälkeen aika herkässä. 0-1

Ottelua jatkettiin ja koko jakson loppuun asti peli oli vahvasti kontrollissa. Paikkojen puolikkaita riitti,kuten myös erikoistilanteita,mutta lisämaaleja ei tässä vaiheessa nähty. Ottelu sai hieman väriä, kun läpi pelin jatkunut äärimmäisen kova peli alkoi puuduttamaan niin valmentajia,kuin pelaajia. Äärimmäisen fiksusti ottelun alustaneella tuomarilla meinasi päästä peli lipsahtamaan käsistä. Jaksosta selvittiin kuitenkin ilman suurempia loukkaantumisia ja tauko tuli hyvään kohtaan kummallekkin joukkueelle.

Toiselle jaksolle vastustaja yritti hakea taktisilla muutoksilla lisää hyökkäysotetta. Tänään ei kuitenkaan ollut TPV yllätettävissä, niin hyvin oli joukkue kasassa ja jo yläkerran ohittaminen aiheutti suuria vaikeuksia vastustajalle. Läpi päässeet yritykset Tinja Haikka hoiteli maalillaan oikea-aikaisilla vastaantuloilla. Viimeistään Sofia Viitalan sekä Emppu Jousimaan rauhoittaessa pelin tempoa oli vastustajan eväät aika vähissä. Vaarallisimmat paikat myös toisella jaksolla aukesivat TPV:lle. Erityisesti vaihdosta kentälle tulleet Tintti Kurtti, Sonja Enqvist sekä riemukkaan paluun harmittavan loukkaantumisen jäljiltä tehnyt Esra Erden toivat valtavasti sähköä hyökkäyksiin. Parhaat paikat aukenivat Kurtille, Erdenille sekä Viitalalle.  Hyvät yritykset jäivät kuitenkin harmittavan lähelle täysosumaa. Erityisesti kuitenkin vaihtojen myötä parani puolustaminen, kun erittäin sitoutuneet pelaajat tekivät armottoman kovan työmäärän joukkueen eteen. Ainahan näissä vähän paniikkia saa päälle, kun yhden maalin ero lopussa on. Tänään kuitenkin aika pienellä selvittiin, niin fiksua pelaaminen oli, kaunista mutta tarpeen tulleen nöyrää.

Ottelu pelattiin loppuun ja roiman parannuksen toiselle jaksolle tehnyt tuomari päätti pelin kolmen lisäaikaminuutin jälkeen lukemiin 0-1 (0-1).

Pisteiden merkitys tänään oli vielä vähän normaaliakin suurempi. Vielä on ihan pienen pieni mahdollisuus siihen, että meidän alapuolella sarjassa olevat joukkueet ohi tulisivat, mutta ei se todennäköiseltä vaikuta. Käytännössä näiden joukkueiden olisi voitettava kaikki loput pelinsä niin ettei TPV saa yhtään pistettä. Hyvältä siis vaikuttaa sarjapaikan ja kauden ykköstavoitteen suhteen. Joukkueessa tällä hetkellä vallitseva ilmapiiri vaikuttaa siltä,että pisteistä taistellaan joka pelissä.

Seuraava ottelu pelataan Lamminpäässä 16.9. Klo. 14. TPV toivottaa kaikki tervetulleiksi paikalle seuraamaan tätä upeaa joukkuetta.

 

TPV

Tinja Haikka MV (c)
Iida-Sofia Marttia
Sanna Koskinen
Niina Huotari
Sini Ruponen
Amma Tuovinen
Emilia Jousimaa
Sofia Viitala
Jenni Kantanen
Rosa-Maria Sirén
Ada Nikkilä
Tintti Kurtti
Esra Erden
Sonja Enqvist
Kiira Kaivola MV
 
IMG 2685
 
IMG 2686
 
IMG 2687

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.